Кучетата си лаят…

Кучетата си лаят...Кучетата си лаят, керванът си върви. Никой не е по-голям от мъдростта народна – ето това може да осъзнае всеки, който погледне класацията на най-четените и коментирани материали при нас и се сети за горната пословица. Макар че  „във врата му диша“ един пресен, повдигнат от читател проблем – за паркирането, където не трябва, все още първенството държи онова, което боде очите на всички ни вече месеци наред – за съсипаната красота, за безобразно надрасканите фасади на обществените сгради – на спортна зала „Чавдар“, на Общината и на други места. Информацията сигнал я има, гражданите се произнесоха, виновничката дори бе хваната – но промяна към по-добро няма. Даже грозотата не само си стои, нещо повече – увеличава се. Драсканиците по спортната зала вече са обхванали цялата стена, а за поправяне на злото – никой и не мисли. Никой не се сеща и че това е твърде заразно, че действа антивъзпитателно.  Как тогава да не се преклониш пред народния наблюдателен гений – „лаят си кучетата/ журналисти и граждани/, пък керванът си върви, на кого му пука/ на отговорните за това, на общината собственик…/. Тъжно…

44 thoughts on “Кучетата си лаят…”

 1. Така ще е вовеки, колежке. Така ще е, защото народът няма власт и глас.
  Лаем си ние, „големите“ продължават да си карат БМВтата и да пискат, че хазната празна. Народа псува наум и до там. Никой не харесва това, което става с България, но и никой не го показва !
  Пък и да го покаже – както виждате ПОЛЗА НЯМА. Само си лаем.
  Ако властите си извадят едното нещо от другото нещо и най-сетне се позагледат в реалността, вместо да киснат във Виенската и Антик, може…ама само би било възможно нещо да променят. Но – едва ли.
  Макар че – имаме и изключения вече, което лично мен ме кара да се чувствам поне малко ценен на обществото, в което живея. Именно по наши заслуги сложиха цементените саксии със здравец, благодарение на които полууспешно се увеличи пешеходната зона (понеже безочието на някои няма край никога), както и благодарение на нашия сигнал свалиха „стената на плача“ от фасадата на пощата.
  Така че – светлинка винаги ще има 😉
  Това ме държи жив 🙂

 2. Много лесно и удобно е да стоиш в страни, да се изживяваш като страничен наблюдател и да търсиш вината единствено и само в „онези“, лошите управници. Не казвам, че са добри, но те не са „лоши“ точно по тази причина. „Лоши“ са, защото са си въобразили, че те са единствените и че САМО те ще определят „КОЕ, КАКВО, ЗАЩО и КАК“ между два Избора за органи на местното самоуправление /общински съвет и кмет/.
  Тук възниква Големият въпрос – гражданите в община Троян как се самоуправляват? Колко от тях са прочели ЗМСМА и са научили и разбрали в този закон какви Права и Задължения имат и не само да научат и знаят, но и да ги прилагат на практика.
  Нали точно в това се състои смисъла и точно това е белега от който разбираме дали в една общност има действено гражданско общество?
  А нали точно наличието на действено гражданско общество е основния белег за наличието на демокрация?
  Преди 89-та година нямаше ЗМСМА, имаше местно Управление и всички чакаха Партията и Правителството /местното/ да им реши проблемите и да им осигури благоденствието и светлото бъдеще. Е, така и не дочакахме „светлото бъдеще“, тоталитарния модел се срина и започнахме /уж/ да градим демокрация. Какво изградихме след 20 години? Преди 10 години в един централен вестник поставих въпросът – някой да ми изброи 5 разлики между предишния тоталитарен модел и днешния „демократичен“ модел на функциониране на една община. Днес пак поставям този въпрос. Едва ли /отново/ ще получа отговор. Сриването обаче продължава!
  Не случайно на местните избори, от Атака представихме ПОЛИТИЧЕСКИ ПАКЕТ от мерки за промяна политическото статукво и модел на функциониране на община Троян. Защото без такъв политически пакет от мерки – никакви икономически, социални, културни и спортни програми не биха могли да се реализират по европейски или американски модел на общинско самоуправление.
  Нали сме европейска община? Защо продължаваме да се държим и да функционираме като община от „развития или зрелия социализъм“?
  За троянските медии просто не ми се говори. Благодарение на „неуморния им труд“ /в полза на поредните управленци/ – жителите на община Троян и до днес не си знаят правата, възможностите си, както и значението на думичката Демокрация с всичко произтичащо от това. Всъщност – кога за последно сте прочели или чули думичката Демокрация в коя да е троянска медия?
  Е, затова пък си имаме медиен послушко и поцелуйко, обявен за „Певец на посткомунизма в Троян 2009г“.
  Въпросът с достъпа и реалното участие на гражданите в работата на днешния ОбС го поставям почти на всяка сесия на ОбС Троян. Да сте прочели или чули нещо от това в т.н. троянски медии? Няма и да прочетете.
  Колкото до днешния мерак на изживяващите се като „медийни акули“, а всъщност, обикновенни „медийни копърки“, след 3 години напоително нищоправене /на ОбС, на Кметската администрация, на липсващото реално гражданско общество в Троян и всичко това обгърнато в плътно информационно затъмнение/, да правят опити да открият „топлата вода“ и по случайност „бреговете на Америка“ – похвално, но все пак – отново конюнктурно и неустойчиво.
  ИП

