Другари и другарки общински съветници от ОбС Троян – къде ви е Правилника на ОбС Троян за мандат 2015-2019 г?

Илиян ПеевскиЩе започна със ЗМСМА и чл.21, ал.3 –

„Общинският съвет приема правилник за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.“

Някъде да прочетохте, че ОбС прави изменения на някакви стари правилници на някой друг състав на ОбС Троян? Тогава какви „изменения и допълнения правите? На кой Правилник? Приемете си ваш Правилник, а след това си правете „изменения и допълнения“! Ако можете.

А някъде да прочетохте, че днешния ОбС има Решение, в което да е приел за СВОЙ Правилник някакъв стар и на друг състав на ОбС правилник? Няма такова Решение. Как тогава променяте някакъв чужд /друг/ /не ваш/ Правилник и защо? Това, че го променяте – НЕ ГО ПРАВИ ВАШ /на този състав на днешния ОбС Троян/ Правилник!

Какво се случва на практика. С Решение N:8/19.11.2015 , цитирам “Общинският съвет Троян избира осем членна комисия за изготвяне на Правилник за организацията и дейността  на Общински съвет Троян, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация в състав:…”

Това е добре. Само не става ясно КЪДЕ е Проекта за Правилник на ОбС Троян от тази комисия. Нямаше го на сесията от 26.11.2015, не се предвижда и за сесията от 17.12.2015?

Вместо това, председателя Тодоров си превишава правата и най-безцеремонно пробутва някакви мотиви за „изменение и допълнение“, които дори не са приети и не се предвижда приемането им. За кой Правилник предвиждате тези „изменения и допълнения“, г-н Тодоров? А гражданите по КОЙ правилник /проект за правилник/ могат  изобщо да правят предложенията си? Защо изобщо избрахте тази комисия да изготвя новия Правилник? Къде ви е Проекта за Правилник и кога ще го предоставите на гражданите за обсъждане? По презумпция гражданите са обсъждали вече стария Правилник. А Проект за нов – НЯМАТЕ! Що за ИЗМАМА спрямо гражданите извършвате?

Вие някаква детска градина за природно тъпи и умствено изостанали политици ли сте?

Наистина, до приемането на НОВИЯТ Правилник, новият състав на ОбС работи по стария правилник, но не и да се вземат решения за бъдещето на база стария правилник. Старият правилник е нещо като временния председател на ОбС, който води само първото заседание и само по първата точка за избирането на титуляра Председател на новия ОбС.  Нищо повече! Така и стария правилник е водещ само до приемането на НОВИЯ правилник и НИЩО повече!

Какви „изменения и допълнения“ на стар /и чужд/ Правилник правите? Наясно ли сте изобщо какво вършите?

А наясно ли сте, че първо се приема Правилника, където се определят и гласуват броя и вида на постоянните комисии към ОбС и след като приемете новия си Правилник – чак след това можете да попълните тези комисии и да определите председателите и? Как така избирате комисии по нечий друг, чужд правилник, защото вие все още си нямате ваш?  Защо изобщо предрешавате нещата с тези комисии преди приемането на новия Правилник? Ами ако нещата се променят и когато някой ден решите да си приемете Правилник и се наложи комисиите да бъдат други – тогава какво ще правите с тези комисии, които предварително и НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНО сте приели? Ще се нагаждате? Ще се правите на „умрели лисици“ и ще замазвате поредния си гаф с „Голямата Троянска Медийно-Политическа Баданарка“ /ГТМПБ/?

Кога ще приемете и ще имате ваш Правилник, след като дори в дневния ред за сесията на 17.12.2015 НЯМА точка, в която да се предвижда приемането на Правилник на ОбС Троян???

Освен това – как и кога си „взаимодействахте с общинската администрация“, че да определите точно тези постоянни комисии, както и други текстове в Проекта за Правилник на ОбС за мандат 2015-2019, какъвто Проект за нов Правилник все още нямате?  Съобразихте ли това и направихте ли консултации с кмета Михайлова във връзка с бъдещата нова структура на общинската администрация? Вие отново ли на „орел, рак и щука“ ще го играете в тази пропадаща община? Колко години ще карате с тези като вид постоянни комисии, които отдавна не са адекватни и не отговарят на днешните реалности?

Другари и другарки общински съветници, ако някой ден махнете партийните капаци пред очите си, със сигурност ще откриете, че не сте нечий партиен орган, а сте орган, чрез който гражданите се самоуправляват. В контекста на този основен стълб на Демокрацията на местно ниво и съобразно ЗМСМА – Правилника на ОбС е колкото ваш, толкова и на самоуправляващите се граждани. Къде ви е общественото обсъждане на Правилника? Пуснали сте някакво съобщение за предложение в сайта на общината и си мислите, че с това спазихте Закона и зачетохте мнението на гражданите? Не, не сте! Вие също продължавате да действате по познатия партиен тоталитаризъм, партийно узурпиране на местната власт и потресаващо прогонване и потискане правата на гражданите.

