Деца от Орешак с награди в конкурса „Лечебните растения на Балкана“

В Първа възрастова група на конкурса „Лечебните растения на Балкана – Европейско богатство“ победители са малчуганите от ЦДГ“Незабравка“ в Орешак. Първа награда за пано „Финес и красота от природата“ и пано „Чудесата на природата“ е присъдена на ІІІ група „Сладуранчета-смехоранчета“ от орешашката детска градина. Учителки на победителите са Надя Радковска и Кръстина Генковска. Втора награда отново е заслужена от орешашките деца – пано „Красота и здраве в Орешашките дъбрави“, сътворено от смесена група „Слънчо“ под ръководството на учителките Минка Петкова и Юлия Димитрова. Трета награда тук не е присъдена.Във втора възрастова група, където според конкурсния регламент са ученици от 1. до 8. клас, първа награда е спечелила Симона Колева от Ловеч, а втора е заслужил Георги Александров Хитров, шестокласник от СОУ“Васил Левски“ в Троян, за пано със заглавие   „Природояд“.

Конкурсът „Лечебните растения на Балкана – Европейско богатство“ бе организиран от Европейски информационен център „Европа директно“- Габрово при Габровската търговско-промишлена палата и се осъществи с любезното съдействие на Регионалните инспекторати на образованието в  Габрово и  Ловеч, Регионалното сдружение на общините „Централна Стара планина“, Национален парк „Централен Балкан“, Областния управител на Ловеч Николай Нанков, АЕК „Етъра“ Габрово, Дом на хумора и сатирата Габрово, община Троян.

Голямата награда – пътуване заедно с учител или родител до София за откриване на националната изложба в Представителството на ЕК е за пано „Искам те все така красива“ на Марина Русева, осми клас, от Трявна.
Връчването на наградите за Ловешка област е била по време на честването на Еньовден  на „Айдушкото сборище“ на 26 юни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.