Общината дарила на затворниците нови топки

Общината дарила на затворниците нови топки30 футболни топки и 30 топчета за пинг-понг са получили като подарък лишените от свобода в Троянския затвор, пише днес електронно издание, позовавайки се на информация от общината. Спортните принадлежности били от Местната наблюдателна комисия към Общинския съвет в Троян.
По време на визитата си в затвора Комисията провела среща с лишените от свобода, които са от Троянска община, с отговорници по групи и с началника на Затворническото общежитие Марин Вачевски.  Ще припомним, че Местната наблюдателна комисия съществуа от 2 години и  има контролни функции. В нея могат да бъдат правени предложения за подпомагане на затворниците, тяхното състояние и режима им.
Работата на комисията включва издаване на документи за самоличност на лишените от свобода, абониране за местни издания, ползване на кабелна телевизия, участия в курсове за професионална квалификация, разширяване на спортната дейност, организиране на празници. За 2010г. одобреният бюджет на комисията е в размер на 2 000 лв. и именно с част от тези средстава са закупени спортните пособия за затворниците.
А ние някак – освен че нямаме нищо против да се оползотвори времето на лишените от свобода, все пак се питаме какво би станало, ако техната мъжка енергия бе впрегната в някакъв общественополезен труд. Да оправят канавки, пътища и т.н. Защото харчим пари за издръжката им, а същевременно обществото плаче за работна ръка, която да се впрегне в подобни дейности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.