Общината даде помощи на абитуриенти

Кметът Минко Акимов връчи вчера на 11 абитуриенти в неравностойно положение помощ в размер на една минимална работна заплата. Седем от младежите са сираци или полусираци и са от всички средни училища в общината. Помощ получават и единствените тризнаци в община Троян, които завършват тази година Професионалната гимназия по механоелектротехника. Парите ще подпомогнат семействата на младите хора за бала и евентуалното кандидатстване, които  -известно е, „гълтат“ много средства от семейния бюджет, колкото и икономичен да е подходът при приготовленията. Градоначалникът се е обърнал към завършващите с думите:
„Утрешният ден е най-важното нещо в живота! Вярвайте в себе си! С оптимизъм и устрем следвайте мечтите си!“ Ще припомним, че в община Троян е традиция да се дават подобни помощи на абитуриентите. Отделно в училищата, където те завършват, както и на други младежи в тежко положение, чрез училищните настоятелства се предоставят малки помощи.

1 thought on “Общината даде помощи на абитуриенти

  1. Браво!
    Децата имат нужда. Те са бъдещето на страната, така че заслужават и повече от една минимална заплата… но..да не бъдем нагли…добре е, че поне толкова им дават !

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.