Бизнес паркинг или …безхаберието на обществото?

Да напиша тази статия ме доведе една гледка, която наблюдавам почти през ден, в продължение на около 2 години, както и безхаберието на институциите, като община, полиция и обществото. На пръв поглед нищо странно – три превозни средства спрели на едно място. Да, ама въпроса е …Къде? Ясно се вижда че са до водната естакада. Е хубаво …ама как са се озовали там ?… през стълбите …- не може. Не летят!
Единствения път до там е през пешеходния мост!… Ауууу, звучи страшно нали…? А преди да стигнат до там са минали ..даже и през алеите на градския парк. Там където играят децата ни, там където никой и от никъде не очаква  да се появят. Реакцията е ”…ама каво прави тоя…?” или „…тия пък къде отиват…?” и до там. Учудени погледи, въпроси, коментари и всичко приключва.

Все пак да поставим на обсъждане и конструкцията и архитектурата на моста. Дали той е предвиден да се минава с МПС-та по  него и евентуалната му деформация и бъдещи повреди и пукнатини в следствие на вибрациите при преминаване. И колко ли ще струва на „бедния  данъкоплатец” евентуалния му ремонт или ново изграждане. Замислям се и за привелегиите на заведенията и офисите ползващи „Най-модерния бар клуб в Троян – Ривърсайд” , кафебар “Dreams”, в района на което си е жив паркинг и е тръпка да се премине пеша или с МПС.Какво ще ни кажете и за АТВ –тата, които изправят косите на шофьори и минувачи. Аналогична е ситуацията почти из целия град.

Единствената ни утеха е в новото ръководство на полицията, което молим да въдвори ред,важащ за всички, без оглед на социално положение и бизнес нагласи за „спонсорство” над институциите.

Ситуацията поставя някаолко въпроса :

1. Какво прави общината по отношение на случващото се буквално пред  очите и?

2. Какво прави полицията по отношение самоволното преминаване на МПС- та из парка и „Пешеходния мост”?

3. Има ли превилегировани фирми и офиси и защо пред тях може да се спира и да се прави всичко а пред  други не?

С будна гражданска съвест: Цветан Славков

*БР.  Публикуваме статията без редакция. Благодарим на г-н Славков за споделянето!

238 thoughts on “Бизнес паркинг или …безхаберието на обществото?”

 1. А как според г-н Славков ще бъдат зареждани с продукти заведенията около реката, Антик и Ривърсайд??? Дистибуторите може би трябва да си купят хеликоптери и да зареждат от въздуха обектите. Мислете с главата си г-н Цветан!!!

 2. мисля, че са измислени колички и през парка и моста наистина едва ли е най подходящото място

 3. А добре ли 6те е да страда града заради бизнеса на някои?

 4. Да сте видяли до сега някой да използва колички??? Дори и в София в забранените зони има часове в които е разрешено на обслужващите коли да се движат и си свършат работата!!! Ще ти стане ли кеф, като отидеш да си поръчаш една кола в Антик и ти кажат, че няма как да ги заредят и днес няма кола, защото нямат количка??? А?

 5. Тука не става въпрос да не се зареждат заведенията, става въпрос за начина и за това че се минава през парка и пешеходния мост, дори и с едрогабаритни МПС

 6. Когато се е правил проекта за тези заведения и хотели е било абсолютно задължително да им се създаде и осигури читъв достъп. Тук явно такъв няма. Така вероятно е одобрен и от главния архитект, под нечии натиск.
  Г-н Минков, кой ги кара да се набутват в реката, а сега пък нямало това нямало онова. Смешни въпроси, но щехотливи. Ами ако утре предойде реката като през 1968 г., кой ще плаща? Пак ние ли? Явно че въпросните заведения се зареждат от към парка. Или има парк в града, или няма. То е ясно, че ред в града ни няма и всеки прави това, което счита за необходимо, по свое усмотрение и не се съобразява с нищо, та камо ли със законите. Този мост, ако е проектиран за пешеходен, мисля, че не би трябвало да се движат и паркират по него камиони и коли.

 7. Айде стига глупости бе !
  Как по цял сват могат хората да си зареждат заведенията, да мият улиците, да събират боклука НОЩЕМ или В РАННА СУТРИН преди хората да излязат за работа. Само тук не може.
  Тъжна картинка.

 8. Оплачете се на кмета, какво друго да ви кажа!!!
  Троян е пълен със селяни и тази простотия няма да се изкорени. Славков, на теб какво ти пречи зареждането на тези заведения веднъж или два пъти седмично да става през мостчето???

 9. Пре4и ми 4е това мост4е е правено с моите пари, парите на родителите ми и минава по него всеки ден, аз и децата ми.И скам за напред да минавам спокойно , а не да правя „Поклон“ на камиони, бус4ета и какво ли не на места на които те нямат място

 10. На господин Минков явно ще му се обърка бизнеса. Има начини за всичко,даже и как да се нарушават законите като такива като него. Незнам само има ли деца…да се чуди жена му детето ли да гледа, или да гледа дали случайно не минава МПС в този район.Че що тогава не вземе да зарежда като се движи по тротоарите, то какво пречи и това да стане в нашта държава???

 11. а още по-фрапиращо е положението пред „джамията“ -паркинг на кръстовище…и толкова време нищо не се прави, явно собственика си плаща, за да не безпокоят клиентите му……някой ако е виждал нещо подобно в друг град моля да сподели, аз лично не съм…..

 12. i kak iskate da vi se zarezdat zavedeniata che neshto ne moga da razbera, da tichat hora s transpaletni kolichki po ulicite li?

 13. Ако трябва ще тичат. Като се прави нещо някаде си има предварително проект за тези неща,явно някой е подписал …Lianaи ти ли си от бранша???

 14. Всичко е съгласувано с общината!!! Идете и питайте там не плямпайте глупости!!!

 15. Със сигурност е съгласувано. Те нещата са навързани. И тук се пише ,а не се плямпа.

 16. Господин Минков, нали усетихте къде и как се изказвате. Веднъж уж всичко е наред. Като видите дебелия, общината изтипосахте на преден план. Това е жалко, низко и нечистоплътно държание от Ваша страна. Да бяхте помислили малко, преди да довеждате пред общината от 9 реки вода в десета и да ги убеждавате кое как и каво ще стане. Но нали виждате, че нещо куца в системата ако се намери един бабаит и да изиска „безупречните “ проекти, какво ще стане? Явижте в Ловеч какво става с Алчо и Аделин и всички по веригата Сега е късно да мислите, а и май, че бягате по тъча, когато нещата тръгнат срещу Вас. Не ви познавам, но …….е така!? А на Liana ще кажа същото, да е мислил собственикът, когато е правил инвестиционните си намерения и проектите. Сега не поставяйте нещата така и не се дръжте, като ощипани госпожици. Не ви прави чест.

 17. Отдавна не живея в Троян постоянно. Само се прибирам за кратко и пак заминавам.
  Истината е, че не съм ставала свидел на ситуация, показана на снимката. Явно, обаче, това се случва, щом е заснето.
  Реално погледнато картинката (снимката) никак не е приятна. Ако лично съм се сблъскала с тази ситуация, щях да бъда още по-разочарована.
  Но да погледнем истината в очите.
  Облагородяването на тази част от реката по настоящия начин лично на мен ми харесва. Хубаво е, че там има заведения и можем да се наслаждаваме на реката. Съответните заведения действително трябва да се зареждат. За целта, обаче, в нормално организираните населени места (дори и в България) Кметът издава Заповед, определяща часовете, в които могат да се зареждат заведенията, магазините и т. н., така, че да не се възпрепятства нормалното движение както на МПС, така и на пешеходците (както е в случая). При това зареждането става със „спиране“, а не с „паркиране“.

  Остава въпросът дали така са уредени нещата в Троян и конкретно – в настоящия случай?

 18. Аз лично съм виждала лека кола( даже не става въпрос и да се зарежда нещо), която трагна оттам и мина през целия мост, после покрай всичките люлки, та излезе на пешеходната пътека към пазара. Беше по обяд , имаше много деца в градинката. За съжаление не си бях взела апаратчето…

 19. Пепи, какво щеше да стане ако си носеше апаратчето? Да щракнеш и направиш снимчица, нали? И кво-ооо?

 20. Уважаеми Наблюдател, Пепи е един нормален средностатистически гражданин, който има право на мнение и свободно го изразява. Браво на такива като нея!
  Достатъчно дълго мълчахме. Това ли искаш отново? Да няма гражданско мнение?

 21. Аха, г-жа Христова от не_знам_къде_си, която си идва рядко в Троян се е заинтересувала за родното си село? И какво, като има гражданско мнение, нещо да се е променило последните 20 години тук в наше село (без да броим кметя)? Кажете ми госпожо, вие защо напуснахте Троян?

 22. Господин Налюдател, (незнайно защо анонимен!),
  За да съм заинтересована от нещата, случващи се в Троян, следователно произхождам от този град – много е просто да се досети човек, стига да е умен.
  За Ваше сведение, съвсем не смятам да излагам на всеослушание причините, поради които не живея в Троян. Важното е, че където и да живея, аз се интересувам от събдата на този град, от случващото се в него, от развитието му.
  И за разлика от Вас мисля, че докато на гражданското мнение не бъде дадено гласност, то ние (ТРОЯНЦИ), ще продължим да си живеем XIX век и развитие НЯМА ДА ИМА.

 23. Между другото, в Троян говорят далеч по-правилно български език, отколкото ти, драги :-)))

 24. Бла-бла.. Ами то от Троян всички си отиват. Тук остават некадърниците и лапачите. Прави ви чест, че сте отлетяла на време, чудя се само.. пука ли ви наистина за Троян. А, щях да забравя. Забравете, че в наше село гражданското каквото_и_да_е ще се чуе където трябва.
  И като се интересувате от съдбата на троянци, нещо положително забелязахте ли? Или се интересувате само от буркан-туризъм, идвате товарите зимнинзта която мама е направила, интересувате се от троянци за 1-2 минути и отлитате пак в новото си гнездо?! Много са такива като вас, но не са полезни, нито с кратките си визити, нито с буркан-патриотизмът който упражняват.

 25. Освен това, за разлика от теб, нито съм казвала, нито дори съм си помисляла, че Троян е село!!!

 26. Ами щото не живееш тук, за това не знаеш! Скоро мисля да предложа официално да бъде обявен за село, та дано нещата потръгнат.

  И какво ще отнесем този уикенд от тук, 20 буркана кисели краставички, 20 компота от кайсии и поне 5 литра ракия, нали?

 27. Това с зимнината не ми е присъщо. Напротив! За сведение, аз помагам с пари на родителите си. А живеем в една и съща държава. Освен това – наистина ми пука за Троян. Ако изобщо съм писала тук и продължавам да пиша, значи наистина съм заинтересована. Адски ми е болно, обаче, че този град (а не село!), не върви на добре. Виждам го!

 28. Абе човек, в кой век живееш? Нима не знаеш, че отдавна не си заслужава човек да консервира краставички, да прави компоти и други подобни?

 29. Ето, че ще си дойдем на думата. Та какво става от градовете със затихващи функции?! Стават големи села, Големи! По-добре е отколкото, Малки села. Та, добре дошла в Голямото село Троян!

 30. Я дайте утре да се съберем на цетъра за по кафе и да викнем Минков да донесе по една вода , ама от истинската та да разни6тим темата… 🙂

 31. Hristova, оставете човека да се кефи на величието си и да се взема на серозно, без да зачита мнението Ви. Даже има нотки на подигравка в неговото отношение. Аз, за разлика от него уважавам това, че не сте забравили родния град. Той като е тук, какво е направил, да не би розови пеперуди да пърхат наоколо му, че се нерви на Вашето присъствие във форума. Той за това Троян е на това деридже. Всеки е специалист, компетентен, критикува, коли и беси, но не реално а само в мечтите си и реално в отношинието си към тези които го апострофират по един или друг начин. Я го питайте , като всички си отиват и остават само некадърниците, той какво прави тук? Или само си приказва сладко и се кефи на „величието“ си, защото като няма кадърни, няма кой да го апострофира. А пък Вие, извенете ме, но пък от къде се взехте и нарушихте розовата тишина във възприятията и душевния му мир?

 32. Славков, с голямо удоволствие, но ще ми бъде адски трудно утре да съм на кафе в центъра на Троян.Вярно, че живе в центъра, но може ли да остане за друг ден?

 33. ARVi, много мило от твоя страна! Не съм вярвала, че ще имам такова посрещане „у дома“.

 34. За мене Троян е моят роден град и мене ме боли за него. Боли ме като гледам, че тъпче на едно място и че една шепа го ползват като свое собствено голямо стопанство. Боли ме и за това, че бяхме идустриален център, а си продадохме фабриките за джобните на хора със съмнителни доходи, които ги разпродават и в момента за скраб. Боли ме и за всички тия хора които срещам и някои от тях се молят да закърпят хляба за деня! Мисля, че ако всеки си застане на мястото и направи поне по едно добро дело в месеца, ако се наведе да вдигне хартийката, изпусната от предния , а не да хвърли до нея друга, ще направим Нашия град „Рай“.

 35. ARVi,
  Убеждавам се, че нещата в Троян не вървят просто защото няма достатъчно хора като теб и мен.
  Дори и да има такива, думата им се отнема по един или друг начин.
  Хей, докато те има, ще го има и Троян!

 36. Hristova, благодаря и аз, добре се отърсвате,. Прави Ви чест, че се интересувате за града ни. Нищо, че не сте тук, това е без значение. Благодаря и на г-н Славков, който в последното си изказване захвана един въпрос, от който всеки следва да започне. За ненужната хартийка. НО, …….първо трябва да му светне и да се замисли за нея. От тук ще дойдат и другите мисли.Че не трябва да паркирам тук защото ще преча, защото законът е такъв, защото, за да искаме основно правило е първо да дадем и то не само материално, а и главно духовно и интелектуално. Лесно се критикува, трудно се гради. Прав сте г-н Славков, но дали някой ще ви чуе, а и разбере това което казвате.

 37. Сладури! Я кажете къде ще пиете утре кафе? За Христова ще донеса два буркана с мед. Гльодам Славков, забивки някакво се готви да направи, дано Минков донесе вода. АРВи, само ти някак си не се вписваш в картинката.. много нематериален, духовен и интелектуален ми изглеждаш. Кажи ми какво да те правим?

 38. От това зареждане с камиончета на новия комплекс, вече на няколко места е прокъсана ламарината, с която е облечен парапета на моста. Идеално място, където „невнимателни“ граждани могат да си скъсат дрехите.
  Преди да започне строежа на комплекса съм разглеждал плановете – архитектура, вертикална планировка, инфра структура.
  Там е предвидена улица, която не е направена. Началото е над Марковите къщи, от главната улица в посока реката, след това завой на дясно и между реката и съществуващите къщи стига до комплекса. Перфектен достъп за зареждане с автомобили.
  Или някой архитект я е изтрил от плановете, или просто не е изпълнена. Улицата все пак сама по себе си не носи приходи.
  При узаконяването на обекта този проблем не е взет под внимание.
  И разбира се ползвателите на комплекса търсят и намират свои начини да си решат проблема с достъпа.
  Това са само факти. А какво е решението? Ами да се направи улицата и да се осигури достъп.
  Е да, ама пак се сещам за крилатата сентеция -„да, да, ама не“.
  При това разединяване на обществото и силния непукизъм на Троянци, едва ли има сила, която да застави общината да завърши този обект, както е по проект. За съжаление.

