Открихме лято 2010-а с концерт на „Златната китара”

Открихме лято 2010-а с концерт на „Златната китара”Вчера следобяд се състоя Голямото откриване на Лято 2010 в регион Балкания. Домакин на проявата бе нашият град, мястото – централният площад. Организаторите от ТурКлуб РеМарк и Общината бяха поканили една изключителна звезда – Христо Кирилов, „златната китара на Европа”, чиито изпълнения бяха гвоздеят в програмата. За наша радост и гордост Христо е троянец, макар че от години живее и работи в Москва, а творческите му планове и досегашни постижения са го изстреляли при най-добрите в музикалната област. Заради него бяха дошли от столицата специално неговите приятели от ученическата група, сформирана преди години от учителя Михайлов, в която Христо е направил първите си стъпки на сцената.Останалите са направили кариера в области, далеч от музиката. Самият Милко Михайлов обаче се е отдал на оперния жанр.
Времето бе неочаквано благосклонно и първоначалните опасения, че дъжд може да развали празненството, не се оправдаха. Заради времето или по други причини обаче, публиката бе под очакваното, дори в началото, когато запяха прекрасните момичета и момчета на Студия „Гласове”, бе доста рехава. Все пак площадът постепенно се напълни с хора и така трудът на организаторите не остана напразен. На площадката пред общинската сграда пяха хитове на български и чуждестранни звезди троянски тинейджъри, подготвени от Мариета Жекова – Христо Младенов, сестра му Памела, Ани Ненова, Милия Манджукова, Илияна Илиева, Димитър Пандурски.

One thought on “Открихме лято 2010-а с концерт на „Златната китара””

  1. Браво на Ицо!!!
    Концерта беше супер! Всички, които не дойдоха, могат само да съжаляват!
    Просто трябва по-често да има такива неща. На времето Стършела, лека му пръст, се грижеше за доста такива дни, но сега, уви, сякаш няма кой да го прави…..
    И още веднъж концерта беше супер!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.