Троянката Мариета Жекова със специална награда от СБУ

Троянката Мариета Жекова със специална награда от СБУСред деветимата педагози от цялата страна, които тази година Съюзът на българските учители удостои със специална награда заради тяхната работа и високи постижения с талантливи ученици, за наша радост има и представител на Троян – Мариета Жекова. Г-жа Жекова получи своята награда в НДК по време на големия концерт на учениците, носители на златни медали от VI Национален конкурс за музикално и танцово изкуство „Орфеева дарба“. Повече от 180 деца от столицата и  Пловдив, Русе, Стара Загора, Плевен, Свиленград, Сливен и Благоевград участваха в концерта. Таланта си изявиха на авторитетната сцена  и деца от по-малки населени места като Троян, Панагюрище, Пещера, Белица.
„Повече от 20 години съм учител и считам, че има формула, по която се работи с децата, и тя е свързана с всеотдайност, внимание и постоянство. Ако искаме да сме истински европейци, трябва да умеем да ценим не само нашия труд, но и да подкрепяме всяко едно талантливо дете“, сподели г-жа Жекова.
В гала концерта на лауреатите от престижния форум в НДК ръководената от талантливата педагожка  Студия „Гласове“, представена от Христо Младенов, Милия Манджукова, Памела Младенова, Александър Христов, Крум Крумов, Димитър Пандурски, Илияна Илиева, Йордан Гърков и Радко Петков, изпя песента „Страхотен ден“. Като индивидуален изпълнител Христо Младенов взриви публиката с Hold The Line на /TOTO/ и I Feel Good  на / James Brown /. На този концерт бяха връчени почетните призове на лауреатите на конкурса. Христо грабна наградата на „Географски свят“- екскурзия до Гърция, а Студия „Гласове“ се сдоби с нова аудиосистема. Грамотата на г-жа Жекова от Синдиката на българските учители е за отлична подготовка на участниците й в конкурса. Ще припомним, че от 6 участници двама  са със златни и 4 със сребърни медали и дипломи. Стуията  има също така две награди на БНР – Христо Младенов и Александър Христов /от Ловеч/ ще имат запис като солисти на Бенда на Радиото.
Публикувано в КУЛТУРА, ОБЩЕСТВО с етикети , , , , , , , , . Постоянна връзка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.