 39. Будната гражданска съвест на г-н Ц.Славков е достойна за уважение.Проблема който се поставя наистина не е от сега.Аз винаги съм се възмущавала от присъствието на тези камиони там,но също и от личните автомобили на собствениците на заведенията.Не могат да ходят пеша през центъра ли?С какво ние сме по различни от тях.Законите не важат ли за тях.Казвам го не за друго.Имало е моменти,в които съм искала да се обадя и да сигнализирам.Но съм се чудила дали ще ми обърнат внимание,защото ще дам сигнал срещу собственика на Ривърсайд а той е от общ.съвет.Гарван гарваново око вади ли?Но не съм права.Ако повечето граждани сме като г-н Славков,ако всички се надигнеме ефект ще има.За всяко нещо.Но наистина първо трябва ние да си застанем на мястото.Убедена съм че за в бъдеще все повече ще се чува думата на гражданите.Доказателство е сформирането на гражданското обединение „ФорумЪТ“,за който тепърва ще чуете.Надявам се хора като г-н Славков да се присъединят.Надявам се и хора като АРВи,който ви изглежда много нематериален, духовен и интелектуален,да взимат участие в това сдружение,макар и виртуално,макар и от време на време щом не са тук в града.Точно хора с това виждане и с този начин на разсъждение като АРВи болезнено е необходимо на троянци.Това,че не са тук/имам предвид също и г-жа Хростова/не значи ,че нямат право на мнение и да се обиждат от особи,които в никакъв случай не вземат дейно участие срещу справянето на проблемине ни,а само обиждат и дават некомпетентно мнение.Между другото да кажа,че съм плевенчанка а не коренячка троянка,но това не ме задължава да стоя в страни от проблемите ни,напротив.Обичам този град в който вече 26-27 г. живея и се чувствам все повече съпричастна към него.

 40. Г-жа Павлова, ако собственика на Ривърсайд, случайно е и служител на Общината, забравете че какъвто и сигнал да подадете, някой ще му обърне внимание.

  Интересно ми е, защо приказвайки тук едно всъщност сте напраливи съвсем друго? Дори и да сте 100% сигурна че вашата жалба до г-н Кметя, ще се загуби пътувайки към него – Защо не я подадохте?

 41. Точно това написах по-горе,че не съм била права.Не ме е страх да подам сигнал.Преди съм се обръщала към кмета и сега ще го направя.Този въпрос обещавам да го повдигна на събранието на „ФорумЪТ“.Мисълта ми беше,че всички трябва да подаваме сигнали и за най-малките нередности.Само така общината ще излезе от този летаргичен сън,чувствайки се сигурни че никой няма да им потърси сметка за тези неуредици.Капка по капка вир става е рекъл народа.Айде и ние жалба по жалба…….да ги наводним.

 42. Значи, уважаеми господине, не Ви е ясна системата на документооборот в учрежденията. Това за което пишете, няма как да стане. Ако първият път, примерно я потулят(скрият, както Вие казвате), следващия път няма как да го сторят. Пробвайте, не се предавайте предварително. Още по-вече АПК (Административно процесуалният кодекс) е категоричен какво става при забавен отговор на жалба или при не обръщане на внимание на подаден сигнал, молба или на жалба. Но нашенецът не знае правата си и как да ги търси. Може също да се поискат и документите, въз основа на които е пуснат в експлоатация даден обект. Могат да се направят още куп неща. Не се обезсърчавайте толкоз бързо. Лошото на нашенеца е, че по принцип има големи претенции, а не си знае правата дадени му по закон. Тук чул, там висдял нещо, там пък някой му казал, но това не стига за да знаеш какво можеш и какво не, какви права имаш съгласно законодателството. Толкова, нямям намерение да обучавам никого, само апелирам към по-вече четене и познаване на законите. Иначе прикадките обикновенно, така казани, на ангро, обикновенно са изпразнени от съдържание. Иначе, нищо лично!

 43. Но драго Наблюдател,четейки твоите коментари,виждам че сте един доста песимистично насроен,да не кажа и ЦИНИЧНО.Разбирам какво е положението на града,но повече позитивизъм няма да ви навреди.Напротив.Позитивното мислене ще промени не само хода на вашите мисли а и самите действия.И вместо да се чудите дали аз ще подам сигнал,подайте вие и може би ще се изненадате от резултата.Поздрави!!!

 44. Не, не съм, но са ми ясни нещата доло горе. Аз не ги защитавам, за да си мислите, че съм съпричастен с тяхната работа. Но мисля, че не е интересно къде работя. По-интересно е да се научим, как да си търсим правата, и да знаем, какво искаме и какво са задължени насреща инстуциите да ни дадат, в резултат на нашите законосъобразни искания. Мисля, че съм ясен. И твърдя, че съм на вярната пътека. Иначе само си приказваме, а и някой път се обиждаме незаслужено. Но така е, който го е страх от мечки ………….!

 45. Драги Наблюдателю,
  Да, точно ти, който се страхуваш/срамуваш да посочиш името си,
  Ти, който все се интересуваш дали този или онзи работи в Общината и даваш неуместни съвети от рода на „Г-жа Павлова, ако собственика на Ривърсайд, случайно е и служител на Общината, забравете че какъвто и сигнал да подадете, някой ще му обърне внимание“,
  Та ти, същият, толкова ли си невръстен или заблуден, че да не знаеш, че комунизмът си отиде преди повече от 20 години? Или обслужваш нечии остарели интереси? Забрави, приятелю! Сбъркал си адреса. Отдавна има гражданското мислене. Но ти май от това се страхуваш? И всячески се опитваш да го потушиш… Желая ти успех, … но не бъди оптимист.

 46. Между другото, Наблюдателю, имаш проблеми с използването на пълния и краткия член.
  Ако ще продължаваш да си толкова активен тук (особено представлявайки нечии публични интереси), поне спазвай правоговора.
  Съветът е съвсем приятелски :-)))

 47. 80% от българите го имат този проблем, зашо да се различавам от тях? Да не съм даскалица по български и литература?! 🙂 Песимист съм по природа, ама то скоро всички ще станем такива.

 48. Знаех си. Ти просто искаш да си част от мнозинството – било то 99, 80, 7о, 60 %…., стига да не пада под 50%. За теб това е важното. Скучен си тъчмо затова.
  Колкото до българския език – все пак родината ни е България и тя заслужава да я уважаваме, поне майчиният ни език го заслужава.
  А това, че си песимист, си е изцяло твой проблем. Не си го изкарвай на хората.

 49. Hristova, то за криво колело прав път няма. Не се ядосвайте, трудно ще бъдете разбрана, нали сама виждате. Проблема щом е в повече от 50% от нашенците, престава да бъде проблем и става символ верую, начин на мислене и то убедително най правилният, а всички останали са гниди, листни въшки, тахтаби и тем подобни. О боже!!!!!

 50. Благодаря на г-н Славков, че разнищи тази тема, която много хора само коментират, но не смеят да я поставят официално.
  Медалът винаги има две страни – от едната необходимостта да се зареждат заведенията и от другата сигурността на хората и предимно на децата, които играят в градинката. Тук на помощ идва законът, който казва коя на коя страна да бъде обърнат. В приетият преди месец закон се казва, че „… забранява се преминаването, паркирането и домуването на МПС по какъвто и да е повод в паркове, градинки и междублокови зелени пространства….“.
  А вижте какво се казва и в троянската
  Н А Р Е Д Б А № 1
  ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД НА ТЕРИТОРИЯТА НА
  ОБЩИНА Т Р О Я Н
  (ПРИЕТА С РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ТРОЯН № 138/31.07.2008 г.)

  Р А З Д Е Л V
  ОСИГУРЯВАНЕ НА БЕЗОПАСНО ДВИЖЕНИЕ
  Чл.42. Забранява се:
  1. Движението, спирането и паркирането на превозни средства по тротоарите и други забранени с пътни знаци места.
  2. Преминаването, спирането за престой и паркирането на превозни средства в публичните имоти – зелени площи, алеи, пътеки, паркове и площад “Възраждане”.

  Мисля, че по-нататъшните коментарии са неуместни!

 51. Аферим, Иво! Значи ще ги накажат, така ли? 🙂 Не и в Троян, обаче.

  До г-жа Христова: Може би наистина имам нужда от малко уроци по български и оптимизъм?! Вие ще ми помогнете ли? 😉

 52. С удоволствие, уважаеми Наблюдателю.
  Но нека да не се отклоняваме от темата.

 53. ============================================
  ivo казва:
  08.08.2010 в 23:34
  Мисля, че по-нататъшните коментарии са неуместни!
  ============================================

  да ама не !
  ivo когато си цитирал Наредба 1
  случайно ли си пропуснал :
  РАЗДЕЛ Х
  ПРЕХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
  §1. Забраната на чл.42, т.2, т.5,т.6 и т.11 не важи за МПС, за които от РПУ Троян е издадено съответно: разрешение за преминаване, спиране за престой и паркиране; за зареждане на търговски обекти; за влизане и паркиране в дворовете на училищата и детските градини; за престой и паркирането на ППС в зоните за сигурност.

  Г-н Цветан Славков ,
  отговорите на трите въпроса които поставяте
  са в цитирания §1 на Наредба 1!
  Общинската администрация и полицията
  изпълняват разпоредбите на Наредба 1…
  ако Вие искате реално да решите проблема ,
  поставете искане към общинските съветници
  да променят наредба 1
  иначе тук се получава само едно :
  като ми пееш Пенке ле , кой ли те слуша …

 54. Е това значи, че ще пусна молба до полицията за пропуск за зареждане и ще има право да си паркирам вечер колата на до шадравана …или на стълбите на общината, позовавайки се на същата наредба. Мисля че настанаха години преди всяко действие ДА СЕ МИСЛИИИИИ!!!!! преди приемане на обект , ДА СЕ МИСЛИИИИ!!!! прди издаване разрешително – ДА СЕ МИСЛИИИ!!!!

 55. То мисли който има с какво да мисли. Като се вземе впредвид това,което е извадил от закона MrBean, то е ясно,че всичко е изпипано…ама що да мислят хората,като всичко се върти в мафиотски кръг община-полиция-фирми…

 56. Мой морален дълг на мене , като гражданин на тоя град е виждайки проблем да го поставя на разглеждане (обсъждане) сред общественоста. Аз не съм пазач или законоиздател. След като общината е решила да „сере и маже“ за сметка на гражданите и данъкоплатците и да защитава нечий интереси, моля да заповяда!!!

 57. Славков казва:
  09.08.2010 в 19:21
  Е това значи, че ще пусна молба до полицията за пропуск за зареждане и ще има право
  ===================================

  Няма да имаш никакво право !
  Полицията не издава такива пропуски, а Общината !

  Уважаеми г-н Славков ,
  когато поставяш въпроси за Обществено обсъждане и искаш да се решиш определен обществен проблем следва да подходиш изключително сериозно.
  След като Ти не предлагаш решение на проблема който си поставил за Обществено обсъждане си е само :
  като ми пееш Пенке ле , кой ли те слуша …

  п.п.поздравявам те за гражданската ти позиция да поставяш граждански проблеми, но за да има резултат , трябва да се стигне до общестевно решаване на проблема което да задължи Общински съвет за съответното решение…

 58. ОБС са във ваканция, а докато тя изтече този проблем ще е забравен. Хм..

 59. :-))))))))))))) MrBean, Вие направо ме разбихте…че нали Общинския съвет взима решенията, как може някой да го задължи да направи нещо…то всъщност май може,като се вмъкне в неговите редици :-),а??? Е, Вие трябва да сте вътрешен човек, вместо да вадите законите, помислете как може да се променят нещата…

 60. Надявам се , че е останал все някой общински съветник който да чете форумите и коментарите ….и …да постави въпроса……То не само това за разрешаване. Подгатвям и още въпроси, изчаквам да мине ваканционния сезон, та да ги задам. Па не и задължително и по сайтове и форуми. Що па да не направим, града както се казва …“Медийни звезди“

 61. Пепи казва:
  09.08.2010 в 20:21
  )))))))))))) MrBean, Вие направо ме разбихте…че нали Общинския съвет взима решенията, как може някой да го задължи да направи нещо
  ================
  Пепи ,
  Нещото ,
  което задължава Общинския съвет
  да направи това или онова
  се нарича ЗМСМА…

  в ЗАКОНА ЗА МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ И МЕСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ има механизъм с който гражданите могат
  да поставят искания пред ОбС …

  и повярвай ми:
  исканията на гржданите могат да станат решения на ОбС ,
  ако са поставени по надлежния ред в рамиките на закона…
  както се казва :
  поискай и ще ти се даде

  п.п.
  Пепи,
  аз не съм вътрешния човек !
  аз съм Ваш човек 🙂

 62. Не ме карайте да споря, едно е да искаш нещо от ОБС,друго е да го задължиш…

 63. Целта на статията не е да се заяждам с този или онзи, целта е да се поставят наболели проблеми, за решаване, така че да направим нашия красив град, по-уютен, по-привликателен и на всички да ни е кеф да живеем в него а не да бягаме навън.

 64. Г-н Бийн, ето това: „ЗАКОН ЗА МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ И МЕСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ“ – все още не се знае в наше село, какво е. Яде ли се, пие ли се.. Радващото е, че май вече има малки искрици на надежда, хората започват да мислят сами и си търсят правата. 🙂

 65. MrBean, това по-горе го написахте Вие „§1. Забраната на чл.42, т.2, т.5,т.6 и т.11 не важи за МПС, за които от РПУ Троян е издадено съответно: разрешение за преминаване, спиране за престой и паркиране; за зареждане на търговски обекти; за влизане и паркиране в дворовете на училищата и детските градини; за престой и паркирането на ППС в зоните за сигурност.“
  После „Полицията не издава такива пропуски, а Общината !“ Да така е но има във вашеите писания известна доза манипулация, маже да е неволна, но я има. Ще праверя в общинската наредба, какво тачно пише. Отнася се до РПУ Троян, те наистина не би следвало да имат отношение, тъй като уличната мрежа е собственост на общината. Държавата не следва да дава акъл, защото полицията не е общинска. Но защо няма такава е друг въпрос на други обсъждания. Хората се подведоха по вашата предишна теза. Нека сме обективни!Надявам се не се сърдите. С уважение ARVi

 66. ARVi ,
  Цитирал съм точно Наредба 1, която можеш да си свалиш от официалния сайт на община Троян
  http://troyan.bg/council/files/file/37-narn1.html

  Функции на Полицията са уредени в ЗАКОНА ЗА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ . Полицията няма право да управлява общинска собственост.

  Издаването на разрешения от РПУ-Троян за зареждане на търговски обекти е основание да се поиска ново разглеждане на Наредба 1 от ОбС .

  Затова съм и написал : поискай и ще ти се даде…

  Съжалявам , че цитираните факти приемаш като манипулация , това не е манипулация, а механизъм за решаване на проблеми когато ОбС е приел нормативни актове които не кореспондират със съответното законодателство.

 67. (Ще се изкажа, макар и не много в темата…)

  На мен ми е омръзнало от песимистично настроени хора, а по мое наблдени 95% от хората над 45-50 години са адски песимистично настоени за всичко заобикалящо ги. Адси ме дразни…. Дори постоянно правя забележка на моите роднини, но имам чувството, че това е манталитет на цялото им поколение….