 3. Съжалявам, че пропилях 4 минути от живота си, за да прочета третия пост.

 4. ВГЗ, аз също съжалявам, че сте изгубили тези ценни 4 минути. Друг път не рискувайте. Не случайно слагам това „ИП“, за да знаят подобните вам да не четат подобни постинги, след което да загубят нови 4 минути в обяснения как са загубили първите 4 минути.
  Искрено скърбя за вас /каквото и да означава това/.

 5. До Темплар: Полицайте дали ги е еня за новия дизаин на залата?! 🙂

  До ВГЗ: Кое не ви е угодно в репликата на ИП? Истината е горчива, нали?

 6. Аман от даскали тук 😉 Редакторче, намерих ви вече частна учителка по български и оптимизъм.

 7. Абе за това,защото е учителкА,нЕма да я върнем,ама се опасявам,че ке ти требе на тебе… 🙂

 8. На вниманието на г-н И.П.Много от нещата които казвате,са наистина верни и много точни.Но държанието ви е изключително провокативно а на моменти просташко/извинете но съм откровенна/.Именно поради този факт все повече хора ви обръщат гръб.Наблюдавала съм ви хиляди пъти и съм се чудила на държанието ви.Това което казвате за състоянието на града ни, за мързела на някои от съветниците,за морала на хората,за криворазбраната ни демокрация/обобщавам не само коментара ви а и чутото през годините/,за много,много други неща вие сте абсолютно прав.Но истините в думите ви придружени с просташки обиди към различни личности,на моменти детинското ви държание с липсваща култура,правят призивите ви НЕЧУВАЕМИ.Спокойното говорене,прикрепени с точни и силни аргументи и липсващи обиди би накарал всеки да се замисли.В залата ако не се държите като малко комплексирано дете,което не му обръщат внимание и не тропате по трибуната ще накарате дори и редактора на Т.21-защото именно него визирате със смешното „медиен послушко и поцелуйко, обявен за „Певец на посткомунизма в Троян 2009г“.-да ви обърне по сериозно внимание.А вие целенасочено му обявихте война,като се хванахте дори и за шапката му/като няма за какво друго/,а после се сърдите.Редактора на Т.21 е един от нас.До сега ние нямаме впечатление че,благодарение на „неуморния му труд“ /в полза на поредните управленци/ – жителите на община Троян и до днес не си знаят правата, възможностите си, както и значението на думичката Демокрация с всичко произтичащо от това. Ако промените и вие начина си на изразяване а и на поведение,ще бъдете изненадан от резултата.
  С уважение-една от всички……

 9. Брей! Г-жа Павлова явно следи отблизо ОБС, аз ходя на работа през деня и нямам време, но за сметка на това гледам заседанията на записи. Понякога си повтарям интересните пасажи с кеф.
  Никъде в последните 4-5 сесии не видях подобно на описаното от г-жа Павлова държание у г-н ИП по време на сесия, някой друг гледал ли е последните фЮлмчета от ОБС?

 10. Наблюдател,чети и мисли.Казах-„Наблюдавала съм ви хиляди пъти“и“обобщавам не само коментара ви а и чутото през годините“.Никъде не съм споменала че говоря само за последните сесии.Последните му присъствия в общ.съвет минаха необичайно тихи и разбираемо защо породиха учудване:))))).Всъщност не се засягай.Аз не питая чувства към И.П.,просто му разясних някои мои виждания.Ако ги прочете и ги вземе в предвид,мисля че ще има ефект.Нищо лично към никого,а и не е длъжен никой да се съобразява с моя коментар.Тук може да си влиза всеки и всеки както намери за добре да коментира.А и оцени факта че,не бълвам жлъч подправена с покантни изрази,както много други го правят.Визирам и други сайтове и форуми в които съм чела невероятни обиди към И.П.

