Червените общински съветници в Троян искат оставката на общинския председател Минко Акимов

Minko AkimovГрупата общински съветници от БСП в Общинския съвет на Троян излезе с нарочна декларация във връзка с опасностите, пред които е изправена реално общината. Съветниците изразяват тревога от факта, че над бюджета тежи рискът за 3,5 млн.лв. непризнати разходи по реализираните инвестиционни проекти, финансирани с европари в периода 2007-2011 г.. В декларацията се напомня, че на двете заседания на Общинския съвет през май – извънредното на 21-ви и редовното на 30-и са извели на преден план пропуските и заниженият контрол в управлението на тези процеси през периода. Резултатът от всичко това, се подчертава в декларацията, е ,че поне два мандата общината в условия на криза ще трябва да търси ресурси, за да покрива задължения. Това пък е следствие от некомпетентно управление. Съветниците са категорични, че персоналната отговорност за тези проблеми носи г-н Минко Акимов – като бивш кмет и настоящ председател на Общинския съвет. БСП-съветниците окачествяват действията му като „самоволни, некомпетентни и неприемливи”. Те припомнят историята с потърсената правна защита и заведеното дело срещу МОСВ от общината във връзка с непризнати разходи по големия проект за водния цикъл в неговия първи етап. Общината сключила договор със софийска правна къща, като услугата струвала 33 000 лв. Заведеното дело Общината го губи в Софийския съд, а Общинският съвет на извънредното си заседание реши да няма обжалване, за да се предотвратят нови загуби. Другата, по-важна причина – нови аргументи няма откъде да се намерят в защита. По проекта са направени нарушения, дали основания за непризнаване на плащанията. Въпреки това решение на троянските общински съветници обаче на 23 май адвокатите от въпросната юридическа къща са обжалвали решението на СГС. Дори отправят препоръки към съветниците да преразгледат това си решение. „Кой си позволи зад гърба на Общинския съвет и кмета на община Троян да вземе такова важно решение?”, се пита в декларацията.
Местните червени „депутати” изказват съмнение, че подобно нещо не може да стане без „топлата връзка” между бившия кмет и адвокатската къща. Затова заявяват, че на 27 юни ще поискат оставката на настоящия председател на Общинския съвет, ако дотогава тя не бъде депозирана.
Същевременно БСП-съветниците заявяват, че са готови да продължат търсенето на разумни решения и разговори с МОСВ поне за намаляване на финансовите корекции, ощетяващи местния бюджет. Настояват и всички решения по този болезнен проблем да минават през Общинския съвет.

5 thoughts on “Червените общински съветници в Троян искат оставката на общинския председател Минко Акимов”

 1. Уважаема Galup, добре ще е когато поднасяте някоя новина да проверите дали тази „новина“ вече не е излязла или по-скоро съдържанието и.
  За гафът /меко казано/ със софийската адвокатка и материалите по случая, поставени допълнително пред всеки общ.съветник в деня на сесията:
  1. На мен ми трябваха 4 минути за да реагирам и да направя изявление.
  2. На БСП им трябваха 4 дена да реагират и да направят декларация.
  Ами ако не бяха реагирали – щяхте ли да напишете и две думи в т.нар. троянски медии?
  А случайно да си разбрала по кой член от закона /ЗМСМА/ възнамеряват от БСП да му искат оставката на Акимов? Или и вие, троянските журналисти, сте компетентни колкото партиите и представителите им в ОбС, които хабер си нямат от този закон? /без Атака Троян, естествено :)/

 2. Сега ще си изберете един председател от БСП или ДПС хахахаха
  Не че сегашния е стока, ама отявлен комунист да се сложи – ужас.
  То и г-н Акимов е кадър на БКП
  Дали БСП има по- добри кадри??? Много съмнително!

 3. Alexn, очевидно поради информационното затъмнение в Троян през последните години не знаете, че г-н Акимов е най-висшата комунистическа номенклатура в днешната троянска политика, респективно и в ОбС Троян. Единствено г-н Акимов е бил член на бюрото на ГК на БКП /местното Политбюро на БКП/.
  Следователно, който и друг да изберат от ГЕРБ или БСП, той е бил на много по-ниско ниво в номенклатурата на БКП.
  Нали се сещаш, Алексн, че Атака Троян посмъртно не би подкрепила такъв кандидат. За разлика от централното ръководство на Атака!
  Може и да не знаеш, но от друга страна БКП /БСП+ГЕРБ+ДСБ+ДПС+РЗС/ по-скоро биха пдкрепили Адолф Хитлер, Муамар Кадафи, тов.Джугашвили-Сталин или Осама Бен Ладен, отколкото доказан демократ от Атака Троян.

 4. Нали това казвам. Няма как милиционер да не е от БКП.
  Четох и дето беше публикувал статията на господин милиционера за демократичните промени и враговете.
  Само не виждам кой ще е другия на негово място. Все консомолци и партини членове.
  Не виждам как от партизанска дружина пърдон БСП ще измъдрите нов шеф на общинския съвет. На „другари“ вяра никога. А и мандрите в троянско свършиха и не виждам нужда от нов Д. Джуров …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.