 68. Към MrBean,съжалявам че се намесвам,но искам да коментирам следното.Темата е остаряла и не знам дали някой ще прочете коментара,но все пак……Вчера,точно по обяд,една малка синя кола/съжалявам,не видях марката/със номер:ОВ7835АК-която съвсем не приличаше на автомобил за зареждане,премина през половината център за да спре пред кафе Антик.В колата се мъдреше едно момченце на не повече от 20-ина годинки,толкова нагло се усмихваше на всички,които го гледаха изумени,че ме изуми с нахалството си.Определено тази наредба,която ти услужливо помести във форума не важеше за него.А какво ще кажеш за всички очукани коли които паркират насред центъра до кафе Искра и пицария Марс?И за тях ли важи наредбата????

 69. Вече били сложили забранителен знак в района на „Dreams“ и глобявали и тузарските автомобили, спрели там… по думите на фризьора Банчо пред троянски вестник 🙂

 70. Ами ето – все пак началото е трудно, но може. Браво на полицията!!! Макар и по бавно, но нещата ще се оправят или поне ще се променят. Там специално на моменти ставаше такава навалица, че е трудно да се ориентира човек кой от къде идва, спира, тръгваа… Сега ако обърнат малко внимание и на АТВ – тата и кросовите мотори без номера (гъбарки) също ще е много добре.Даже на входа на хотел „Троян Плаза“ на входа се мъдреха няколко АТВ …не знам защо ? Мозе би за пребиране по стаите, на прекалили гости 🙂

 71. Kakvo vi pre4at 4kolkite? Hotel Troyan Plaza e sponsor na mnogo sportni proiavi v Troyan. Slavkov zashto ne se razhozdate po centara ili na Kapin4o?

 72. Не ми пречат, когато са извън града и на мене са ми тръпка, но не по улиците на града. В града пред очите ми са се разигравали такива „екшени“, че повярвай ми и вие ще се позамислите. Единия път едва не прегазиха майка с количка с АТВ. Размина се по чудо нещастието.

 73. 4×4,
  Какво като „Троян Плаза“ са спонсори на това или онова? За спонсорството – БРАВО!, но това не ги поставя (тях или който и да е друг спонсор) извън закона, общинските наредби и всякакви нормативни и поднормативни актове. И те са хора, и ние сме хора. Правилата важат за всички. Даже и за спонсорите. Ако те разсъждават по друг начин, т. е., че дарените пари им дават правомомощия безнаказано да нарушават правилата, ЖАЛКО ЗА ТЯХ!!!

 74. Еееех Христова…
  И Вие живеете в някакъв приказен свят.
  В тая забравена от бога държавица, какви закони и правила търсиш?
  Снощи се седя в парка, и минава тази въпросната кола, отива към пиците. Всички сте я виждали – маслинено зелено Рено. Та…имаше едни деца дето играеха на бадминтон в парка и същевременно една майка с количка се задаваще от моста. Та шофьора не само, че не спря за да се изместят поне, ами и тръгна към тях заплашително. То край няма човешката наглост.
  Толкова ли е далеко общинския паркинг от пиците на Дон Пацо, че не могат да минават 100 метра пеша доставчиците ???

 75. До ICE -песимизмът сме го размили тотално и без възрастови ограничения, познавам много от поколението на младите,които разсъждават така…Все в черно виждат всичко, както и смятат да ходят другаде, че тук нищо не се оправяло и нямало да се оправи..Ей този начин на мислене ни изяжда главата!

 76. Мисля, че не сте ме разбрали правилно, Сейнт Енгър.
  Чисто и просто (явно последното се налага!) обясних на 4х4 как ТРЯБВА да стоят нещата, защото, докато има хора като него/нея, разсъждаващи по този начин, ще продължаваме да сме на това дередже.
  Иначе съвсем не живея в приказен свят, а само в друг град. При това – В БЪЛГАРИЯ, нашата, както казвате, „забравена от бога държавица“! Само че тук, в същия този град, в който живея, нещата ПЪРВО са уредени, и ВТОРО – има кой да следи за спазването на реда. Въпрос на добро местно самоуправление, нищо повече :-)))

 77. Виждам разликата (между родния ми град и града, в който живея, а мащабите са едни и същи) и затова ме боли.

 78. Я кажи името на този градец, едва ли някой ще се обиди, най-много да ти завиди. 😉

 79. Каварна, Севлиево, …, добре се ориентирате, даже много добре, но градът, за който говоря, не е сред тях.
  Залаганията продължават :-))) Все още разсъждавам върху печалбата :-)))
  Ton40, при създалото се положение няма как да издам името на „този градец“.

 80. И Банско не е :-)))
  Джокери… , нали казах – с мащабите на Троян, че и в България.

 81. Хаха, изстрел в тъмното.. има поне още 20-30 градчета с размерите на Троян. Отивам да пускам тото!
  И какво толкова те е впечатлило в Свищов?

 82. Това, което казах – редът и неговото спазване.
  Успех в тотото :-)))

 83. propuskite gi izdava policiqta.vseki qnuari v na4aloto na godinata hodeh da si vadq.jiveq nad ob6tinska banka i prosto mi e neobhodimost da si spiram kolata na centara ne ot gazariq:)ve4e ne go pravq za6toto se premestih v uk i prestanah da se nerviram ot raznite taka nare4eni gazari koito si mislqt 4e kato sprat na centara i vsi4ki sa gi videli::)izvinqvam se za latinicata no nqmam kirilizator

 84. Ани,тук не става въпрос изобщо за живущите там на центъра.Знаем,че има места определени за коли,мисля че са десетина.Става въпрос за тези,които минават безпардонно през половината център да спрат пред кафе и както ти казваш да си мислят че всички са ги видели :).Става въпрос за тези,които нямат разрешение да паркират и са се тропнали не на определеното за вас място а върху плочките на центъра.Става въпрос и за собствениците на кафета,пицарии и тем подобни,които имат начин за зареждане но не искат да го решат.Не отдавна във в.Троян 21век,даже имаше и снимка на такъв,който беше паркирал там.Проблема е,че никой от местната власт,барабар с полицията не взимаше мерки.Предполагам че са си имали основателна тяхна си причина за това.

 85. Местната власт не се занимава с нарушители и спазването на обществения ред. За целта си има общинска администрация и държавни органи като МВР и др. Време е да започнете да се ограмотявате и да изпращате претенциите и сигналите си на точния адрес.

 86. Добре,Beni,недоволстваш ,защитаваш ги и може би има защо.НО съгласи се че това става точно пред носа им и след като те много внимателно следат настроението,желанията,недоволството на гражданите по сайтовете,мислиш ли че не знаят,че това безхаберие ни възмущава?А друго ми кажи.Те всеки ден минават от там,не им ли прави впечатление това безобразие което е очевадно?Те не са ли граждани на Троян и като такива да алармират напримерно местното РПУ да си свършат съвестно работата.Добре,за някои зареждащи камиони може и да са дали разрешително,но другите.Неглижират този проблем,неглижират други и ще се усетят като им се струпа всичко като лавина!

 87. Никого не защитавам. Градът е на всички и всички трябва да са съпричастни със спазването на реда и законите. Като се оплаквате по форуми и в компании и чакате все някой друг да ви свърши работата и да се грижи за вас, все така ще е.
  А вие защо не алармирахте местното РПУ? А вашето безхаберие защо го забравяте? Май ви е по-удобно само да пишете и да сочите с пръст другия виновник и да заплашвате с лавини, които отдавна са ви затрупали вас самите.
  Тук такива неща са немислими някой да се поставя над закона, но ако го направи, гражданите веднага реагират и вземат мерки. Не се оплакват а действат. Какво ще направите при вас си е във вашите ръце и възможности. Всеки случай със писане и оплакване по форумите няма да постигнете нищо.

 88. След някой ден ще започнем да се спъваме в разрушените плочки.Кой ли ще ги поднови тогава?Ние,данъкоплатците или РАЗРУШИТЕЛИТЕ?

 89. Beni, всички от „местното РПУ“ не го ли виждат това всеки ден, или мислиш,че заобикалят тази част на града???Незнам в кой град живееш, но нещо не си в час.

 90. Beni,не се дразня от твоите коментари,защото си много права.Но,мисля че КМЕТ,АДМИНИСТРАЦИЯ,РПУ,всички накуп са ДЛЪЖНИ и с най-незначителните неща/колкото и досадни да са те/,да се занимават и поемат отговорност.Няма аз да ги реша я.Но относно гражданската отговорност и липса на обществена инициатива съм съгласна.Само че и тук в нашия град нещата малко се изменят вече.Нали знеш-по добре късно отколкото никога.От м.юни е създадено гражданско обединение“ФорумЪТ“,който ще е коректив на местната власт,ще приема и изпраща от гражданите към общинския съвет всеки един проблем,всеки един сигнал за нередности.Всеки момент ще бъде официално обявен,ще има и собствен сайт,който ще огласим,така че и тези които не влизат в разни сайтове,да го разберат.Отзиви положителни а и отрицателни от общ.съвет вече се получиха.Най-хубавото е че някои проблеми се решават с наша намеса или по скоро с наше подбутване и „мрънкане“ :).Все още обаче не всички вярват че може да се получи нещо.Затова ние с действия ще им го докажем.Първата стъпка вече е направена,започва втората по-важната и по-трудната.Между другото аз в тези форуми не влизам от любов към чатенето по сайтовете,а именно за това да се свързваме с повече хора,да ги приобщаваме към нашите идеи за по нормално,по съвременно,по-европеско,по-цивилизовано ако щете съществуване в нашия град.Град в който гражданите да имат глас,тяхното мнение да се чува,кметската управа да работи в името на НАШИЯ,не само за техен просперитет.Колкото и да е чудно,защото аз непрекъснато критикувам кметството,сега се правят някакви заченки на напъни да се направи нещо,което не се е правило тук изобщо в последните 20 години,макар и за сега повечето неуспешно.Но ние гражданите трябва да сме по-дейни.Затова и споря с някои местни политици,че троянеца вече се пробужда,не дреме. Поздрави

 91. Много хубаво сте решили да направите гражданско сдружение, но целта, която сте си поставили да бъдете коректив на местната власт е меко казано нонсенс, пълно безсмислие. Няма как да бъдете коректив на самите себе си. Добре ще е някой да ви обясни разликата между управление и самоуправление на общинско ниво, следствие на което сама ще се убедите, че създаването на NGO с такава насоченост препокрива законните ви права и отговорности да се самоуправлявате като свободни граждани. Създаването на NGO или друго гражданско сдружение на обществен, професионален или друг принцип има съвсем други функции и задачи на общинско ниво, на щатско или на федерално /национално/ ниво в държавите с развита демокрация. В най-близък план до желанията и насочеността на вашата организация е, вместо да се самоназначавате за нечий коректив, да започнете да се занимавате с лобизъм, но лобизъм, който отново е свързан с конкретната работа и задачи, които са си поставили вашето или друго NGO и заради които конкретни задачи и работа е създадено самото NGO.
  Пример: Можете да създадете NGO, което да извършва мониторинг на вашата река. Следствие резултатите от вашата дейност, в повечето случаи ще се наложи корекция на действащите към момента местни наредби и правила или приемането на изцяло нови членове в местното законодателство. Следващата ви стъпка трябва да бъде да дадете обществена гласност на тези резултати, както и да започнете да лобирате и да убеждавате представителите на органите за местно самоуправление да приемат тези поправки.
  Поздрави и на вас!

 92. Язе мислим дека една шепа някакви неслучайне люде, с мераци за политическа кариера са опитват да се замаскират зад някакво гражданско сдружение. По същата логика и аз ако искам мога да си регистрирам такава неформална групичка с цел да корективираме кметските действия. Ще го кръстим тва сдружение „ФорумЪт на кметските наблюдатели“ 😉

 93. observer поставя един много важен въпрос, който е много характерен за трудното утвърждаване на гражданското общество в държавите със сравнително млада демокрация. Още в зародиш или още при първите изяви на новоучредените граждански сдружения, същите биват въвлечени в политическия спектър за нуждите на този или онзи политик или партия и бързо биват казионирани. Последствията при такова масово развитие на нещата водят до неиминуемо обезличаване, разпад и „гражданска смърт“ на обществото. Несвойствени дейности и мотиви при създаването на едно NGO като например „коректив на местното управление“ води до същите последици и е не по-малко опасно за просъществуването на една гражданска организация. Резултатите идват малко по-късно, но разочарованието е голямо и следствие на това разочарование се наблюдава такъв рецидив като личен отказ от упражняване на граждански права. Всичко това е пълен антипод на устойчивото развитие на една демократична община, а нормалното функциониране и оцеляването и стоят под въпрос.

 94. Уважаема Beni,много ти благодаря за разяснението,но ще си позволя пак да коментирам.Виждам,доста си компетентна,от теб може и да се поучим,но за някои неща би следвало да се помисли,защото четейки твоите коментари,някои може и да не разберат и ще се обърнат срещу нас.Ти казваш:
  „“Много хубаво сте решили да направите гражданско сдружение, но целта, която сте си поставили да бъдете коректив на местната власт е меко казано нонсенс, пълно безсмислие. Няма как да бъдете коректив на самите себе си. „“-В Троян до сега такова здружение не е имало.От там следва да се предположи,че сега правейки първата крачка тепърва има да се учим на местно самоуправление.Как да го направим,според теб.Ще правим може би грешки,ще се учим от тях,но твърдо ви заявявам че,няма да бъдем въвлечени в политическия спектър за нуждите на този или онзи политик или партия.Това още преди месеци го зявихме,не сме чак толкова некомпетентни,съзнаваме че със създаването на тази организация,ще има и такива мераци относно някои,които ще си направят тънка сметка,съзнаваме,че ще има хора които ще спекулират с това,съзнаваме каква сериозна отговорност поемаме и твърдо сме решили да се справим.
  Към observer-написаното по-горе се отнася и за тебе.Няма никакъв проблем и ти да си създадеш такова неформални сдружение.Какъв ти е проблема,защо до сега не си го направил?Давай,аз ще те подкрепя!

 95. Преди много време имаше едно създаване и после роене на партии, сега явно тези организации имат ново има – Форуми.Ама, моля ви Павлова, това ваше „откритие“ е просто друг начин за опит да влезете в политиката замаскиран зад армията от безработни и отчаяни хора, изглеждащо по различен начин, но с една и съща цел.Всяка една обществена формация си има и лидер, има ли лидер има и борба за мястото му. Нататък всичко ни е познато.Ще започнат да се цепят и люспят тези форуми, който всъщност няма да направят нищо практически за подобряването на каквото и да е. Зараждането на подобни обкръжения от хора с ясната цел че – „По-добре е с политика, отколкото с мотика“ , също не е вчерашно…
  Между другото, кой е лидер и има ли изготвен устав на партията „Форумът“? Бих, желал да се запозная с условията за членство и целите на вашата формация.
  Поздрави!
  П.Цочев

 96. Според мен неформалният лидер е Валя Букарева, която отрече във форума на Троян 21 да има за цел да стане кметица, тъй като си имала по-добре заплатена работа в „Актавис“. Обаче няма да се изненадам да се кандидатира на кметските избори под предлог, че гражданите го искат, и един вид да направи жертва в името на Троян. Ще видим.