 11. Мда.. в Троян има един парадокс – журналисти оплюват опозицията, това е факт. Нима очаквате от опозицията да уважава такава журналистика? 😉

 12. Защо така отплеснахме темата.. Днес минах покрай залата, голямо „рисуване“ е паднало, но това не е дело само на един човек.

 13. Уважавам мнението на г-жа Павлова и оценявам по достойнство позицията и. Дали ми харесва или не – това няма значение. Всеки има право на мнение!!! Разбира се, мнение базирано на конкретни факти и събития. С удоволствие ще предоставя на г-жа Павлова 21 записа от сесиите, както и пълните протоколи /38 на брой/ от заседанията на ОбС и там най-добре всеки ще може да направи собствената си преценка.
  Нещо повече – ще ви предоставя видеозапис и Протокол от конкретна сесия от една страна, а от друга страна ще ви предоставя съответния брой на Т21 с „информацията“, която ви дава лицето Генадий за същата сесия. За всяка прилика или точно и безпристрастно отразяване случилото се на съответната сесия /видеозаписа и Протокола спрямо „информацията“ в Т21/ – ще спечелите по една сладоледена торта 🙂
  Между другото, изцепките, манипулациите, квалификациите и откровенните лъжи на лицето Генадий по мой адрес искрено ме забавляват. Най-вече тъпите му напъни да ме хвърля в обятията било на БСП, било на кмета Акимов. Сладур! Вярвайте му, не ви преча. Но, ако искате да видите наистина какво представлява един политик с „по-спесифично“ поведение 🙂 – давам ви линк да видите и изслушате „колегата“ от английската „атака“ 🙂 при изявите му в ЕП http://www.youtube.com/watch?v=bypLwI5AQvY&feature=related

  Уважаема г-жо Павлова, с риск да ви разочаровам, нямам никакво намерение да променям стилът и формата на изявите на Атака в ОбС Троян. Ако са ви нужни манекени – не ги търсете сред нас. Аз и колегите ми не сме там да се харесваме, а да вършим определена работа. Дали я вършим, може би факта, че Атака държи 46% от работата на сесиите в ОбС Троян – достатъчно красноречиво говори за нашата подготовка и работоспособност.
  Отделен въпрос е, че мнозинството отхвърляше и продължава да отхвърля всички наши предложения, както и да не се съобразява с всички наши препоръки или предупреждения за последствията от работата и Решенията на т.н. мнозинство /Герб+Коалицийката+ скритите управляващи от БСП/.
  Е, ако не сме били прави – защо днес все повече хора негодуват? Защо все повече от нашите „пророчества“ от началото на мандата на този ОбС вече са факт /справка: Пълните Протоколи от сесиите на ОбСТроян/?
  Защо например малката община Каварна има 20 млн лева СОБСТВЕНИ приходи за 2009г, а собствените приходи на община Троян са между 4,5 – 5 млн лева?
  Защо в малката Каварна за 2009 г има 500 млн външни инвестиции срещу почти 0,00 лв за Троян?
  И т.н.
  Мислите ли, че днешното плачевно състояние на общината ни е случайно? А какъв е прекият и косвеният /най-вече/принос на т.н. троянски медии за този упадък?
  Поздрави и нищо лично!
  п.п. Смятате ли, че е нормално в една /уж/ демократична община, на инакомислещите в един ОбС да не бъде дадена думата в нито една от троянските медии? 3 /ТРИ/ години!!! Нито едно интервю, нито една статия, нито един отправен въпрос защо така мислим, предлагаме или действаме, нито една възможност да се защитим от безогледните нападки и недопустими квалификации? В същото време сме подложени на тотален тормоз от лицето Генадий. За да ви стане по-ясно – медиите в демократичния свят, са коректив на всяка власт и това е тяхното призвание, докато троянските медии НАПАДАТ и РУГАЯТ…… инакомислещите в местния политически орган от ОбС Троян в лицето на Атака.
  Що за Демокрация?
  ИП

 14. Ето и едно заседание от английския парламент
  http://www.youtube.com/watch?v=TsAa9VmwOaI&feature=fvw

  …и това http://www.youtube.com/watch?v=boGeD4DevVo&feature=channel
  ***
  Представяте ли си как „чувствителните “ троянски журналисти биха отразили едно такова заседание?
  Дали английските журналисти скимтят и нападат ораторите защото ръкомахат, повишават тон, когато е необходимо или потропват с пръстче по масата?
  Всъщност, разликата между селянина и селяндура обяснява всичко!
  🙂

