Откровения от последното общинско заседание

Илиян ПеевскиАко днес нямах 40 градуса температура, щях да искам оставката на целия Общински съвет, заяви съветникът Илиян Пеевски от Атака на своите колеги в Троянския общински съвет на последното заседание. Основното му обвинение – че три години нищо не е направено /“нищо и половина“/, а само е слугинствано на кмета. Не е провеждана никаква политика в града, работено е на парче и без съответната програма, Общинският съвет дори е вреден за града.
И други откровения се чуха от трибуната. Мариела Шошкова от ДСБ заяви на кмета, че не му е враг /повод – нейното несъгласие с взимането на общинския заем/, че е носила пици  в деня на изборите, когато той пребори своя опонент Дилян Енкин, и че е избран за градоначалник не с гласовете на ГЕРБ, а на ДСБ.
Кметът пък веднага стана, за да подчертае, че години наред е бил шеф на местната полиция и че няма врагове в този град.

19 thoughts on “Откровения от последното общинско заседание”

 1. Слава Богу доживях. Доживях да видя и да чуя пълните „самопризнания“ на другарката Шошкова от ДСБ, че не друг, а именно ДСБ с др.Шошкова са основната причина полковник Минко Акимов, бивш началник на Народната милиция и ДС в Троян, както и член на Бюрото на ГК на БКП /местното Политбюро/ Троян да бъде избран за кмет.
  Моля, запомнете това изявление на др.Шошкова от синята комунистическа партия ДСБ. Да знаят поколенията кой докара бившата комунистическа номенклатура отново на власт в Троян.
  Да запомните кои са комунистическите слуги и що за извратени мозъци могат да се радват и възхищават на тези нещастни слуги.

 2. оставка може да се поиска и писмено
  и това няма нищо общо с температурата
  ако Илиян Пеевски иска наистина оставка
  а не само да говори…

 3. Когато една „информация“, наречена „откровение“ от автора на информацията, бъде извадена от общия контекст на едно цялостно изказване – естествено „инфото“ придобива съвсем друго значение и смисъл. Съвсем нормално е за всеки полуинформиран графоман да не пропусне да излее съдържанието на „онази“ торбичка“ между „онези“ си зъбки.
  Още по-забавно е да се гледат политически безличия как щъкат и обикалят около Пеевски с едничката и голяма мечта да го „ритнат някъде по кокалчетата“. Защото друго не умеят. Не умеят дори „да говорят“, което най-много ги дразни.
  Аз изгледах изказването на Пеевски и си направих съвсем други изводи. Разбира се това не е толкова важно. Важното е какво го очаква Троян следващите години, а то не е никак розово.

 4. Троян загива бавно и сигурно. Забелязвам го, защото все още живея тук. Нямам нито желание нито необходимост да гледам тези „събирания“ на които викат Общински сесии, жалка картинка. Питам се обаче, защо гражданите като мен нямат и капчица доверие в този местен парламент? Защо не се интересуват какво става вътре? А отговор, май само един има – защото са загубили всякаква надежда, че нещата тук ще се променят. Амин!

 5. Много интересно се получава. Големият смелчага don mikele определя кой има и кой няма „топки“, а в същото време пише анонимно.
  StanevskiVS, общинския съвет е местен политически орган, чрез който вие и останалите жители на общината се самоуправлявате. Ако е жалък /съгласна съм с вас/, нямате „капчица доверие“, не се интересувате какво става или сте загубили надежда за промяна, причината е само една – много лошо и безхаберно се самоуправлявате и не търсете вината извън вас самите.

 6. Тук вече съм напълно съгласна – трябва да погледнем и навътре към себе си, да потърсим вината и в нас самите, в собственото бездействие и липсан а нагажираност. да сте чували някоя обществена организация да е направила нещо общополезно ей тъй, без да печели дивиденти?Аз не се сещам…А пък другите са ни виновни – щот е лесно друг да е крив за всичкото – и за нечия липса на топки, и за това, че някой е импотентен, а и че е безработен даже – иска се активност, на която не сме научени и все чакаме да ни оправят, пък то става тъй, че ни го начукват! от всички посоки!