 97. Десет души създадоха Гр.обединение „Форумът“.Кой е лидера ли?Всички :)Спекулацията,че Валя Букарева ще ни използва за политически цели е разбираема.Тук прозира не само недоверие но и страх.И това е разбираемо.Дори и за момент не сме си помислили,че няма да попаднем под словестни удари на такива като Октопода Паул или под обидна ирония от рода на коментара на г-н Цочев,цитирам“““Ама, моля ви Павлова, това ваше „откритие“ е просто друг начин за опит да влезете в политиката замаскиран зад армията от безработни и отчаяни хора, изглеждащо по различен начин, но с една и съща цел.““““
  С какъв манталитет ще се сблъскаме е видно и ясно.Не сме коне с капаци.
  Г-н Цочев /и към всички които се интересуват/,ако искате да се запознаете с условията за членство и целите на нашето сдружение,моля заповядайте на всяко 1-во число от месеца,обикновенно е в клуб „Арт“ от 18,00 ч.Всеки момент ще огласим и новия ни сайт в който ще можете да отправяте искания,молби и сигнали.Там също ще се запознаете ние как ще действаме.Който иска да стане член е добре дошъл.Аз лично ще го посрещна с най-голямо удоволствие.
  Не ви се сърдя,че сте така съмнителни,критични,иронични.До сега нищо не се е случвало,но и с ваша помощ може много неща да постигнем,защото именно вие сте тези граждани,които имате права и ТРЯБВА да участвате в местното самоуправление!

 98. Цитат“ Според мен неформалният лидер е Валя Букарева, която отрече във форума на Троян 21 да има за цел да стане кметица, тъй като си имала по-добре заплатена работа в „Актавис“. Обаче няма да се изненадам да се кандидатира на кметските избори под предлог, че гражданите го искат, и един вид да направи жертва в името на Троян. Ще видим.“

  Аз си мисля, че мога да отгатна поне още 4-5 човека, на тази нова партия. 😉 Залагам си главата, че в нея влизат – Т21 и его команда, барабар с жените и нашата известна галерист-демократка Мариела Шошкова, която лобира съвсем открито за Т21 в ОБС, че чак ми става неудобно да я гледам как се излага.
  Та какво излиза на практика? Бианка, познах ли учредителите на Партия „ФорумЪт“?

 99. Г-жа Павлова, нямате устав и всички сте лидери, така ли?!
  Членска маса предвидили ли сте? Хм.. Каните ме на някаква конспиративна сбирка, в мазето на Серяковата къща?! Това ми прилича на партизански методи от преди 44-та.
  Нали не сте масонска организация? Ще изчакам да си пуснете сайт или каквото там имате предвид за да се запозная с целите ви, също така и с програмата ви. Успех.

  Поздрави!
  П.Цочев

 100. Observer,виждам,че Троян21 и его команда нещо са ти на сърце :).Успокойте се М.Шошкова не е с нас,един единствен път се включи в сайта но не е идвала там,нито е учредител.Да,В.Букарева е начело и още десетина имена,които някои познавате,някои не,но нямаме користни цели.Това естествено няма да ви убори,но с действията си ще ви покажем какви са нашите идеи и цели.Г-н Цочев,елате ще видите,че всичко ни е на място и това за което питате.Относно „мазето“…За сега няма къде да идем,имало е някои предложения,но където и да е все ще ни клъвнете :).Ако идем в някоя кръчма,какво ще стане ,а?Ще скочите срещу нас,че ядем и пием за сметка на гражданите както става с всички местни партии.И собствениците ни поят.Не съм ли права????Живеем в Троян нали?

 101. Цитат“ Да,В.Букарева е начело и още десетина имена,които някои познавате,някои не,но нямаме користни цели.“ – Аз не се сещам която и да е политическа формация в България за последните 20 години да е декларирала, че има и ще гони користни цели. Между другото аз повече симпатизирам на синята Шошкова отколкото на Букарева. Мариелка си е симпатяга.. мисля, че мястото и е при вас. Все пак и тя има мераци за кметското място 😉 А Акимов какво ще го правите, като го свалите? Шеф на Студентското общежитие на Атлант?

 102. Спирам да коментирам с вас.Не знам защо само кметове са ви в главата.
  Един много уважван от мен човек беше казал нещо с което вече съм съгласна.Каквито ви хората такъв ви и градът

 103. Цитат „Каквито ви хората такъв ви и градът“ –
  Демек няма да има управия – ред, законност и установяването им в обществото. Тук вече съм напълно съгласен с вас, защото живеем в Троян. Защото ние сами си избираме хората които да ни управляват, нали? Защо после трябва да им търсим кусури?
  Лека вечер и на вас.

 104. Бившата комсомолска секретарка Шошкова е все едно гледаш Акимов с пола. Пцелютно еднакво умни и талагентни.

 105. Много,много жалко че има такива песимисти като вас.Малко оптимизъм няма да ви навреди.Влизате повечето анонимно ,критикувате,а нищо не правите.Поне уважавайте хората,които искат нещо да се промени!

 106. И аз това казвам. Нека се уважаваме, без да се познаваме.
  Ето Бианка, не иска да е анонимна, тя лобира за партия „ФорумЪт“ – новата партия на един приятелски кръг, наречен Т21. Там няма случайни хора, там нещата не са случайни, това не е каква да е партия, а партия от нов форумен тип. Те нямат користни цели, те искат само да са коректив на сегашната власт (ОБС) и нищо повече. Всъщност те даже не искат много, защото са скромни, интелигентни и напористи. Проблем ще стане, ако успеят да намерят последователи, което всъщност е най-интересната част от тази лумпенска програма. Но нека да изчакаме и „програмата“ да излезе, да видим и привържениците им, защото подобни опити за манипулиране на общественото мнение от страна на „четвъртата сила“ са най-често срещани и то не само в новите демокрации.

  Димитър Попов – Наблюдател или Observer.

 107. И да се върнем на темата. Разбрах, че полицията и Общината са се задействали, за да не става зареждането на заведенията през пешеходните зони. Освен това ще бъдат налагани доста големи глоби за паркиране по тротоарите из града. 🙂

 108. Аз днес лично видях две бусчета, които минаха през моста.
  ??? Та да видим дали и кога ???

 109. Митко, извини ме за късното обаждане по въпроса, но малко преиграваш драги. Не нападай така инициативата на хората, с недоказани предположения и догатки на минал житейски опит или повече на фобии от минали времена. Тези хора явно са съпричастни със съдбата си и ролята която искат да изпълняват в управлението на града, с еденствената мисъл, за по-добро на хората. Вие например, според мен, стоите леко в страни, за да можете да се включите, май най накрая, където Ви е угодно. Тези съмнения си ги задръжте, моля Ви за Вас. Аз лично не участвам във ФОрумът, но това начинание според мен не е лошо, даже напротив, ДОБРО е!!!. Нищо лично към Вас, само изказах мнение, предизвикани от Вас, след като прочетох Вашите излияния по поставените въпроси.

 110. Драги ми АРВи, аз винаги съм стоял хем наоколо, хем наблизо… понякога безпричастен, и винаги безпристрастен.
  С голям интерес още в самото ни демократично начало следях и анализирах от доста къса дистанция развитието на нашТи кандидат-пишман политици. За разлика от сега, тогава имаше и хора идеалисти, които съвсем естетсвено за нашите балкански нрави, се разделиха на две части, едните се опорочиха а другите осъзнавайки безизходицата ни, просто се отегчиха.
  И ето сега, двадесет години по-късно, виждам „новите“ нереализирани хамелеони, готови за поредната атака към властта мутирали под „нова“ форма. Това обаче не е ДОБРО, както казвате вие, това просто е същото както преди. Докато простите хорица не осъзнаят, че имат някакви права и тичат да станат членове на поредната партия или форум, който им обещава решаване на проблемите и прочие.. а не заявят открито недоволството си – промяна няма да има.
  Гледам, че ми четете с интерес „излиянията“, а опитвате ли се да ги осмислите?
  Все пак нека изчакаме да излезе официалната позиция на ФорумЪт и тогава да дискутираме пак.

  пс. И един личен персонален въпрос към вас: – Какво ви е отношението към хората които ви лъжат най-базсрамно в очите?

 111. Драги ми observer,г-н Попов.Разбирам напълно разочарованието Ви и сте прав и не сте.Приемете най-после че има хора с желание за нещо ново.Това че има обществено известни хора във ФорумЪТ,не значи че се прави нова партия.Това не ни е необходимо,повярвайте.Ние НЕ ОБЕЩАВАМЕ решаване на проблемите и прочие,ето изгубили сте много време да ни четете и пак не сте ни разбрали.Днес стартира сайта ни и се надявам много внимателно да четете за да разберете.
  i_m_i като сте го намерили,успяхте ли да влезнете в него 🙂

 112. i_m_i,моля те кажи,след като си го прочел/а какво е мнението ти? 🙂

 113. Като замисъл не е лошо, стига дадени личности да не преследват политически цели и да не използват сдружението като трамплин за политическа кариера.

 114. Ние още от самото начало знаехме,че това ще са страховете на хората.Не се притеснявайте.Това което е изложено в сайта са нашите цели 🙂

 115. Днес, 1 юли 2010 година, се учреди доброволно гражданско обединение със следните публични цели:

  1. Създаване на активно гражданско общество в гр. Троян като полезен коректив на общинското управление;

  2. Подпомагане действията на Общинските власти при обсъждането и вземането на приемливи решения, тяхното коректно изпълнение и прозрачно отчитане;

  3. Улесняване на достъпа на гражданите до управлението на града.
  &
  Точка едно е напълно неадекватна и в противоречие с действащия Закон за местното САМОУПРАВЛЕНИЕ и местната администрация.
  Точка втора е приемлива, до колкото всеки гражданин има правата и задълженията да се включва и да подпомага местното САМОУПРАВЛЕНИЕ. Това, че ще се прави, чрез гражданско сдружение – не е лошо или проблем.
  Точка трета е също напълно неадекватна по същите причини /ЗМСМА/
  &
  Очевидно създателите на това гражданско сдружение не са си направили труда да прочетат ЗМСМА или да помолят някой да им го разясни. Посоката в която са тръгнали е погрешна и в разрез със смисъла и действията на гражданските структури в демократичните общества. За съжаление, създателите на това NGO не са си направили труда дори да проучат опита и да ползват резултатите на друго NGO, което действаше на територията на тяхната община в началото на 90-те, като това NGO беше едно от първите реално действащи граждански обединения в Р.България след промените от 89-та година.

 116. Абе тя работата взе да ми става ясна,чудя се само,каква ще е реакцията на общината и кметската позиция.
  Щом искат хората да управляват общината – нека си искат, тяхно право си е.Аз искам работа и сигурност,нали това ни обещаваха всички?

 117. Beni и i_m_i,къде бяхте последните 20 години,особено тия със сдружението от началото на 90-те?
  Май сте били в миша дупка и сте чакали трохичка облизвайки нечиий насран комунистически задник.

 118. Толкова е смешно всичко което е с марка Акимов,че просто почва да нагачра!
  Общиснки служители получаващи ЗАПЛАТИ ОТ ДАНЪЦИТЕ НА ЖИТЕЛИТЕ НА ГРАД ТРОЯН се подвизават ввъв всевъзможни форуми навместо да си вършат работата за която получават заплата от ДАНЪЦИТЕ НА ЖИТЕЛИТЕ НА ГРАД ТРОЯН!!!!!!!!

 119. Айде да ходиш да се пениш в сайта на Троян 21, дето си си свикнал и да не налазваш и тука с простащините си. Ако и другите членове на сдружението са като теб… жалко за инициативата.

 120. Очевидно малко познавате собствения си град и неговата история.
  А ако сте част от това новоучредено NGO, вие напълно оправдавате опасенията ми за грешната посока и странните намерения на това сдружение.
  От информацията с която разполагам, няколко от учредителите на това NGO са именно хора, докарали вашия Акимов на власт. Дали не опитват да перат гузни съвести?
  Излишно е да се коментират обидите на ник „Никога един от вас“ или да му се дава отчет кой къде е бил последните 20 години, но все пак изниква въпросът – „Какво ли е било героичното минало на ник „Никога един от вас“

 121. Beni,предполагам,че последния коментар е твой.Не знам от къде черпиш сведения и помисли дали те са верни.Няма такъв учредител,който да е помогнал на Акимов да дойде на власт.Аз предполагам кой визираш,но се лъжеш.Не е така както мислят и разправят.Това че човек е известен,постигнал е много,не го прави потенциална лепка за власта.Ние в момента правим първата крачка.Поне за това ни уважавайте.Правим нещо а не се дърлим и не влизаме в сайтовете само да се дразним както повечето правят.Ти с твоите умения можеш наистина да си ни полезна.Съветвай ни,но не ни иронизирай,нито ни нападай.Има хора точно това чакат.Но както ти си решиш..

 122. Бианка колко човека са необходими за да може да се каже, че имаме налице едно активно гражданско общество, 20, 30, 500, 1000?

 123. Учредители на форумЪт:

  Валя Букарева
  Михаела Димовска
  Петя Цоневска
  Бианка Павлова
  Федя Цанкова
  Красимира Коларова
  Генадий Маринов
  Стоян Борджуков
  Момчил Влаховски
  Дочо Минков
  Красимир Христов

  Сред учредителите има имената на двама журналисти. Това ако не беше истина, би било един много смешен виц.
  Наистина ли в този град цари такава отчайваща неграмотност? Ама може ли един журналист, чието професионално призвание е да бъде коректив на всяко управление, да отиде да става учредител на някакво гражданско сдружение, което щяло да бъде също коректив на управлението. Що за неграмотни хора? Нещо повече – точно тези двама журналисти имат огромна заслуга вашият кмет да се казва Акимов.
  Отделно отчайващата простотия – граждани, които по закон трябва да се самоуправляват, в същото време да създават сдружение където едновременно ще са коректив на собственото си самоуправление.
  Много странен град е това ТроянЪт.

 124. Със хора като Литекс,каузата е обречеа.Надявам се че към нас ще се присъединят хора с надежда нещата тук да се променят.Надявам се хората да станат 1000…2000 и т.н.Ние имаме нужда от добронамерени хора с ясна цел какво искат да се промени.Но аз спирам да влизам тук.И моля ви,не цапайте и там сайта с негативизъм,жлъч и обиди.Винаги сте добре дошли,но само ако наистина влизате с чисто сърце и с желание да съдействате.Лека вечер на всички!

 125. Бианка Павлова, няма нужда да ме обвинявате в иронизиране или, че нападам вас или сдружението ви, защото нямате никакви основания за подобни твърдения.
  Очевидно който не споделя вашето начинание като форма и съдържание сте свикнали да го обявявате за враг.
  Опитах се най-добронамерено да ви посъветвам за огромната грешка която правите при стартиране на вашата гражданска организация. Опитах се най-деликатно да ви обясня, че НЯМАТЕ никакво законово право, а още по-малко някакви особенни права да узурпирате гражданския сектор и да се САМОВЪЗПРОИЗВЕЖДАТЕ и САМОНАЗНАЧАВАТЕ като някакъв коректив на местните политически и административни органи /конституирани чрез законни избори/, чрез които органи останалите граждани /извън вашето сдружение/ се самоуправляват съгласно ЗМСМА.
  Какви сте вие, кой ви назначи за коректив и кой ви дава правото да узурпирате и да говорите от името на гражданския сектор?
  Ами ако се появят още 10 такива организации и всяка започне да претендира , че е коректив на законно избраните органи на местното самоуправление?
  Не случайно подобни граждански организации с подобни цели и задачи в демократичния свят НЕ съществуват!
  Давате ли си сметка към каква обществена анархия и към какво суспендиране на ЗМСМА сте се запътили?
  Наистина пътят към ада е застлан с добри намерения.
  От Троян познавам поне двама специалисти и то доказани специалисти в сферата на гражданските движения и гражданското общество, които са на национално и наднационално ниво. Защо не направихте опит да се посъветвате с някого от тях?
  Извинявайте, но това което се опитвате да правите е някакъв странен вид партизанско движение, подобно на комунистическата партия преди 9.09.1944, която имайки законовите права да участва на избори, вместо на избори – „сдружаваха“ се в партизански дружинки и с пушки и пищови се обявяваха за „коректив“ и с идеята да свалят или да тормозят ЗАКОННО избраната от българския народ власт. Даже си позволяваха да говорят от името на Народа и да произнасят присъди „В името на народа“.
  На кой народ?
  А вие от името на Кои граждани говорите?