 15. Г-н Пеевски, и сте прав и не сте, въпрос на гледна точка и стечение на обстоятелствата в конкретен случай. Не забравяйте, че е много по лесно в опозиция отколкото на власт. Ах, как искам да ви видя Вас на мястото на Акимов!!!! И съм 1001 % сигурен ,че всичко ще се повтори само, че реципрочно, просто ще си смените местата, а всичко останало ще е едно и също. Ще сте в разменени роли, но само субективно. И Троян няма да мръдне ни на йота. Уверен съм.
  Сравнението с Каварна е неуместно.Общините са несравними. Народа нали виждате, че посещава по-вече морето отколкото балкана. А и какво можем да предложим ние? Инфраструктура ли? База ли? Развлечения ли? Какво, една гола природа, това добре, но не е досатъчно!
  Ако искате медиен комфорт, ами докажете се пред тях. Явно щом не Ви го осигуряват, значи, че не Ви вярват и не Ви вземат на сериозно. Виждам, че сте самоуверен и не слушате добронамерените съвети. Ваш проблем.
  Не е необходимо да ми доказвате нищо със записи или подобни. Важното е хората да Ви повярват, но се съмнявам при това положение. Нищо лично, даже сте ми симпатичен, но само толкова, това е необходимо условие, но не е достатъчно за да увлечете хората след Вас.

 16. Е,разбира се с някои неща не съм съгласна.Но нали не сме тук да си мерим пи….е :)Както вие уважавате моето мнение,така аз ще уважа някои ваши мнения.Много ви благодаря за изчерпателния отговор.Всъщност винаги съм била фен на добрия и спокоен диалог.
  Спокойни сънища:)

 17. Коментара ми беше за г-н И.П.АРВи се вмъкна междувременно.Между другото избегнах отново да съм многословна,но г-н АРВи отговори в унисон с моето мислене.Лека нощ и на теб АРВи 🙂

 18. Арви, кога за последно сте бил в Каварна? Аз бях там тази година. За разлика от Троян, преди 10 години Каварна беше село, разположено на 3 км от морето. Едно тихо и спокойно местенце точно като Троян. Сега говорим за съвсем други неща, идете само циганската махала да видите там, после идете на Атлант… Та ако се опитате да убедите някого, че просперитета на Каварна не е свързан с неговия кмет – уверявам ви – няма да успеете.
  Мир и любов.

 19. г-н ARVi, виждам жадувате да опонирате на „всяка цена“. Един съвет, ако позволите, преди да се опитвате да ме „слагате“ тук или там или да „пророкувате“ бъдещето ми – първо вземете малко да се сдобиете с нужната информация от последните 20 години в Троян и да попрочетете някоя книжка по политически науки /защото и политиката е наука/. Наясно съм, че в България всички разбират от политика и футбол, но ще се съгласите, че какъвто ни футбола, такава ни и политиката 🙂
  Примера с Каварна е УБИЙСТВЕН като сравнение между една невзрачна община с невероятен и бърз икономически и социален подем спрямо друга една община /Троян/ с огромен ресурс потенциал и политически имидж в началото на 90-те и бърз крах и упадък в икономически и социален аспект през последните години.
  ФАКТ!!!!
  Защо е така – всичко си има строго научно и практическо обяснение, за което сега нямам необходимото време да ви обясня.
  Само едно мога да ви кажа – ако Троян през 1995-та година не бе направил фаталния завой, към днешна дата при всички дадености и постижения на община Каварна – същата щеше да изглежда днес като една махала в сравнение с Троян.
  Колкото до това, дали някой щял да ми повярва, ама моля ви се – нямам подобни комплекси. Идете на Църква.
  Политиката не е детска игра, още по-малкото средство за забавление и убиване на времето на всевъзможни полуграмотни и полуинтелигентни мераклии за власт или други обикновенни дизайнери. Тук става дума за човешки животи, съдби, за бъдещето на коя да е община, както и на държавата ни. Нещо твърде различно от симпатии, харесване и журналистически припадъци от ръкомахане или повишен тон.
  Изгледахте ли видеото на линковете, които ви дадох? Там има доста отговори на въпросите ви и „добронамерените съвети“.
  ИП

