На 16-и решават за паралелките

На 16-и решават за паралелкитеИзвънредно заседание на Общинския съвет в Троян се свиква ден след началото на учебната година, за да бъде решено за маломерните паралелки в училищата и групите в детските градини. Както е известно, съществува наредба на МОНМ за минималния брой ученици, какъвто може да има в една паралелка. По селата проблемът с децата от години е голям, а общинското ръководство вече декларира, че няма да има закрити училища. На заседанието ще стане ясно какво компромисно решение ще вземат съветниците. Ще припомним, че в Троян обявената от Професионалната гимназия по механоелектротехника нова паралелка след седми клас, свързана с информатиката, не можа да бъде сформирана. Паднали са обявени паралелки и във випуска, който тази година ще бъде в девети клас, тъй като родените през 1995 г. деца са малко.
Съветниците ще решават и за включването на общината в проект за въвеждане на задължителна предучилищна подготовка за децата, навършили 5-годишна възраст, от тази учебна година.
Докладчик по трите точки в дневния ред е кметът Акимов, но той няма как да присъства, тъй като по същото време ще бъде заедно с кмета на Ловеч в Холандия на делово посещение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.