 126. Бианка, увеличаване броя на овцете в едно стадо не променя качеството на стадото.
  Вместо да давате оценки и да поучавате, по-добре вземете прочетете някоя книжка за гражданските общества в демократичния свят или поне закона за местното самоуправление и местната администрация.
  Пак ще ви припомня – обществена тайна е, че Генади Маринов и Красимира Коларова имат огромен принос ГЕРБ и Акимов да спечелят на изборите през 2007 г. в Троян. Същите днес се изживяват като „коректив“ на ГЕРБ и Акимов.
  Голям смях сте, но дано не падне много голям смях, че от вибрациите ще вземе да падне пресечената скала.

 127. Бианка написа: „И моля ви,не цапайте и там сайта с негативизъм,жлъч и обиди“
  Бианка, в този сайт и в този форум, за разлика от клоаката на форума на Т21 пишат образовани и възпитани хора, които „не цапат“, а ви обясняват като на малко и току що проходили дете кое е „топло“ и кое „горещо“.
  Отделен въпрос е, че вие не приемате никакво друго мнение и обявявате всяка позиция, различна от вашата за агресия, обида, жлъч и негативизъм.
  Демонстрирате натрапчиво самочувствие, но, повярвайте – доказахте многократно, че това ваше самочувствие няма никакво покритие.
  Каните ни да ходим в някакво сайтче. Извинете, но това ми прилича – все едно някакъв навлек, който странно как се е промъкнал във високопоставен английски клуб и кани присъстващите да зарежат уискито и да отидат в кварталния пъб при плебеите за по един ейл.

 128. Observer, видях ти новия блог, да ти е честит! 😀
  Като се намъкнеш в политиката, нас ще ни урЕдиш ли? 🙂

 129. Естествено! Всички симпатизанти ще бъдат уредени на добри държавни постове. Да живей!

 130. След подадени заявления от страна на членове на ФорумЪТ ще започне регистрация на каруците в града.
  Когато някой кара местната власт да си върши работата, такъв човек как се нарича?
  Според мен една от думичките може и да е коректив.

  Иначе от вашите писания излиза, че може да се търси сметка на властимащите само и единствено на избори, през 4 години.
  Сега що не плюете?

 131. Абе, неграмотен отворко, вземи малко да се ограмотиш и тогава идвай да пишеш в този форум. Тук не е форумЪт.
  Колкото до това кой е коректив на местната власт /местното самоуправление/ – пише го в ЗАКОНА. И това са Адмиистративният съд и областният управител.
  Отворко, понеже си видимо неадекватен и с елементарни познания, ако някой ден научиш и започнеш да правиш разлика какво е местна власт и местна администрация, кой взема решенията в една община и кой ги изпълнява – по всяка вероятност ще разбереш, че не може да бъдеш коректив на взето от общинския съвет решение за изпълнение от администрацията. Дали изобщо или как е изпълнено дадено решение от администрацията – за това също има определен законов ред за изискване, решение и санкции.
  Гражданите имат законното право да получават информация. Имат и законното право да питат и да предлагат. Защо не го правихте до сега? Но, създаването на NGO с подобни цели плюс основната задача да бъде коректив на местното самоуправление е политически и граждански нонсенс. Тук влизате в ролята на кокошката, която не е важно какво яйце е снесла, а как го е окрякала.
  Отворко, най-важното обаче остава да научите каква е ролята, значението и най-вече по какви причини се създава и как работи едно NGO в демократичния свят с работещо гражданско общество. Имате и конкретен опит в Троян от началото на 90-те.
  Вие, с вашето неадекватно /заради поставените си цели/ NGO не сте класическа гражданска структура, а по-скоро някаква група за политически поръчки и вдигане на врява. А, вие, отворко, сте най-голямото доказателство.

 132. Абе, разпенявения общински служител! Много тънък познавач си на законодателството. Тъни си тогава в мизерия и цигания и се произнасяй един път на 4 години.
  Аз не съм от ФорумЪт, но ги подкрепям. Макар и не толкова добри познавачи на изкуството „лаладжуване“ като вас тук, те поне правят нещо.

  А вие тук си спорете за разлики и – как беше повтарящата се в няколко поста от уж различни хора думичка -‘нонсенс“

 133. Какво ли пак съм изпуснал? Какво е ‘нонсенс’ и кой е този общински служител? Отворкото ми е ясен като бал ден.. 🙂 Чудя се къдя съ дяна Бянка?!

 134. Цитат – „След подадени заявления от страна на членове на ФорумЪТ ще започне регистрация на каруците в града.“

  А нещо такова ще прочетем след време в Троян 21: – „След сигнал на будните форумци от ФорумЪт – в Троян започна и премина успешната регистрация на 9 (цели девет) каруци модел КМК КЗ (Каруца с Меки колела и Камшично Запалване)….“

  Аз обаче питам: – Кому е нужно това? Защото каруци имат май само 7-8 роми от циганската махала на завоя за Балабанското. Е ли това дискриминационна атака срещу циганите в Троян? 😉 Какво ще спечели от това Троян и троянци?

  Отворко, знаеш ли отговорите на тези въпроси?

 135. даааааааааааааааа наистина си заслужавате да тънете в мизерия

 136. Отворко, не съм общински служител и никога не съм бил такъв. Ти си наистина отчайващо тъп и неграмотен, ако и да не си член на „форумЪт“.
  Преди много години Президент Кенеди беше отправил едно послание към американския народ – /по памет/ „Не питайте постоянно какво е направила държавата за вас, а се запитайте какво вие направихте за държавата си.“
  Това послание стана „символ-веруюто“ на американските граждански организации, а в последствие и в много други демократични държави. Родиха се стотици хиляди NGO, които започнаха да РАБОТЯТ за държавата /респ.общините/ си.
  Чат ли си, отворко – ДА РАБОТЯТ, а не да се изживяват като коректив на властта, да се самоназначават за началници и да си присвояват функции, които не са присъщи за гражданския сектор.
  Ето защо в държавата България и в българските общини нищо не върви. Няма просперираща държава, където всички да чакат властта и администрацията да свърши всичко, а населението да е или индеферентно към всичко случващо се, или малки групички от населението да се изживяват и самоназначават за началници и някакъв измислен коректив, какъвто е случая с „форумЪт“.
  Още нещо – подобни граждански организации с подобни цели /форумЪт/ се създават предимно от комплексирани хора с мания за величие или със скрит политически подтекст за нечия услуга. Тяхната скрита цел е да се отъркат около властта, ползвайки неправомерно атрибутите на гражданския сектор и всичко това – да добият някаква ефтина персонална популярност и значимост. /виж написаното за кокошката и окрякването на яйцето… което може да се окаже запъртък/
  Чети, отворко, и по-малко пиши. Да ти припомня – тук не е „форумЪт“ или форумната клоака на Т21. Нещата са прекалено сериозни и то така, че подобни на теб, отворко, да дават мнения, становища и квалификации.

 137. Литекс, да спориш с глупак е като да се бориш с прасе.
  Най-жалкото в случая е, че Троян е един от малкото градове в България, където преди 10-15 години имаше и работеха два модела на т.н. граждански организации /НПО/, а този опит е загърбен днес. Някакви самозванци са решили да измислят нов вид НПО с такива псевдополитически цели, каквато организация действително няма не само в България, но и в целия демократичен свят.
  Първият модел, действащ в Троян, бе американският, при който /образно казано/ се създава НПО за да реши конкретен проблем или група проблеми в дадена сфера /в случая – екологични проблеми/.
  Вторият модел, който бе осъществен в Троян е европейския /швейцарския/ модел, при който гражданите се събират и на различни „маси“, търсят и определят какви проблеми има в почти всички сфери на живота /образование, екология, спорт, икономика и т.н./ и в крайна сметка определят по кой проблем ще започне работа по отстраняването му.
  И при двата модела, НПО РАБОТЯТ ЗАЕДНО с администрацията и общинския съвет /органа на местното самоуправление/ още от самото начало.
  Има и много други начини за проявление и действие на гражданския сектор /примерно кварталните съвети в Ловеч/, но „те таково животно“ като „форумЪт“ с големите мераци да се изживяват като коректив – демократичният свят не познава.

 138. На мен па отворкото ми ‘аресва. Я къв голем го вади … а оно за сех не ще ного акъл 🙂

 139. Като спомена за „лаладжуване“ отворкото, тук се сигнализира например за паркиралите неправилно автомобили, налепените некролози на нерегламентирани места или струпаните строителни отпадъци, и съответно се взеха мерки. Само че не се „лаладжува“ после как сигналът на смелите граждани е причина за това и едва ли не трябва да им се раздадат медали. За разлика от ФорумЪТ. Което навежда на мисли за политически цели, а не на изявена гражданска позиция.

 140. i_m_i, добро съждение и реакция.
  Наистина, задължение е на всеки гражданин да сигнализира за нередности, както и да дава предложения за предотвратяване на бъдещи нарушения или за по-добро функциониране и управление от администрацията в общината ни. Още по-хубаво би било, когато гражданите се организират и заедно с администрацията работят за един по-добър град и по-добра жизнена среда.
  Само че нашите всезнайковци от „форумЪт“ са решили нищо да не правят, а само да дирят кусури и да се правят на началници-корективници /нещо като куче-касичка/ 🙂 И много да врякат или да „окрякват запъртъка“.
  Какво би станало, ако още 10 други групички се самообявят за коректив на местната власт и всяка една от тези 10 групички имат различна позиция или визия по кой да е казус или проблем в общината? Полза? Свършена работа? Администрацията на кого точно да угоди?

 141. observer,виждам че ти липсвам 🙂 Влез в сайта на ФорумЪТ да видиш с какви глупости се занимавам 🙂

 142. И аз имам една каруца в плевнята, останала наследство от дядо ми. Къде трябва да я регистрирам? И какви са наказанията ако не го сторя? Пътни данъци и такси, както и винетки дали ще трябва да плащаме – ние гордите собственици на каруци?

 143. Хей, Бианка! Здравей! Наистина са глупости това с което се занимавате, каручки, коне, сметища, гета…обаче работата намирисва на расова дискриминация, а „сметището“ на завоя на т. нар. „Балабански път“ не е сметище, както са ви обяснили, а частна собственост, на която е планирано да се изгради хотел, някога.

  Наблюдавам ви аз редовно, а решихте ли какъв ще е дизайна на номерата на новорегистрираните каруци? Евентуално, ако искам „щастлив“ номер, каква ще е цената на която ще го взема? 🙂

  Имам и още един въпрос към теб – Защо изостави инвалидите и започна да „оправяш“ циганите?

  Подозренията ми: – Атаката която ФорумЪт предприе срещу циганската махала е целенасочена и последователна. ЗАЩО? Защо ли?! Защото явно някой има интерес да ‘лапне’ това парченце троянска земя, нали? Прекалено прозрачна ми се вижда тази операция „щурмЪт на гетото“.

  пс. И защо няма никакви коментари за добрините които сте сторили до сега? Хората не се ли интересуват?

 144. Добре е, че Бианка идва тук да чете и да се ограмотява. Макар тук да получи само някаква първоначална грамотност. Все пак първоначалната грамотност ще и позволи да започне да чете, да изучава как действа една гражданска организация, какви цели може да си поставя и с кого и как да ги реализира.
  В момента Бианка и колегите и от „форумЪт“ са образно казано някакви пеленачета, които реват, но не знаят за какво реват.
  После идва детската градина, предучилищна възраст, начално образование и т.н. При успешно завършване и положени достатъчно усилия и труд – Бианка и колегите и от „форумЪт“ е възможно да дойдат на нивото на този форум /Троянски новини/ и да започнат да разбират написаното от другите участници.

 145. Литекс,ти толкова често повтаряш на хората/не само на мен/да четат,да четат и само да четат,че се чудя дали не ти е комплекс това,че именно ти не си чел достатъчно.Не може всички да сме глупави а само ти единствен да си от начетените.Даже не ти се ядосвам 🙂 То просто е невъзможно.Съжалявам те.
  Виж observer е друго нещо.Той ме напада,иронизира ме,хаплив е,но някак си ми е миличък 🙂 Има нещо в него което ми харесва и то много.И за това че е недоверчив го разбирам и в основата си е прав да не вярва сега.
  Но ти ЛИТЕКС,ти ме отвращаваш.Деразай си сам,твоя воля.

 146. И ,observer,не съм забравила инвалидите.Те са част от моя живот!

 147. Бианка, как да ти кажа в прав текст, че си нискоинтелигентна и злобна блондинка? Не бива. Толкова си боса и неука, че не си в състояние едно мое изречение да разчетеш и обориш, както и на другите колеги, от постоянно пишещите тук.
  Подобно някаква квачка идваш тук и почваш да кудкудякаш кой какъв бил в личен план. Нищо смислено не си написала до сега. Няма и как да напишеш.
  Чети, Бианка, повечко чети и по-малко пиши.
  Питай, каквото не ти е ясно /то какво ли ти е ясно/ и ще си направя труда да ти отговоря.
  Хайде, че ще задръстим пресечената скала с излишни коментари и ще затрудним достъпа на троянците към Ловеч.

 148. Абе просто да ви се чуди човек на вас в Троян какво сте я заумували по тези неправилно паркирали автомобили?! Уж, сте балканджии, хора разумни и практични, а тук редите едно думи, свят да му се завие на човек! Простно изпратете тази снимка в полицията ипоискайте санкции за нарушителите?Толкова ли е трудно и какво трябда се прелива тук от пусно в празно!.. Или така е по-лесно, вместо да бъдеш достоен и смел жител на града си? Пиша ви го това, защото, примерно в Ловеч, това е вече практика! И резултат – има!

 149. Дам, така е. Тук в ТроянЪт си имаме ФорумЪт, те се занимават с това, защото са смели и силни люде, идеалисти по душа, и решени на всичко за да прочистят нашия град от всякакви боклуци или индианци с каруци и коне, даже гледам, че сега са погнали и индианците без коне. Архонте, а как се справихте в Ловеч с малцинствата?