 20. г-н ARVi, извинете, но пропуснах нещо много важно. Вие ми вменявате, че искам медиен комфорт??!!
  Надявам се някой ден да направите разлика между „медиен комфорт“ и „медийно затъмнение“, гарнирано с обиди, квалификации и без право на отговор.
  В демократичния свят има ПРАВИЛА за медийно поведение. Не аз съм ги измислил. Но такова чудо, каквото е в Троян – няма го никъде в демократичния свят! Тук всяка седмица се радваме на поредните медийни бисери от най-добрите времена на в-к „Работническо дело“ или „Заря на комунизма“ със съответното заклеймяване или неглижиране на инакомислещите и „врагът“ на поредните властимащи. Тук там се прокрадва някое невзрачно материалче в стил Тодор живковата повеля за „Критиката и самокритиката“ и то предимно за някоя дупка по пътищата, коне на площада или кучета по улиците. Толкова!
  Така, че драги ми, г-н ARVi, няма как да имам претенции за медиен комфорт, след като изобщо нямам достъп до троянските медии. Поне за една от медиите имам информация, че „Партията и Правителството“ в Троян са издали „заповед“ да не бъда допускан, а те, смелите троянски журналисти какво да друго да направят – привели са гръбчета и изпълняват. Неотдавна една ловешка медия беше публикувала материал с мое участие. Още на следващия ден ми се оплакаха, че са получили „мъмрене“ от троянското Началство за това своеволие 🙂

 21. Вие, г-н Пеевски, наистина сте се взели насериозно. Вие изабщо не ме познавате, а си позволявате да ме поучавате, критикувате, а и даже да ми подръпнете ухото. Аз мога да Ви държа сметка, защото вие сте се изтипосали в местния парламент, носите отговорност пред избирателите си и сте участвали в предизборните каламбури. Това още веднъж потвърждава моята теза, изказана в предния ми коментар. За разлика от Вас аз съм се интересувал и за Вас и за всички там в параламента местен. Не говорете така моля Ви, излагате се и пак сте тръгнали срещу себе си. Политиката не е детска игра защото е твърде курвенска и не е за деца, това го знам прекрасно. Вие нали не си помислихте, че аз съм някакъв тийнейджър, на който като му скръцнете със зъби ще подвие опашка, за да се отнасяте така „бащински“ към мен. Аз изказах само моето мнение, то не е задължително да съвпада с вашето, а се и учудвам, защо сте вбесен, защото истината вбесява ли? Мислех, че инженер ПГС разсъждава по малко по – друг начин. Сега наистина малко, съвсем малко ме разочаровахте. Искам да Ви кажа, че го правите постоянно напоследък. Пак не Ви съдя. Нищо лично или партийно не влагам. А книжките в това число и доста дебели съм ги чел и когато е трябвало и сега ги чета, защото без това не може. Само че много се озадачавам, когато корифеи в политиката, като Вас, грешат основни понятия в нея, като се вземат на сериозно, а и май нищо не зависи от тях! Като не Ви пука дали хората Ви вярват, какво търсите в политиката, не мога да си обясня.
  Това дали ще си убивам времето е мой проблем, аз не съм политическа личност, за да отговарям за действията си пред целия град. А вие правете това за което сте избран в местния парламент, както трябва, и се дръжте подобаващо на това за което имате претенции, че сте. Не се обяснявайте на всеки решил да Ви провокира, защото олеквате значително. Аз не исках да правя тези изводи, но Вие ме принудихте!. С уважение и вяра във Вас, ARVi

 22. Г-н Пеевски, на това което сте написали в последствие. Имате форумите и това не е малко. Но ако успеете да убедите хората, че това което казвате е правдиво, уверявам Ви, хората ще Ви подкрепят. Желая Ви успех. Вие правете каквото трябва , а да става каквото ще.

 23. ARVi, каде прочете ИП да те обидил? Казва ти истината а ти само общи приказки и разтягаш локуми и го обиждаш без да те засегнал в личен план. От такива дървени философи като теб ARVi Троян е на това положение. За разлика от ИП от теб няма какво да научим.

 24. ARVi написа: „Само че много се озадачавам, когато корифеи в политиката, като Вас, грешат основни понятия в нея, като се вземат на сериозно, а и май нищо не зависи от тях!“
  ARVi можте ли да разчетете и да обясните това ковето сте написали? Защото по голяма тъпотия злоба и липса на всякаква логика не съм срещала.

 25. Айде пак оспамихте темата. Вместо да коментирате по темата Вие пак минахте на лични нападки и на това на кой му е по-голям.

 26. Винаги ще има такива умници дето се дебнат да се ебнат. ARVi си плаче за психопортрет. Ама и ИП или Пеевски не му отстъпа де.