Сега ще го напиша по-бавно, че да смогнете да прочетете: Опитайте се да спазите ЗМСМА и приемете Правилник за дейността на ОбС за мандат 2015-2019.  Ако можете! А ако не можете:

 1. Напишете писмо до Дядо Коледа да ви донесе Правилник на ОбС за мандат 2015-2019 и да ви го остави под елхата, която наскоро осветихте пред общината.

Или

 1. Признайте си пред жителите на община Троян, че сте едни най-обикновени партийни тоталитаристи, неграмотници, случайници и партийни узурпатори от гледна точка на Демокрацията и ЗМСМА и че сте едни добри последователи на политиката н БКП Троян, които няма да жалят себе си до пълното комунизиране на община Троян и до пълното заличаване на всякакви 26-годишни опити за демократизирането и.

 

Лирично отклонение; Другари и другарки от ОбС Троян, вие наясно ли сте колко незаконосъобразни текста има в стария Правилник на ОбС Троян от мандат 2011-2015? В мотивите, които сте дали за „изменения и допълнения“ на /стария/ Правилник – няма нито едно предложение за премахването на тези противозаконни текстове!

 1. На позналите на поне един от  тези незаконосъобразните текстове давам награда – посещение на дом-паметника на Г.Димитров в с.Ковачевци и мястото на бившия мавзолей на Г.Димитров.
 2. На позналите броя на всичките незаконни текста  – посещение на мавзолея на Ленин и кораба Аврора, чийто залпове не са преставали да гърмят в нечии ушички.

Другари и другарки общински съветници от ОбС Троян, очевидно вие и председателят ви сте в пълна несъстоятелност да спазите закона и да си направите и приемете дори собствен Правилник. Умът ми не го побира как ще решавате съдбините на жителите в община Троян. От друга страна – тези жители напълно ви заслужават. Все пак те ви избраха, а не сте паднали от Марс.

Илиян Пеевски
10.12.2015

1 thought on “Другари и другарки общински съветници от ОбС Троян – къде ви е Правилника на ОбС Троян за мандат 2015-2019 г?

 1. Едно нещо не мога да разбера. Що за гьонсурат /тур/ трябва да си, че хем да цензурираш и да спираш достъпа ми до сайта си, хем да ме обвиняваш, че слагам линкове или коментари.
  Става дума за придворния сайт на троянския посткомунизъм „Троян 21“ и собственикът му, на който връчих преди години от трибуната на ОбС Троян приза – „Певец на троянския посткомунизЪм“.
  Някой внесъл линк на моя статия в посткомунистическото сайтче „Троян 21“. Веднага следват ругатни и обвинения по мой адрес. Както се казва – поцелуйкови вълнения.
  Нищо чудно самият „Певец на посткомунизЪма“ да ги е писал. Все пак има опит – години наред явно /във вестника си/ или анонимно /в сайта си/ бълваше като гейзер какви ли не идиотщини и лъжи по мой адрес за да се хареса на господарите си от троянската посткомунистическа управа. Че и някой лев да изкара, нали години наред му пълнят гушата с парите на данъкоплатците, за да ги лъже и мами за големите успехи, какво и да сочи и обругава посочения/те за враг на „народа“.
  Троян е в потресаващо информационно затъмнение.
  Няма местно радио
  Няма я дори радиоточката
  Няма местно тлв предаване
  Няма ежедневен новинарски сайт
  В Троян „новините“ пристигат в сряда. Това в 21-ви век! Като за аборигени и първобитни люде /и людоеди/.
  Има разбира се няколко сайта, но те не са професионални, не са за ежедневни новини и тези сайтове се поддържат на добра воля и за собствена сметка от собствениците им. Поздравления за тези собственици на сайтове, защото те работят за обществото без да са увиснали на шията на троянския данъкоплатец.
  Какво да кажем обаче за „Троянски глас“, който е на двойна субсидия от общината. Или за „Троян 21“, чийто собственик получаваше три пъти повече пари средно месечно, спрямо моето възнаграждение като общински съветник? 4-5 „новини“ средно на седмица се мотаят в сайта на Троян 21 и то основно по три „теми“:
  1. Успехите на поредния кмет
  2. Спортни прояви
  3. Галерия и галеристка
  4. Дупка на пътя и кон или овца в градинката.
  … щях да забравя – и възнагражденията на об.съветници, което е подраздел на т.1 за „добрият кмет и лошият ОбС“
  Лирично отклонение – ако ОбС пълнеше гушата на „Певеца на посткомунизЪма“ от Троян 21, а не кмета – тогава т.1 щеше да е „Успехите на поредния ОбС“ с подраздел „добрият ОбС и лошият кмет“.
  Жалка картинка в една загиваща община от началото на 21-вия „Информационен век“.
  Най-лесно се манипулират и се водят за носа неинформираните хора.
  И както е казал геносе Гьобелс – „Дайте ми власт над медиите и аз ще превърна всяко общество в стадо свине“

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.