 150. Защо сте се захванали така отявлено, Вие „Литекс“, „абе, отворковци“ и „observer“. Защо са тия многозначителни поучителни и критични слова, които редите, по-горе, по адрес на Бианка. Предварително уточнявам, че не съм член на ФорумЪт или подобни граждански общества, неправителствени организации и т.н. от този тип.
  Не е джентълменско написаното от вас тук по неин адрес. Аз не съм и адвокат, нито фен, нито я познавам, но уважавам гражданската и позиция по редица въпроси. Въпреки претенциите Ви за знания, начетеност и свръх компетентност ми се струва, че малко преигравате и преекспонирате нейните изяви в негативна посока. Аз лично не разбирам на какво се дължат и от какво са породени високопарните ви изявления относно нейните виждания по редица въпроси, касаещи града ни. Та тя със сигурност не е идеална. Аз също не съм самата вода ненапита. За Вас не знам!!! Всеки троянец има право да прави изявления, коментари и да дава свои мнения тук, пък и не само ние троянцитеа, а пък това е и желателно. Колкото по-вече го правят, толкова по-добре.
  Не, аз няма да давам оценка на Бианка Павлова, нито пък считам, че трябва да го сторя и по ваш адрес, но Ви предлагам: дайте да уважавме мненията си един друг.
  Вярно е, че пътят към ада е осеян с добри намерения, но не виждам причина да се нападаме и съдим безкомпромисно тук в уважавания от всички ни форум (не говоря за ФорумЪт). На мен ми звучи най малкото комплексарско, на всяка цена да опонираме някого, който не ни допада по някаква причина. Знам, че ще се нахвърлите отгоре ми , като хищни хиени, но изказах мнението си съвсем искрено и без резонната „НашАнска, троянска неоправдана злоба-злоба заради самата злоба“ Междувпрочем и от тримата Ви, съм виждал разработени пълни концепциии, обосновани виждания по дадени въпроси, дискутирани тук. И от Бианка съм чел такива. В Троян живеят около 25000 души (не претендирам за точност). Я направете справка, колко от тях пишат тук, а? А, понеже тя го прави дайте да я ……….. !!!! Не мога по никакъв начин да се съглася с Вас!!! Може и да не ви харесва но това е моето мнение.
  Пожелавам на всички пишещи тук много здраве и успехи във всяко сериозно начинание и бъдете щастливи. И чакам удари и злъч по мой адрес! На линия съм!!!!

 151. АРВи, каква е твоята гражданска позиция относно циганското гето? Не е ли по-добре да се опитаме да асоциираме тези хора живеещи там, като им помогнем да си построят на мястото на бараките някакви истински жилища покриващи поне някакъв занитарен минимум? Или е по-лесно да ги изгоним както искат 10-те форумци от ФорумЪт?

 152. Напълно съм съгласен с Вас observer, относно асоциирането им. Гонене и разправи, не! Това ще доведе до още по-вече проблеми. Но да се осигури място за бараките им, е по-сложен въпрос, защото сегашният терен, който са заели, може би е частен или държавен или общински но в никакъв сучай техен. Това е незаконно владеене от тяхна страна на чужд имот. Държавата или общината могат да намерят подходящ терен, но изграждането на жилищата ще зацикли, сигурен съм. Защото ще въникне въпроса, кой да финансира това, защото всички троянци, респективно българи се грижат сами за себе си, без да ра разчитали до сега на държавата, а те чакат тя, всички ние да сторим това. И нещо по-вече, те са убедени, че държават им е длъжна. Но драги observer, колко политици до сега са застанали на място и държавнически да се заемат с въпроса. Сега и Европа реве от тях и ги екстрадира и къде, пак в Европа, но тук. Не съм краен, но и те следва да сторят нещо, не само да се размножават животински и да мислят, че един ден ще управляват. С кого, с какъв потенциал, не ми е ясно, но те това не го мислят. Тук може да се пише много и може мнозина да не са съгласни с някои постановки но проблемът е реален и наболял, много ЯКО.

 153. Литекс не успя да бие ЦСКА. Пак съдията им виновен на чорбарите.
  .
  Арви, очевидно си прекалено наивен. Дискусията си вървеше съвсем нормално, докато не се появи един келеш от „форумЪт“ и не започна да ни обижда всички тук на „отворковци“ и да ни държи сметка защо не сме припаднали след „грандиозните успехи на колегите“ му. Беше му обяснено защо и той се покри. Естествено веднага дотърча Бианка /което е странно, защото от дълго време не пишеше тук/ и започна с персоналните квалификации и реклама на „форумЪт“.
  Голямата ми вина била, че я карам да чете. Ами да прочете как решаваме нещата в Ловеч. Архонта също даде пример. Да прочете как се решават нещата в другите държави. Да, ама Бианка предпочита само да пише. И то нищо съществено.

 154. Извинявай Литекс, ама доста ловешка боза требе да изпиете, преди да почнете да ядете истинска чорба. И с бозата е редно и хлебец да похапвате, за да ви държи сито. 🙂
  Само ЦСКА!!!

 155. Оbserver,нещо не сте ме разбрали.Не знам може би вината е моя.Ние никога не сме искали да бъдат ромите ни изгонени.Това е абсурд.Дори и да не ти се вярва,тази наша инициатива е част от тяхната бъдеща интеграция,ако щеш,защото:1.С регистрацията на каруците в последствие ще се наложи да поемат отговорност да плащат някакви данъци,ще бъдат лесно познаваеми при евентуален инцидент.2Ако успеем да накараме общината да се задейства и да вземе мерки да се пребори с нерегламентираните сметища,това ще е стъпка първа към овладяването на мръсотията,налага се да ги ограмотим къде да си хвърлят боклуците,как да ги събират,защото съгласи се сега около тях е паразитна бомба където може да минат и нашите деца,пък и всички ние.Общината е длъжна да се занимава с това а не само да строи жилища които за отрицателно време се превръщат в сметища и се разрушават тотално.Тя е длъжна да го ограмотява/колкото и невъзможно да изглежда/и това е само първата стъпка.Ромът е свикнал само да се оплаква,да тръби че е циганин и затова държавата не му обръща внимание,без да си дава сметка че самия той е длъжен да спазва правила като всички нас.И още много,много мога да кажа.Както на мен,теб и на всички нас ще потърсят отговорност за евентуално нарушение така ромът трябва да бъде възпитан,че не е по различен от нас и ще поема отговорност.До сега това не е правено,а общината вече има проект за тяхното интегриране.Ако си мълчим ще е както досега.Парите ще потънат някъде и нищо няма да се направи.От десетина години България приема пари,и то не малко,за интеграция на ромите а да виждаш нещо да е направено?Това са нашите виждания,това искаме да постигнем и не виждам причината да ни обиждате и да ни обвинявате в някакви политически намерения или други които няма да цитирам.
  Към Литекс-защо си мислиш че съм липсвала дълго време?Ами чети,чети повечко и сам ще ме откриеш.Вместо да се ровиш в чужди профили да разбереш кой кой е, да определяш неговия коефициент на интелигентност,обърни повечко внимание на себе си.И разбери,че не само в Ловеч действат.И не е задължително на всяка цена да гледаме от вас.Защото и вчера бях там и това което видях не ме навежда на мисълта че всичко при вас е съвсем наред.Това не ви прави лоши,напротив.Просто когато има такова мрънкало като теб,разваля картинката 🙂
  АРВи,много ти благодаря!

 156. Цитат“ 1.С регистрацията на каруците в последствие ще се наложи да поемат отговорност да плащат някакви данъци,ще бъдат лесно познаваеми при евентуален инцидент.2Ако успеем да накараме общината да се задейства и да вземе мерки да се пребори с нерегламентираните сметища,това ще е стъпка първа към овладяването на мръсотията,налага се да ги ограмотим къде да си хвърлят боклуците,как да ги събират,защото съгласи се сега около тях е паразитна бомба където може да минат и нашите деца,пък и всички ние.Общината е длъжна да се занимава с това а не само да строи жилища които за отрицателно време се превръщат в сметища и се разрушават тотално.“

  Бианка, защо подценявате хората? И двете точки куцат според мен, ама куцат и с двата крака. Първо, защото с номер или без номер на каручката не е дошло време още циганите да започнат да плащат данъци, защото за това трябват пари. Защо не им намерите и подсигурите работа първо? Това хем е по-реално изпълнимо, а и за тях самите ще е добре. По точка две – ами циганите не произвеждат боклуци, или недай си боже сметища, те се изхранват от тях. Всъщност забелязах, че имате и нов критерии в преследването на тъмнокожите – неплащането на данъци. Това ми се вижда още по-абсурдно! В държавата си има институции които да се занимават с данъците, и едва ли е възможно ФорумЪт да стане коректив на всичко и всички. Как мина последната ви сбирка? 😉

 157. Бианка, вашият популизъм е невероятен. Да оставим настрана, че вие бъркате и смесвате държавните и общинските задачи, правомощия, приоритети и законодателство. Да оставим настрана, че не познавате днешната общинска структура, бюджет и състав. Да оставим всичко друго настрана. Нека се концентрираме върху действията и взаимоотношенията между местната власт и структурите на гражданското общество.
  Бихте ли дали пример от България или от целия свят, където група граждани са се самовъзпроизвели като коректив на властта /това е нерегламентиран опит за достигане ниво на политическа равнопоставеност/ и която група граждани само нарежда, поставя задачи на местната власт, дава оценки и характеристики на местната власт, а самата група граждани НЕ СИ МЪРДА ПРЪСТА ДА СВЪРШИ НЕЩО РЕАЛНО И КОНКРЕТНО В ОБЩИНАТА СИ?
  Другата крайност е това, което беше преди 89-та година. Тогава на гражданите не беше позволено, както да се сдружават САМОСТОЯТЕЛНО за извършване на конкретни дела в общината си, още по-малко им се разрешаваше да се самовъзпроизвеждат за коректив на властта.
  Общото в двата случая е – нискоефективно общество и бавно и мъчително развитие и просперитет на общината.
  Основната разлика е, че популизмът при тоталитарната държава /община/ се практикуваше от единствената управляваща партия, а днес – популизмът се ползва и от управляващите органи и от групата граждани, които са се самоназначили за коректив и само искат, а нищо да не дават.
  В крайна сметка ще станем свидетели на някаква смешна фехтовка с популистки рапири и шпаги, от което няма да произлезе нищо позитивно. И „много шум за нищо“!

 158. Ще ви дам един красноречив пример. Някъде в началото на 90-те в България беше пристигнал американският сенатор г-н Касъл. Беше дошъл главно заради вашата община Троян, където се разработваше един съвместен екологичен проект. Преди да си замине, в националното радио го бяха поканили за интервю. Журналистите го засипаха с оплаквания колко била мръсна София, колко програми били написани, колко писма имало от гражданите, колко семинари били направени, колко неправителствени организации се занимавали с проблема и т.н. Г-н Касъл успя само да каже „Ама вие, толкова много хора, защо не си изчистите боклука?

 159. Observer, защо трябва някой на някого да осигурява работа? На вас осигури ли Ви я някой? Защо трябва да правим нови социални структури за да им осигурим препитанието без те да направят каквото и да е усилие, дори най малкото такова? На останалите данъкоплатци, кой осигурява работа? Да не би вие, докато сте търкали скамейките на учебното заведение, което сте завършили, те са имали хабер и грижи. Не – е драги. Тези интеграции са вГз-ъ работи, за сметка само на тези, които честно си плащат данъците. Не апелирам за геноцид, а за това всеки да се вземе в ръце и да си носи кръста, колкото и тежък да е той! Защото кръста всеки сам си го прави и изгражда. Защо ни правят на луди, не знам? Защо ни вменяват тези измислени задължения, също не знам!

 160. Но ромите защо правят така, знам! Защото ние им позволяваме това! Намерили са село без кучета и се възползват. Няма нищо лошо, но е недопустимо!

 161. Под едно ябълково дърво лежи циганин. До него спира Мерцедес, слиза един бизнесмен и го пита:
  – Ей, мангал, кво правиш тука?
  -Лежа си, кво да правя.
  – Абе, вместо да лежиш, вземи, че набери една щайга с ябълки, продай я на пазара и с парите купи едно колело. Ела с него под дървото и набери две щайги. Продай и тях, с парите купи мотор и набери четири щайги. Така ускоряваш процеса. Като събереш достатъчно пари, направи един холдинг и тогава ела легни под дървото.
  Циганина се почесва по брадичката и отговаря:
  – Че аз сега кво правя!?

 162. Сокерес бе опсърваре каакво на налетеа тес форомът каакво пак тормос на циганката на чааветата. как ши прайм боклука бе бате ние нали от боклука са раним и боклук събираме да гледаме за манжа за дреи на чааветата най ного гледаме за жица и джелезо обачи.
  опсърваре абе тес от форомът да не са некво ивропско цигане щото нъл тей то фо е отпреде а отзаде па си е ромът демек фо-ромът. дан са ново мешаре да на дрънка за медна жица и секаква жица бе бате. нема жица оня Банев сичкото жица изнесе ей голям мангал излезе.
  абе бате тез мангали дет са праят на роми що се кръстиле фо-ромът

 163. абе опсърваре тас фо-ромката Бианка ама що тей лъже кат дрта циганка ти казвам значи. ами нъл ако не сми ний целят грат се зарине в боклуци с мрасотиа. кой работи у чистотата. цигането ли фърлят цели камиони стоителни отпадъци кой дет намери. цигането ли осира градинката около Синди шака дъм шака дъм камънете паадат цигането ли обръща кофите за боклук нощем цигането ли е осрало и нафърляло камари боклуци около блоковете в младост и лъгът цигането ли си фърля от втомобилят налоните с боклуците по пътя да си видел некой от кааруцата да фърля не фърля а прибира. номера да туряа на каруцата па нема да фърля цигането
  пъръзитна бомба сни биле ама ного лъже таз ромката Бианка бе и хич да не мисли наще чаавета ами да види нейното чааве дека оди и кви мрасотии гази из цел троян
  циганска работа мяза тва фо-ромът братчед

 164. Ха-ха-ха тук някой страда от раздвоение на личноста!!!!!!
  Опсърваре дал’ не си ти?
  Ха-ха-ха

 165. Дива, скива ли ми блогчето? 2 часа загубих в обучение и сега се пъча да кача една снимка и се оказа, че съм забравил как. Със сигурност имам некакви бръмбари в главата дето ми изяждат мислите..

 166. Observer, ти май имаш нарцистичин проблем сас себе си. Може и да не съм прав, но това което демонстрираш е …..?!?!???!!?-точно това. Не те съдя, но ––? Нищо ново под слънцето! Изтъркан лаф, но правдив! Със здраве драги!!! А, и не се пъчи, мъчи се по-вече, от това може да имаш по-вече кяр. Но, твой си проблем!!!?!