 27. Наистина е лудост да застанеш с името си и да отстояваш позиции 🙂
  *
  Уважаеми Темплар, вероятно изглежда като „спам“ оформилата се „дискусия“ под тази статия, но мисля, дано има полза, поне що се касае до опита ми да обясня днешното състояние на т.н. Местно самоуправление, съобразно ЗМСМА и на база това мое виждане да потърсим отговора на въпроса изведен в заглавието – „Защо кучетата си лаят, а керванът…. /дали пък изобщо върви/“. Очевидно неуспешен опит.
  Тази тема има много общо, както с вашите снимки от конкретни безобразия на територията на Троян, така и със статията на г-н Славков.
  В крайна сметка уж всичко си имаме /Наредба за обществения ред, оторизирани органи за спазване и прилагане на тази Наредба, имаме си общински съвет като орган на местното самоуправление, имаме си и кметска администрация/. Всичко си имаме, а нещата не работят, не се променят към по-добро, а доста често се влошават.
  Защо?
  Кое е сбъркано и защо днешната общност на територията на община Троян /държавни огани, местни органи, администрация, граждани/ все едно водим някаква война помежду си с неясна цел, но с видим и доста често плачевен резултат?
  Какво правим и до кога така?
  ОК, поставен е определен проблем, някой може и да вземе да го реши или поне да обещае да го реши, но на другия ден възникват нови 10 проблема на 10 други места. Отново започват дискусии, отново се губи огромна обществена енергия и така…до безкрая.
  Очевидно има нещо сбъркано във функционирането на обществото ни като цяло. В управленските потоци, във финансовите потоци, в социалната мрежа, в администрирането, в обществения сектор и т.н. Не от вчера или днес – от близо 16 години на територията на община Троян е така!
  п.п. Нямам спомен някъде да съм си позволил да обидя г-н ARVi. Постингите ми са по-горе и всеки може да се убеди сам. Защо г-н ARVi ме напада и си позволява недопустими персонални характеристики и квалификации – не знам и не ме интересува, но бъдещ диалог с г-н ARVi повече е невъзможен.

 28. Уважаеми г-н инжинер…
  Не Вашият опит да обясните текущата ситуация аз визирам като спам.
  Като спам определям цялата тая кореспонденция на лична основа, дето се дракате с АрВи и той с Вас.
  Иначе уважавам опитите да ни „светнете“ по всички въпроси и начинът, по който го правите.
  Казвал съм Ви и преди – дразнещ за мен ( и предполагам за всички остнали) е начина, по който леко засягате на лична основа хората.
  Ако искате да пребъдете като политик и специалист, това в никой случай няма да Ви помогне. Даже бих бил склонен да вярвам, че това е причината да сте недолюбван от мнозина, Но – както и да е, да не спамя и аз.
  За мен положението в момента е повече от трагично. Цитирам по-горния пост на ИП :

  ОК, поставен е определен проблем, някой може и да вземе да го реши или поне да обещае да го реши, но на другия ден възникват нови 10 проблема на 10 други места. Отново започват дискусии, отново се губи огромна обществена енергия и така…до безкрая.
  Очевидно има нещо сбъркано във функционирането на обществото ни като цяло. В управленските потоци, във финансовите потоци, в социалната мрежа, в администрирането, в обществения сектор и т.н. Не от вчера или днес – от близо 16 години на територията на община Троян е така!

  Общество НЯМА ! Обществена енергия НЯМА! Обществото не функционира, а ПРЕЖИВЯВА !
  И естествено е при тази обстоятелства народът да е „шибан“, както се нашумя напоследък.
  Ами да – така е. Народа наистина е ШИБАН. Бил е ШИБАН, ШИБАТ го и сега и ще продължават да го ШИБАТ занапред. И ще е така докато народът един ден ( ако изобщо някога ) каже СТИГА, и спре да търпи подобни тъпаци, като въпросния министър.
  Галя за едно е права – никой не е по-голям от народната мъдрост.
  А е казано, че ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ 🙂

