Отмениха епидемичната обстановка и в Ловеч

Отмениха епидемичната обстановка и в ЛовечНа  заседание днес Оперативното бюро към Областната комисия за борба с грип и ОРЗ – Ловеч е взело решение да бъде отменена епидемичната обстановка  и за общините Ловеч и Луковит. Така в цялата област вече епидемичните стойности са преодолени. Регистрираната заболяемост от ОРЗ и грип през четирите дни от седмицата е ниска, с очертана тенденция за понижаване – 164,8 на 10 хил. население за Ловеч, а за Луковит – 202,67 на 10 хил. население, съобщават от Регионалната здравна инспекция.
Ежедневно се регистрират сравнително малък брой случаи от лечебните заведения, които участват в сентинелното наблюдение и седмичната заболяемост не би могла да надхвърли епидемичната стойност.
Отдел „Противоепидемичен контрол“ на РЗИ – Ловеч продължава ежедневното наблюдение на регистрираните случаи на ОРЗ и грип на територията на цялата област. При промяна в ситуацията ще информира своевременно.
В случай на възникване на взрив или висока заболяемост сред учениците ще бъдат обсъждани и предприети мерки  за всяко отделно учебно заведение на основание заболяемостта и отсъствията сред учениците, казват още от РЗИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.