 167. Със сигурност имаш некви проблеми опсървъре и господинът от горе над мен ти ги посочи.Сполай 🙂

 168. абе опсарваре ай ти река доде научих чаавето да пиши по-вече кат една дума демек повече – болест ма фана. ма ей го на стана човек и превежда поезя на ромски кат ей тва про-изведене от лириката
  Болест ма фана!
  Дали да (му..)
  Ни блеем, ни пушим
  Ич нищо не помним!
  Артисах сама като кукувица
  Болест ма фана без тебе!
  Сирота сам като кукувица! (тва го казах вече де)
  У чужда спалня!
  Писна ми тоа живот, оти се не културишем!
  Ка си пойдеш, жива да не сам!
  Чак ми прицрънее като се присетим
  Че кревато ми па че стане гара разпределителна!
  Чупиш ли се и ти!
  Болест ме фана, ептем откинах!
  Баш като кога макя ми фаташе света вечер
  А мене ме заебе да набивам клинци от саклет
  Болест ме фана, ич ме нема вече
  Ти се че се довлечеш кога не требе
  И че побегнеш баш га сам на зор
  И така вече девет годин (тва е по-така по наште традиции – бел.прев)
  Бе я си……
  Като на свинче звънче, като грех на попадия
  Си ме увръзал
  Обаче без тия
  – писна ми, сила не остана
  да се праим на ударена доде вие си ударате там по една пушка
  По цела нощ кркам, обаче това менте цар киро
  Се на един вкус ми дожда бе!
  И у секо оче плува корабче
  Каде да се денем, като нема спасение от тебе!
  Болест ме фана, ептем откинах!
  Пина ми ти кръвчицата!
  Станах ептем като умрела кокошка, а ти си спиш!
  Болна сам, че ритнем камбалото
  Ти утепа сичко детско у мене
  Изби ми думите от устата сосе забите
  Обаче нали сам си талантливо – па те преебах!
  Таа любоф че ме умори, ако се не сопреш
  Че се пукнем сама, да знаеш!
  Връзана у форумо като некоа тъпа патка
  Да се слушам как каканижем
  Болест ма фана, ептем откинах
  като кога макя ми си биеше камшико вечер
  а мене ме заебе да се косим сама
  Болна сам бе!
  Тва е положението – откинах!
  Ти ме лиши от сичко детско
  Зема ми приказката от устата
  Сръце ме боли, душо моя
  отсекаде сам се оградила като частен паркинг
  Болна сам бе, не разбра ли!

 169. Госпойце Дива, вие по рождение ли сте толко залупена или са отгледани тез качесва при вас?
  Няма по-тъжна картинка от тъпа селянка с компютър.

 170. Како Пепа немое са косиш щи пуснем оуригинала на про-изведенето де го чаавето преведе на ромски майчин язик
  @
  Болна съм.
  Спрях да мечтая , дори спрях да пуша
  Вече и минало нямам
  Колко сама съм без теб
  И колко съм грозна.
  Като сираче в приют
  Животът без теб не ми се живее
  Опустявам когато си тръгваш.
  А леглото ми- празен перон
  Когато си тръгваш.

  Болна съм, толкова болна
  Както когато мама излизаше нощем.
  Сама ме оставяше – малка, отчаяна.
  Болна съм, много съм болна
  Когато се връщаш – не зная.
  Къде ли отиваш– също не зная
  Две години, а нищо за тебе не зная.

  Прикована към тежка скала
  Като грях те нося
  Изтощена, отпаднала, жалка
  И се преструвам пред тях на щастлива
  Изпивам си нощите, чаша след чаша
  Питиета еднакво безвкусни
  А твоят флаг е на всички кораби
  Къде да се скрия – ти си навсякъде.

  Болна съм, много съм болна
  Кръвта ми изтече във тебе
  Мъртво птиче в съня ти съм
  Болна съм, толкова болна
  С теб си отидоха моите песни
  И моите думи си тръгнаха с теб .
  Преди тебе бях друга.

  Любовта, която убива
  Сама съм със себе си
  Едно нямо хлапе съм
  Заслушано в радио
  Откъдето гласът ми звучи
  Когато го имах.

  Болна съм, толкова болна
  Както когато мама излизаше нощем
  Сама ме оставяше – малка, отчаяна.
  Болна съм.
  Това е, много съм болна
  Отнесе ми песните
  Отнесе ми думите
  Неизлечимо болна
  Между стените сама.
  Чуваш ли? Болна съм.

 171. Мила Дива, падение ще има скоро, това е гарантирано.. А за да не ми изтрият писанията и коментарите във ФорумЪт и Троян21, реших, че ще е добре да си имам място на което да си споделям прозренията. Станах блогър!

  АРВи, всички мъже с големи пишки като моята са нарциси, не виждам защо аз да не съм 🙂

  И понеже ме съкратиха от работа, ще имам много време да се упражнявам в интернетските шашмалогии. Кой знае пък, може и да се окажа прав! 😉

 172. Я къде бил купона.
  асан40, недей така с кака си Бианка да се закачаш. Горе долу сте на един акъл, ама утре ще дойде да ти бутне колибата и ще има да пееш „форумЪите падат, падат от небето“ 🙂

 173. P.S. Да знаете, вие с Пепа сте един тертип. Нито тя е секси, нито ти си читав х–. И в крайна сметка, разясни, защо ще се окажеш прав? Не ясно пишеш ти, брат! Лесно е да съдиш, но по-ужасно трудно е да обясниш, ЗАЩО?

 174. АРВи тя нека е голяма, пък може да е и малко мека, за да не убива. Попитай жена си, или не! Тя няма да ти каже истината, попитай някоя комшийка или съученичка, те никога не лъжат.
  А за Пепа и аз имам някакви подозрения, че е поизпращяла от секс, а за Литекс нема на говоря, щото съм от ЦСКА!

 175. Обзървър, верно ли е, че Цецка подали контестация да се преиграе мача от снощи. Била много висока тревата и не могли да видят и да подават на Спас Делев? 🙂
  А, пак да попитам – когато няма дузпи за Цецка, как вкарвате голове? 🙂
  Литекс – Шампион!

 176. E-x-x, големи пичове имало в Троян, аз се чудех къде ходи жена ми, а тя била при тебе, на мека пишка. Нищо баджанаци сме с теб, драги. Голям си сладур. Но меката пишка иска много поддръжка относно разноските по дамите. Аз се чудя от къде взе жена ми пари за почивка на Карибите? Бях с нея да знаеш. Пак ще ти я пратя! Дръж курягата мека!

 177. АРВи, надценяваш ме! Аз не познавам твоята жена, нито съм в състояние да я изпратя на почивка някъде, дори и с теб. Ние нарцисите таковаме, ама не плащаме. Ама все пак, вземи да я попиташ, за меката и голямата… тя пък може и да се издаде, знае ли човек. 😉

 178. АРВи,той не е сигурен в нищо.Бие на сляпо па белким улучи.Като няма какво да прави се чекне тук.Като гледам той,Пепа секса показват такава сексуална незадоволеност,че ги изби и на поезия и мъка,че и засягат някой страничен като че ли някой им е виновен.Чудя се защо не се съберат,па да си намерят по приятна работа,па да се поблъскат и нали знаеш…ще почнат да мислят по-позитивно 🙂 🙂 🙂

 179. АРВи, може да си ми комшия бре! 🙂 За това те пращам да питаш и съседката 😉 А Пепа Секса бих я уважил, и то нееднократно, ама нема как да се разберем тук, без всички да ни разберете 😉

 180. Съгласен съм с теб, пич! Прояви го пичоското в последни си я комантар. Явно си мъжкар, но трудно си признаваш брат, защо не го написа веднага?.

 181. Госпойце Дива, поезията не е моя, а е на асан4о. Това първо и второ – „превода“ е доста интересно попадение, което нито една селянка не е в състояние да оцени по достойнство. Още по-малко някоя позитивна квачка.
  Сексуалната задоволеност се оказа въпрос, който видимо ви интересува. Понеже при троянците битието се мени, но нравите никога, ще си позволя да ви припомня терзанията на троянските к.рви от близкото минало: „От тези почтенни троянски жени не може да се вредим“.
  Ха със здраве.

 182. Видно е че поезията не е твоя.Къде толкова акъл:)
  И видно е че не можеш да се вредиш 🙂 🙂 🙂

 183. Госпойце Дива, вие наистина сте клиничен случай. Вижте какво пишете в предния си постинг: „Като гледам той,Пепа секса показват такава сексуална незадоволеност,че ги изби и на поезия и мъка,че и засягат някой страничен като че ли някой им е виновен“
  Сега пишете: „Видно е че поезията не е твоя“
  Как така се получава, че хем ме избило на поезия, хем било видно че поезията не била моя.
  Потърсете специализирана лекарска помощ, Бианка!

 184. Пепи, аз лично те поставях по-високо в мераклийската ерархия, която последна умира. Но ти драга се предаде бързо и безприколовно, и то без бой!!!!А, и бъди обективона, и не нагла дарага. Сексът с който не знам по каква причина се идентифицираш, явно не е за тебе. Не се сърди, това ти самата ти го доказа тук. Можеш ли да ми обясниш, това което пишеш какво е К.РВИ.

 185. Охо, бърборите си тук без мен, а? Пепче, дай да си чукнем една среща, в четвъртък на Пазара? В 12:00 на кебабчетата, ще нося шаБка от вестник Троян 21, по нея ще ме разпознаеш?

 186. Арви, лъскай бастуна и не се бъзикай с кака си Пепа.
  Обзървър, става, ама първо ще отидеш да си измиеш ръцете и косата дето си пипал това гнусно нещо 🙂

 187. АРВи не лъска бастуни драга. Той нали е мека китка? Нищо де, това са си само твои излияния, но са твои, как ще ги оправдаеш, не знам. Ти истински х-Й май не си виждала и саво си мечтаеш за такъв уф ф ~!? Не се бъзикам како, но ти го правиш и ме –––? Е не колкото трябва, разбира се !??!!? Пепи-и-и-и никакав сакс не усещам в теб ….ти наистина ще ми омекнеш уреда. А като казах китката, каакво влагаш ти мила тук в това, а ? Защо се използва кстка, а? Чакам отворена п-т-о?

 188. Добре де! Ама как ще ме познаееш, без шаБка? Айде ти ми кажи как да те разпозная, аз нали съм Набл’дател, лесно ше те открия! 🙂

 189. Аз, драги , я питам за друго. Тя не се включва в в моите измерения. Давам ти я най официално, въпреки , че тя може и да ваврази. Ще завие де ?

 190. Е, важното е да ни е добре. Първо ще се наядем с кебапи, ще праснем по някоя бира.. ехе-ееей.

 191. Арви, не те знам дали си мека китка, ама щом настояваш…..
  Обзървър, сложи си мексиканска шапка, вземи една китара и се маскирай на мариачи :)… не е нужно да пееш „Ку-ку-руку куууу…“ 🙂

 192. Леле, АРВи, имам усещане, че си ударил няколко ракии, ама бая са те ударили и те, чак клавишите не улучваш 😀

 193. Няма пошо, Вие ако искате и се дръпн(сексите), но Пепи ужасно мълчи, Защо ли? може да е опианена от предложението ти OBSERVER. Дерзай брат.

 194. Ами, ракии… лъска бастуна и пише с една ръка. Добре, че не готви пълнени чушки 🙂

 195. Ех Пепи защо си така злобна. Знаеш ли какво е казал Александър Веилики по този въпрос. Значи мила, ракия и бастун са не съвместими неща, Аз ли да те уча драга . Не бъди така крайна драга и мила. А , я виж за какво се дърпаме тук, а?

 196. Ами прочети си последните няколко мнения, не много смислени и с правописни грешки, не е типично за теб 😉

 197. Е,наистина голям купон съм проспала снощи.Жалко!Пепа секса,не стига че OBSERVER е полудял по Бианка/цял блог посвети на нея :)/ ами сега и на теб ти се привижда.Няма лошо, но чак почнах да завиждам.Защо се сърдиш?Пък и обиждаш най-нагло?Опита ти да оприличаваш някой на селянка,квачка и т.н. е несполучлив ,най-малкото,защото изобщо не ме познаваш/иначе друга песен щеше да запееш/Когато говоря за сексуалните ти мераци поне си трай,защото от няколкото ти постове,не само последните,определено лъха на незадоволеност.Обичаш да цитираш нали?Айде сега цитирай някои мои словоизлияния с които си личи че аз съм сексуално незадоволена.
  OBSERVER,когато човек бързо пише винаги има грешки.Не всеки има твоето свободно време спокойно след това да си редактира написаното.И то тук,с тези нелепи препирни.Най-малкото не си заслужава.Лек ден ви желая и мислете по позитивно.Вижте навън какъв прекрасен ден е 🙂

 198. За ваше успокоение, не съм идеален и нямам а претенции за непогрешимост, за разлика от i_m_i и OBSERVER.

 199. Тези, които пишат статиите, не правят разлика между подлог и допълнение!!! СЛЕД “СЪМ“ ВИНАГИ СЛЕДВА ПЪЛЕН ЧЛЕН!!! Пример: Кой Е въпросЪТ? Кой БЕШЕ въпросЪТ?? Кой ЩЕ Е/БЪДЕ въпросЪТ??? И т.н…… Хайде, със здраве!

 200. Айде, пак се почна.. очакваме да се намесят „драматичките“. Хахаха! 🙂 Критиката не прощавала, разправят. 😉

 201. Яна, ти да не би да се натискаш да станеш главен редактор на сайта?! :-)))

 202. Напторив, има мноооого какво да напиша, Бароне, пък защо да не стана и главен редактор, със сигурност ще четете новини на правилен правописен и пунктуационен български език, Читателке.:):):)

 203. Ей, аман от грамотници! Да им се чуди човек на самочувствийцето!

 204. Драматична битка за граматиката.. Хем граматична, хем драматична 🙂

 205. Ха честита Коледа Троянцииии…!!!! Да сме живи, здрави, по-умни, по-богати и кризата …да не ни.. „клати“