 29. Уважаеми Темплар,
  Нямам лична кореспонденция и няма никакви опити от моя страна за „дракане“ с г-н ARVi. Моля, не ме обиждайте, слагайки нещата под общ знаменател. Къде видяхте подобни постинги от моя страна? Както и да е, виждам открихте „поредните“ нюанси в някакво „дразнещо“ като стил излагане на мнение.
  Има 3 начина /поне толкова знам/ за водене на диалог:
  1. Открито, честно и с назоваване нещата с „истинските им имена“
  Нека го наречем „вземане на сериозно“ 🙂
  2. Лигавене, угодническо съглашателство и „лов на електорат“. Масова практика с цел „харесване“, „долюбване“ и постигане заветната мечта да каже някой – „ей, тоя голям пич“
  3. Влизане в руслото на опонента, със съответните персонални квалификации, характеристики, безпочвени обиди, „предположения и предсказания“ какъв зъл гений е опонента и т.н. от балканския фолклор.
  Лично аз предпочитам и практикувам НА ВСЯКЪДЕ първия вариант.
  *
  Драги Темплар, познавате ли или чували ли сте някой американец като го попиташ как е, да започне да се оплаква, да хленчи и да плюе по орисията си или управниците си? Почти винаги ще се усмихне и ще ти каже – „Добре съм и страхотно се чувствам“. Мислиш ли, че той няма проблеми в личен и в обществен план? Особенно на местно ниво, където с очите си видях какво представлява едно действащо гражданско общество и как бързо реагира това общество /гражданите, заедно с общинския си орган за местно самоуправление и дори заедно с щатските власти/.
  Зададох най-елементарния въпрос – кажете ми как се самоуправлявате последните години? Елементарен въпрос с три възможни отговора – добре, зле, никак. Има ли нещо обидно в този въпрос? Някакви нюанси на обида?
  Ако е „зле“ или „никак“ – кой е виновен? И на кого се сърдите?
  Имаш ли на идея колко пъти и на какъв масиран „политически огън“ съм подложил последните години ОбС и Кмета поради факта, че продължават изолацията на гражданите от всички процеси, случващи се на територията на община Троян? Имаш ли на идея колко въпроси на гражданите съм поставил като питане или като точки от дневния ред на сесиите на ОбС Троян? Включително и „легналите полицаи“ в родния ти Орешак на база онази подписка от 450 живущи в Орешак?!
  Защо ги няма другите общински съветници тук във форумите и не само тук? Да застанат с имената си и да дискутират заедно с вас проблемите и най-вече разрешаването им?
  Като излеем една „кофа с мастило“ само да се оплакваме и да ругаем „началството“ – това какво решава?
  Откритото ми участие в този форум, на база днешната ми политическа позиция, аз възприемам като индиректна форма на демокрация и гражданско самоуправление. Очевидно прекалено много съм „избързал“, макар и след 20 години от началото на /уж/демокрацията.
  Поздрави и нищо лично!

 30. Адмирации за Темплар за ЧАСТт от нещата които споменава,наистина много силно казано ,но в основата е истината.Не наблягай на думичката ШИБАНИ,моля те,че настръхвам и сякаш и мен започва да ме боли 🙂 .Но се намесвам само да цитирам някои изрази в постингите на г-н И.П.За да не се чуди,какво толкова е казал,че обижда АРВи и се ядосва.А той не обижда само него!
  „“““Между другото, изцепките, манипулациите, квалификациите и откровенните лъжи на лицето Генадий по мой адрес искрено ме забавляват. Най-вече тъпите му напъни да ме хвърля в обятията било на БСП, било на кмета Акимов. Сладур! Вярвайте му, не ви преча. „“““
  „““Колкото до това, дали някой щял да ми повярва, ама моля ви се – нямам подобни комплекси. Идете на Църква.““““
  „““Политиката не е детска игра, още по-малкото средство за забавление и убиване на времето на всевъзможни полуграмотни и полуинтелигентни мераклии за власт или други обикновенни дизайнери. „““
  „“““За троянските медии просто не ми се говори. Благодарение на „неуморния им труд“ /в полза на поредните управленци/ – жителите на община Троян и до днес не си знаят правата, възможностите си, както и значението на думичката Демокрация с всичко произтичащо от това. Всъщност – кога за последно сте прочели или чули думичката Демокрация в коя да е троянска медия?“““
  „“““Е, затова пък си имаме медиен послушко и поцелуйко, обявен за „Певец на посткомунизма в Троян 2009г“.“““
  „““““Колкото до днешния мерак на изживяващите се като „медийни акули“, а всъщност, обикновенни „медийни копърки“, след 3 години напоително нищоправене /на ОбС, на Кметската администрация, на липсващото реално гражданско общество в Троян и всичко това обгърнато в плътно информационно затъмнение/, да правят опити да открият „топлата вода“ и по случайност „бреговете на Америка“ – похвално, но все пак – отново конюнктурно и неустойчиво.“““““
  „““““Тук всяка седмица се радваме на поредните медийни бисери от най-добрите времена на в-к „Работническо дело“ или „Заря на комунизма“ със съответното заклеймяване или неглижиране на инакомислещите и „врагът“ на поредните властимащи. Тук там се прокрадва някое невзрачно материалче в стил Тодор живковата повеля за „Критиката и самокритиката“ и то предимно за някоя дупка по пътищата, коне на площада или кучета по улиците. Толкова!““““
  „““““г-н ARVi, виждам жадувате да опонирате на „всяка цена““““-
  А вие г-н Пеевси не жадувате ли????
  Всъщност това са само една малка част от постингите на г-н И.П. с които ама изобщо не съм съгласна особенно с ироничния тон който са написани.Това ми беше и мисълта,когато написах първия си коментар.Тук не става дума само за гореспоменатите,става дума и изобщо за това на което съм била свидетел.По горе се вмъква и иронията към нас обществото.Нали Троян няма будно общество?Това че се алармира предимно за някоя дупка по пътищата, коне на площада или кучета по улиците,е факт благодарение на нас гражданите и определено имаше ефект.Ами спряното осветление,което после пуснаха?Неглижирането на НАПЪНИТЕ ни,подценявайки нашето усилие да направим нещо ,прави така,че падате в нашите очи.Кога не сте се присмяли на някоя инициатива.То не бе сдружение на момиченцата,не бе здружение за момченцата/сещате се кого визирам/.Тези сдружения поне са се занимавали и се занимават с дарения.Помагали са на сираци,инвалиди,соц.слаби.Кажете вие какво направихте.Пред очите ми изпъква единствено напъна за Арменския геноцид,но друго не се сещам.Другото са приказки,приказки,приказки,тропане,тропане,обидни квалификации и към дами……..Но на лице какво?Д а не говоря повече.
  АРВи ви отговори в същия дух,но в никакъв случай не използва вашия начин на ирония и подигравка.Ако вие можете да хапете,научете се да мълчите ако ви захапят.Не видях нищо обидно в коментара му което да ви засегне по такъв начин,че да подскочите като ущипана мома.Той е гражданин на Троян и като такъв си дава мнението.Нали това ви инрересува?Гражданите!!!!
  И аз казвам нищо лично…..даже ви уважавам 🙂

