Учителка по английски в програмата „Коменски“

Учителка по английски в програмата "Коменски"Теменужка Добрева, преподавател по английски език в СОУ“Васил Левски“, бе на двуседмичен обучителен курс във Великобритания.Тя  кандидатства през изминалата учебна година  и след строгия подбор сред множество кандидати от цялата страна бе одобрена  за Индивидуална квалификационна дейност по „Коменски“, секция към програмата „Учене през целия живот“, която се ръководи от Центъра за развитие на човешките ресурси. От многобройния списък с курсове г-жа Добрева избрала Using Technology in the Classroom, защото е убедена, че всеки съвременен учител има нужда от знания и умения в тази област, които да прилага в своята професия.
Курсът е бил в Университета на Кент, в увековечения от класика Джефри Чосър град Кентърбъри. Летните обучителни дейности за учители в Pilgrims English Language Courses for Teacher Training обхванали стотици учители от повече от 30 държави – не само членки на ЕС, но и извън него.
“ Нашата програма беше много динамична, наситена с разнообразни дейности. Разучавахме някои изключително полезни и с неограничени възможности техники и методи за използване на компютърните умения и Интернет-базирани материали за преподаване на чужд език.
По време на обучението създадохме няколко работни сайта за нашата съвместна работа с колегите от новата ни Пилгримс група с цел обмяна на информация, споделяне на интересни идеи и как внедряваме наученото от курса при работата си с учениците“, сподели Теменужка Добрева.
Преподавателката разказа, че за следобедните и вечерните програми всеки курсист имал възможност да избира по желание своя семинар, лекция, културно или спортно мероприятие- според своите потребности и нужди за професионално и лично развитие.
„В лично отношение се чувствам много по-богата с контактите си и новите приятелства с колеги от другите страни, от непрекъснатите срещи и общуване с носителите на езика.
Такъв род квалификационни дейности имат голяма полза за колеги, които преподават английски език и желаят да повишат своята професионална квалификация, обща култура, страноведчески знания; да споделят с колеги от цял свят нови ползотворни практики, методи и идеи в преподаването на английски език в техните училища“, подчертава Теменужка Добрева.Ще припомним, че по същата програма на обучение във Великобритания вече са били Анчо Мавродиев и Марияна Станчева от СОУ“Св.Климент Охридски“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.