 7. При подобна ситуация с видим и мотивиран отказ от граждански права вариантите са три:
  1. Връщане официално на тоталитаризма и диктатурата. Местното демократично самоуправление се заменя с тоталитарно управление. Задължението на гражданите да бъдат преки участници в решаването, управлението и реализирането на собствените си желания и начин на живот отпада и се забранява. Разрешава се разказването на вицове за „гражданското общество“.
  2. Избор на метрополия и назначаване на колониална администрация. /почти същото като по т.1 като са разрешени и вицовете за борци, олигарси и аборигени/. Появява се класа от „икономически роби“
  3. Падане под нечие робство /за удобство „под турско“/ или търсим „освободител“ който да ни освободи от нашето авторобство, след което да ни зароби. Всички са физически роби. Заражда се мечтата на роба за Свобода.

 8. И колелото се завърта пак и пак…докато не кажем стига и не разберем,че и от нас зависи. С песимизъм няма да стане, другарки и другари, господа и дами и други!

 9. Песимизъм?! Споредмен това което е обладало троянци е нещо много по-лошо от някакъв песимизъм. С приказки нищо не става, а в Общината никой не го е еня за хората. Алтернатива никаква, от никъде не се вижда. Та на кого да кажем стига, когато няма кой да те чуе?

 10. Не съм адвокат на администрацията, имам лични причини да съм крайно недоволна от някои от тях и от отношението им към хората – но не може да се говори на едро, не е редно да твърдим, че не правят нищо. Както навсякъде, там също има и добре работещи, и калпазани. Повтарям – както навсякъде. Но нас ни стана нац.черта да търсим вината извън себе си и да недоволстваме – по това определено сме шампиони. Вместо да впрегнем енергията си в съзидание, ама кой да чуе…

 11. Май дойде ред и аз да се включа най-накрая. Още повече такава приятна изненада – ДОБРЕ ДОШЪЛ на MrBean !!! 🙂
  Наисттна нямах намерение да се включвам по точката за кредита, с който да обезпечим плащанията по стар и нови европроекти. Смятах, че това е рутинно действие от страна на ОбС Троян, още повече след като сме гласували в ОбС конкретно участие по конкретни програми, спечелили сме някои от проектите и реализираме в момента един от проектите. Пълно недоумение предизвикаха писъците на Шошкова, Сираков и Генковски? Някой разбра ли изобщо какво искаха? Някой разбра ли изобщо какво защитаваха и за какво претендираха?
  Единствено стана ясно, че Шошкова, Сираков и Генковски хабер си нямат каква е „технологията“ и правилата по които се реализират европроектите. Дори не става дума тези правила дали са добри или лоши. В крайна сметка те са ЕДИНСТВЕНИТЕ възможни. Поне за малкия бюджет на Община Троян. В крайна сметка Генковски се „усети“ и гласува „За“, докато „дясната“ Шошкова и вътрешно-македоно-революционерстващия Сираков сигурно и до днес не са разбрали за какво става дума.
  Това не е най-лошото случило се на тази сесия. Най-лошото беше, че по предната точка относно актуализацията на бюджета никой не обели дума. Там очаквах дебат, в който с оглед моментното ми плачевно състояние да мога да се включа поне епизодично. А предложенията на администрацията за актуализацията на бюджета на фона на съкращаване държавната субсидия с малко повече от половин милион търпеше доста критики. А именно тази актуализация е по-важна от кредита, защото чрез бюджета и неговото изпълнение се формира начина и качеството ни на живот за поне тази година.
  Пълно мълчание с последвала канонада от популизъм и политически цинизъм по следващата точка за кредита.
  И последно за сравнение:
  1. ОбС Ловеч по същото време имаше сесия с 39 /тридесет и девет точки/ в дневния ред с 10 докладчика /включително две точки с два дългосрочни кредита на община Ловеч за изпълнение на проекти/
  2. ОбС Троян имаше 13 точки – 12 от кмета и една с отчет на председателя на ОбС Троян /отчет за работата на ОбС Троян за полугодието и по-скоро колко точки на г-н Кмета са приети и колко точки на Атака са отхвърлени. Защото просто друго НЯМА/
  ИП

 12. Еххх а пришълците като мен какво да кажат?!?!
  Колкото пъти отидеш в общината няма съдействие. тичат от стая в стая… и се крият…

 13. Здравейте, MrBean,
  нали се сещате оня виц за „аналогичния случай в нашето село“ и за изправените рога на овена 🙂
  Та, за „подобни“ простотии или самодоказана липса на връзка с главния мозък, медиите в „нашето село“ може да обявят подобна персона за „извисен морал и силен дух над страхливците и мижитурките“.
  Много има какво да учим един от други 🙂
  ИП

 14. Троян, споко! В Ловеч – само тото милионери каръци! При нас поне такива няма. При нас са само каръци!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.