 31. 3. Влизане в руслото на опонента, със съответните персонални квалификации, характеристики, безпочвени обиди, „предположения и предсказания“ какъв зъл гений е опонента и т.н. от балканския фолклор.
  Лично аз предпочитам и практикувам НА ВСЯКЪДЕ първия вариант.

  Аз писах за третия вариант

 32. Ако наистина е така,защо тогава ,чета последния ви постинг,защо повечето ви обиждат.Очевидно е че хората се дразнят от обидни квалификации,които често се чуват от вас.За това ви казах,че тона ви и нещо в поведението ви трябва да се промени!

 33. Откровенно казано, нямаше да мога да Ви отговоря така добре, г-н Пеевски, както Темплар и Бианка. Уверявам Ви не ги познавам, за да се се оповавам на тях ида ги ползвам в отговора си, но са абсолютно точни идвамата. Много умело са усетили и двамата, какво точно ме раздразни във вашите писания. Няколко пъти Ви написах, че няма нищо лично към Вас. Вие си позволявате понякога, както и в конкретния случай, „тънко“ да се надсмивате над хората и „нежно“да ги поучавате, без да знаета кой кой е. Откъде знаете, че примерно, аз нямам по-голям опит от Вас в политиката. Ще си позволя да отговоря и на Sigma, това което ме питате е само за политици, не е нужно да го разяснявам. И тук веднага ще кажа,че отговарям глупаво. Sigma има право да пита, но не ида дава такива категорични квалификации, както и Докторчето, по адрес на пишещите тук. Но и към Вас съм длъжен да изкажа уважението си, само за това, че сте като бяла лястовичка, сред всички съветници или почти всички в нашия парламент. Не Ви се слагам, но поне Вие общувате с нас „ПРОСТОЛЮДИЕТО“, което не е никак малко. Но Ви моля, ако сте сериозен политик, да имате в предвид написаното от мен и другите дами и господа. Пак Ви повтарям, аз не съм искал по никакъв начин да ви унижа. Всичко е само резонанс на вашето поведение и подигравателно отношение и поучаване в стил „Вижте ме колко съм умен и велик“. И пак нищо лично. Взаимно се обогатяваме и учим. За това общуваме тук. За благото на града ни, който всички обичаме. Вие не желаете повече диалог с мен, но не сте прав. Мога да съм Ви полезен, все пак! Но воля ваша.

 34. моме Биянке ти да не си солташака на Поцелуйко? или обичаш кат конска муха да се вреш на секъде и да ръсиш акъл

 35. Май градусът и количиството са ти дошли повечко от необходимото, ракийке гроздова, па макар и ловешка!

 36. градуса е точен. най-тъпо да гледаш неква нахакана графоманка дето пише на кило и не знае какво пише и нищо смислено не може да каже ама се лепнала на други кусури да дири. кой я знае таа Биянка някой да знае нещо да направила освен да ръси общи приказки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.