Пеевски: Общината трябва да отиде при бизнеса, а не той при нея

Лидерът на партия „Атака“ в Троян инж.Илиян Пеевски, общински съветник, заедно с Даниел Сираков, единствени от местните политици присъстваха и на двете срещи на кмета Минко Акимов с работодателите. „Оставам с впечатление, че Община Троян държи сметка на бизнеса“, каза той, имайки пред вид укорите за некоректност от страна на някои бизнесмени. Пеевски подчерта, че Общината трябва да ходи при хората, а не те при нея. „сега Троян е в трагично състояние. Парите ще стават все по-малко. Важно е да решим какво правим по-нататък, каква съвместна партньорска работа с бизнеса ще има Общината. Инж.Пеевски обяви, че предложението на „Атака“ да бъде създадена общинска фирма, която да подпомага Общината при кандидатстването по инфраструктурни проекти, която да дава безплатна информация на бизнеса за възможностите за кандидатстване по различни програми, на сесията на Общинския съвет в четвъртък ще бъде отхвърлено. „Тогава ще се чуе, че това е нецелесъобразно“, подчерта Пеевски, като заяви : „Вие бяхте лишени от възможността да получите достъп до европейските фондове“.

1 thought on “Пеевски: Общината трябва да отиде при бизнеса, а не той при нея

 1. Подкрепям мнението и идеята на Г-н Пеевски.

  Ако Общината и този път се изгаври с Бизнеса, ще трябва и Бизнеса да се изгаври с Общината.
  На тия общинари май изобщо не им е ясно, че трябва всячески да подпомагат хората в техните инициативи, защото от там идват паричките в бюджета, включително и за тяхната издръжка.
  Закостенялото им мислене, пречупено от дългия им стаж в комунистическата бюрократична машина, ражда умопомрачителни идеи за изход от кризата.

  Докато на всеки бизнесмен, потърсил услугите на общината, се гледа по презумпция – „виновен“, нищо няма да се промени.
  Всички знаем, как ни правят на маймуни, но всеки си трае и се опитва с цената на много време, средства и нерви да решава проблемите си, ВЪПРЕКИ общината, а не с нейна помощ.
  Мога да заявя отговорно, че всичко, което съм постигнал /а то не е много /, съм постигнал без никаква, макар и минимална помощ от общината, и то постоянно преодолявайки всякакви рестриктивни капани, заложени от властта. Знам, че така е с всички, опитали да бъдат инициативни и креативни.
  Не виждам светлина в тунела. А е нужно общината да запали поне една свещичка, за да виждаме посоката в която да се движим. 🙁

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.