 206. До Г-жа Маргарита Попова – Министър на правосъдието Копие : Г-н Борис Велчев – Главен Прокурор на Р. България Копие : Г-н Цветан Цветанов – Вицепремиер и Министър на Вътрешните работи Копие : Инспектората към Министерски съвет Копие : Средствата за масово осведомяване П О З Д Р А В И Т Е Л Е Н А Д Р Е С Гспожо Попова, По случай именния ден на „любимия” ни генерал – Петър Василев, приемете Нашите хиляди благодарности за грижите, които полагате да остане на своя висок пост, дори и като пенсионер – такъв „колос” на наказателно-правната мисъл на България. Убедени сме, че и Той скоро напълно ще Ви се „отблагодари” и сме сигурни, че Ви е изпратил картичка от крайбрежието на Испания, където празнува многобройните си успехи. Всички сме изключително доволни, че Вие вместо да го освободите още в края на миналата година, сега великодушно му разрешихте отпуска и възможност да се разхожда, като Контраадмирал с кораби и яхти по Средиземно море. Поздравяваме Ви и за това, че именно с Ваша „помощ” и подпис, Василев организира съмнителен конкурс и предвидливо издигна своята приятелка и душеприказчик – Галина Василева, за Началник на абсолютно ненужния – Отдел „Човешки ресурси”. В резултат на това, за всеобща радост бяха оставени по „работните” им места – всички пенсионери, назначени от Василев. Страшно са Ви благодарни и онези служители, които през настоящата 2010 г. навършват пределна възраст – 60 години. Вместо в началото на годината по решение на ръководството, същите да бъдат задължени да ползват десетките дни платен отпуск и сега да бъдат пенсионирани, тези „мили” хора бяха оставени да се спотайват на работните си места и в края на годината ще потърсят от Държавата освен по 20 заплати и парите за 150-200 дни – уж неползван отпуск!?! Това сигурно е една от Антикризисните мерки на Василев и неговото обкръжение ?! Ние сме възхитени и от другите негови мерки за борба с кризата особено, когато възложи на многобройните си заместници и крупни началници да извършат в името на Административната реформа – исторически „промени” в пенитенциарната система, като изработят и Ви предложат за одобрение – поредния манипулативно преработен и спекулативно допълнен вариант на Щатно разписание! Бурно ще Ви аплодираме, когато без забележки приемете научния труд за управление на човешките ресурси – Щатното, което е продукт на творчески колектив на Главната дирекция, съставен от доказани юристи, широки специалисти и дълбоки професионалисти. Въпреки своите тежки административно-управленски, психически и морални деформации, тези хора са в състояние да убедят всички, че законите се четат и прилагат, както Дявола – Евангелието ! Поздравления и на всички от Министерството на правосъдието за невероятния „успех”, който постигнахте – с назначаването за началник на най-големия затвор в България на Митко Димитров, придобил популярност и като – Велинградския зет. Пожелаваме Ви в най-скоро време сама да се убедите, че този „достоен” син на Старозагорската мафия е за системата – престъпник от ново поколение. Докато другия Велинградски зет – Емил Маджаров, като зам. главен директор и от Ваше име – се саморазправя и тормози служителите, Митко Димитров „гърби” затворниците и ги изнудва за пари. Въпреки своите забележими интелектуални и професионални дефицити, Димитров може да изненада всеки представител на правоохранителната система, със своите елементарни, но доходоносни корупционни практики, за някой от които ще стане дума в това изложение. Министър Попова, Ние се срамуваме от горепосочените служители и кръгове около тях, но сме изненадани, че се ползват с Вашето доверие и внимание !? Предоставяме Ви да изберете – как ще „работите” с тях, а Ние ще запознаем останалите Институции с една част от проблемите на затворите в България. Приемете Нашите Дружески Поздрави ! Уважаеми Дами и Господа, Призоваваме Ви да изпълните своите Конституционни задължения и да се възползвате от правата, които Ви дават законите в България, като разследвате и пресечете процесите на корупция, които от години се развиват в управлението на затворите в страната. Ще Ви информираме на този етап за няколко такива случая, един от които се отнася за лишения от свобода – Красимир Стоянов Къртев, който понастоящем „изтърпява” присъда в размер на 15 години лишаване от свобода, но в затворническото общежитие в Кремиковци. Лицето е родено през 1969 г. в гр. Пловдив, като последната му адресна регистрация е в с. Радиново, обл. Пловдив. Красимир Къртев е най-малкия от шестте деца на фамилията, като Димитър е най-големия от всички, мозъчният им началник и кмет на село Радиново. Той притежава много земи в Пловдивска област, рибарник с бунгала в Батак, а синът му – Стоян в момента строи хотел във Велинград, където често гостуват нашите зетьове – Димитров и Маджаров. Христо е другия брат, който е запален ловец и покрай организацията на ловните излети е личен приятел с настоящия съдия във ВАС – Марио Димитров, който е и бивш зам. министър на правосъдното министерство. Пламен е четвъртия брат, който се занимава с огромната кланица и колбасарския цех в с. Радиново, където работи неговата съпруга и жената на Красимир. Бизнеса в кланицата и цеха е много сериозен и там работят около 120-150 човека, където ежедневно се колят по 300 глави добитък а продукцията се изнася за цяла България. Това дава възможност на братя Къртеви да поддържат тесни контакти с полицаи, прокурори и съдии, от което придобиват чувството и за недосегаемост. Такъв е примера, когато през 1999 г. Красимир Къртев и двамата му братя похитили бизнесдама от Тервел, с която имали неуредени финансови отношения и я затворили в свинарниците на с. Ягодово. Своевременно бил подаден сигнал за отвличането и полицаите заловили на място похитителите, но върху тях се установява, че е оказан силен натиск от полк. Илиян Йорданов – тогавашен директор на РДВР гр. Пловдив, като разследването се опорочава и делото спира. Едва през 2002 г., когато Главен секретар на МВР е г-н Бойко Борисов се разкрива истината. Военните следователи се натъкват на редица нарушения, изразяващи се в липса на документи и веществени доказателства, липсвали част от направените снимки а една част от докладните записки е фалшифицирана. Като капак на всичко, Следователят по делото признал, че е получил скъпа ловна пушка – подарък от братя Къртеви ! Техния благодетел – полк. Йорданов е обвинен в престъпление по служба по чл. 282 от НК. Пловдивския месарски бос Красимир Къртев в момента изтърпява присъда за това, че през 2001 г. в съучастие със своята охрана на цеха в с. Радиново, са се съвкуплили с лице от женски пол, като са го принудили със сила и са извършвали непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като деянието се отличава с изключителен цинизъм. Има се предвид, че през същата година в цеха на Къртев постъпва на работа туркиня, която след един месец е „хваната” в кражба от охраната. Къртев и двамата охранители цяла нощ брутално изнасилват жената, подстригват косата до черепа и сутринта, когато идват работниците е пусната на „свобода” ! Начало на наказанието е от януари 2005 г., когато Красимир Къртев е настанен в затвора гр. Пловдив, където силно се сближава с наркодилъра – л/св Ангел Христов Личканов. Двамата развиват активна дейност по внасяне и разпространение на наркотици в затвора. Това налага двамата да бъдат преместени, съответно Къртев в ЗО „Кремиковци”, а Личканов – в затвора гр. София. Къртев веднага е изведен /назначен/ на външен работен обект в Комбината. През 2008 г. е преместен на още по удобен за нерегламентирани свиждания и разпространение на наркотици – външен обект на гара Яна. До закриване на предприятието „Полисхарт”, Къртев няма оплаквания от „тежката” си присъда. През пролетта на 2009 г. Къртев започва да търси всевъзможни начини за да получи домашен отпуск, но безплатно! Тогавашния началник на затвора гр. София – Милети Орешарски и началника на Общежитието в Кремиковци – упорито му отказват !? От 01.06.2009 г. обаче влиза в сила новият Закон за Изпълненине на Наказанията и Задържане под Стража /ЗИНЗС/, който дава великодушната възможност на Главния директор на ГД ”ИН” да има право да разрешава отпуски и най вече за бизнесмени, като Къртев. Моля да отбележите, че неправомерно е изготвено предложението за наградата от – Митко Димитров, който по това време е бил началник сектор „Режимна дейност” в ГД ”ИН”, не е имал представа от поведението на лишените от свобода в Софийския затвор, още по-малко в ЗО”Кремиковци” – където до този момент Димитров дори не е стъпвал, като по този начин е изпълнявал нечия поръчка – за пари. Един месец след влизането на ЗИНЗС в сила, и след предложението на Димитров, л/св Красимир Къртев става първия затворник на строг режим и в общежитие от закрит тип, който е награден с 5 дни домашен отпуск, след заповед на Петър Василев. През есента Милети Орешарски е изгонен за много други далавери и Къртев започва да се интересува по законен ред /не срещу заплащане/ да излезе срещу новата 2010 г. в отпуск. Срещу Коледа, ръководството на Общежитието в Кремиковци изготвя предложение на Къртев за други 5 дни домашен отпуск. Обаче Митко Димитров има големи банкови заеми, често си сменя автомобилите, поддържа дългогодишна извънбрачна връзка, има нови апетитни оферти в тази връзка от настоящите му подчинени служителки, а и графика на неговите екскурзии в Европа – постепенно се сгъстява. Всичко е свързано с пари, които Къртев не желае да плати, поради висока „тарифа”. Димитров еднолично и неоснователно отказва на затворника Къртев, вероятно като „възпитателна” мярка!!! да ползва отпуск през коледните празници. Къртев си взема поука, „превежда” парите по време на ловен излет и О, Чудо ! На 11.01.2010 г., напълно необяснимо и излишно, Митко Димитров е променил своето решение за отказ и счувство на умиление разрешава уговорените 5 дни домашен отпуск ! Неведоми са пътищата Господни ! Както вече споменахме Красимир Къртев и Ангел Христов Личканов не само, че имат дългогодишни „плодотворни” контакти, но и дъщерите им учат в един клас и през м. Май 2010 г. – са Абитюриентки. По този повод, се изготвя законосъобразно предложение на Къртев за 5 дни домашен отпуск, който с наивната надежда си мисли, че ще се размине с някакви услуги. След категоричното предупреждение на Димитров – за отказ, парите са платени и на 23.05.2010 г. Къртев е вече на Бал. За Ангел Личканов, само преди няколко месеца се говореше в затвора, че неговите хора са получили от каналджиите на друг лишен от свобода Али Хикмет Юксел – турски гражданин от Истанбул, около 50 килограма !!! хероин. Личканов е договорил с Али Юксел да му даде 250 000 Евра, които да вземе в заем от л/св Будимир Куйович. Стоката е дошла, парите ги няма и сега Личканов трескаво организира продажбата на наркотика за да няма фалове и трупове. Личканов е приятел на Свилен Чичев – изпълнителен директор на ДП ”Фонд затворно дело”. Той е ходил на лов на Острова към затвора гр. Белене още през 2002-2003 г., когато там началник беше Чичев, а зам. министър на Правосъдието – вече не си спомняме за кой ловец става дума. Същият обаче сега е близък приятел и бивш колега на човека, който назначи Митко Димитров за началник на затвора. Може и да има някаква случайност но е факт, че през м. Юни 2010 г. – вътрешната Комисия при Софийския затвор, след формално отсъствие на Митко Димитров е предложила за УПО /Условно-предсрочно освобождаване/ и Ангел Личканов. Съзнавайки, че номера няма да мине, Комисията е предложила, като „резервен” вариант, Личканов да бъде настанен /преместен/ в ЗО „Казичане”. Магистратите отказват УПО на Личканов, но извеждането му на външен обект в Казичане е – сигурно, което ще му даде възможност да си продава хероина без проблеми ! По време на престоя си в Софийския затвор, Ангел Личканов поддържаше много близки отношения със социалната работничка – Наташа Ванкова. Същата е доказано известна още по времето на работата си в ЗО „Кремиковци”, с безразборните нерегламентирани контакти /ако щете и интимни/ с лишени от свобода , за което е и наказвана. Това се подтвърждава от факта, че през последната календарна година в затвора гр. София активно действаше един от каналите за внос на хероин, като изпълнител беше л/св Росен Маринов Георгиев – „Бразилеца” от 12-та група и отрядния ръководител на групата – Наташа Ванкова. Нейната стая в корпуса на затвора се беше превърнала на депо за доставка и разпределение на внесения наркотик и други неразрешени предмети. За прикиритие, Ванкова беше уредила Росен „Бразилеца” да бъде избран за „кмет” на групата. Всички знаеха за „канала”, само ръководството на затвора се правеха на юристи, като повтаряха – липсват доказателства ! Защо ли ?! Ангел Личканов, като предвидлив и умен престъпник добре знаеше, че това няма да „продължава вечно”. На него му трябваше и „доверен” човек в Пробацията, за бъдещи и настоящи колеги от организирани престъпни групи, които плащат. Той „инвестира” във Ванкова, като чрез Свилен Чичев, на когото съпругата „случайно” но доскоро беше там Началник, уреди преместването на баба Наташа – на стратегическо място ?! Основателно ще попитаме – ами къде е тук „мястото” на зам. главния директор и Велинградски зет – Емилчо Маджаров, с неговите нескончаеми и неприложими Програми за подпомагане на затворното дело, от които в крайна сметка се облагодетелства той лично и си сменя т.н. любовници периодично ?! Росен „Бразилеца” след като беше „случайно” разкрит, Митко Димитров тактично го премести в Кремиковци, където се „сдушиха” с друг лишен от свобода – Анатоли „Ухото” и създадоха нов канал за наркотици. В основната Концепцияна на Главната дирекция, за управление на затворите са залегнали методите и начините за нарушаване и заобикаляне на законите в Страната !? Освен това, трябва всячески да се пречи на Полицията и да се проваля Държавното обвинение – Прокуратурата. В подкрепа на това твърдение ще Ви предложим „простия” пример с л/св Петър Янев Михов, който през м. Май 2010 г. постъпи в затвора гр. София за изтърпяване на наказание от 7 години лишаване от свобода. Осъденият има първоначално определен от съда „Строг режим” в затвор от закрит тип. В ГД”Изпълнение на наказанията”, малко след това постъпва искане от Върховна Касационна Прокуратура – л/св Марио З.Б., л/св Петър Михов и л/св Валентин О.Х. – да бъдат преместени в друг затвор, тъй като в Софийския затвор са настанени 15 обвиняеми лица по делото на Златомир Иванов Иванов /Златко „Баретата”/. Първоначално споменатите трима затворници се оказва, че са основни свидетели по делото срещу Златко „Баретата”, което създава предпоставки за конфликти между двете групи и застрашава безопасността на лицата и сигурността на затвора. Предвид на това, още през май тримата свидетели са преведени да търпят своите наказания в затвора в гр. Бобов дол. Вероятно л/св Петър Михов не е могъл да устои на сериозна финансова оферта за промяна на своите показания в предстоящия процес и още през м. Юни 2010 г. отправя молба с искане на лишения от свобода – да бъде настанен в ЗО „Кремиковци”, с оглед запазване на контактите със своите близки, които живеят в с. Врачеш, общ. Ботевград. По молбата е извършена формална проверка и в нарушение на ЗИНЗС е издадена Заповед № Л – 5253/23.06.2010 г. за преместване на Петър Михов в затворническо общежитие от закрит тип „Кремиковци”, което е пак към затвора гр. София. Лесно може да се установи, че въпросното общежитие е за лишени от свобода – нерецидивисти, а от картона на Петър Михов е видно, че същия е рецидивист, т.е. осъждан е и друг път. Въпросната заповед е подписана от – За Главен Директор – Пламен Костадинов, като за хора от неговата раса един стар професор казваше „Българио, Българио – прибери си Вересиите”! Ще допълним само, че Михов в Кремиковци попада в пресата на други двама видни членове на групата на Златко, които са там с влезли в сила присъди по други престъпления. Това са : Даниел Кръстев /Дани Руснака/ и Юлиян Зашев. Умоляваме Господин Велчев, да попита наблюдаващия прокурор за Кремиковци – Виктор Иванов, при толкова много и различни нарушения на законите – Къде зяпа, или и Той лапа ?! Ще му подскажем още един сюжет за малък разказ : Сега в затвора гр. София постъпи неправомерно предложение от социалния работник на Кремиковци – Иван Николов, с което е предложен за УПО /Условно Предсрочно Освобождаване/ – л/св Неждат Сали Сюлейман, осъден по чл. 321 от НК. Затворника има отрицателна характеристика и служителя Иван Николов – НЕ Е социален отговорник на групата, в която се намира лишения от свобода Сюлейман. За „наблюдаващите” прокурори ще припомним, че това е същия социален работник, който три пъти беше предлагал за награда със свиждане /дори и 24 часово/ убиеца л/св Павел Петров Петлев, по време на което влизаха проститутки /дори и непълнолетно момиче/ в Общежитието!… Това момче е от „кръга” Безден – на Свилен Цветанов и пенсионерите Ангел Трайков – негов баща и Масона – Димитър Райчев и също, като тях е изключително корумпиран. За проверяващите ще добавим само, че брата на Неждат Сюлейман е състудент с все още зам. началника на Общежитието в Кремиковци – неизтрезняващия Веселин Гогов, за който има порой от сигнали за корупция, но неговия покровител Пламен Костадинов – грижливо прикрива всичко. НИЕ СМЕ ЛУДО ВЛЮБЕНИ В БЪЛГАРИЯ, ИСКАМЕ ТЯ ДА БЪДЕ ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА И НЯМА ДА СПРЕМ ДО ТУК КАКВОТО И ДА НИ СТРУВА !!!!! ПОВЕРВАЙТЕ СИ.

 207. Pingback: it.linkovete.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.