Предстои конференция „Образованието и децата – отговорност на цялото общество“

Предстои конференция "Образованието и децата - отговорност на цялото общество"На 28.май 2010г. от 13.00ч. в салона на община Троян ще се проведе Общинска конференция „Образованието и децата – отговорност на цялото общество“. Организатор на конференцията е Община Троян, която е партньор на СОУ „Васил Левски“ по  спечеления от училището проект „В ателиетата прекрасни – талантливи ще пораснем“, по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2007-2013.
В програмата на конференцията е включено да се представи и обсъди Проектът за Закон за училищното образование и предстоящите промени на Закона за народната просвета, освен това ще има отчет за изпълнението на Програмата през първия и втория етап 2005-2010г. от „Стратегията за развитие на образователната система в община Троян за периода 2005 – 2013г.“;  ще бъде  дискутирано и предложението за Програма – трети етап от Стратегията. Ще бъдат представени и резултатите от изпълнението на дейностите по проекта на СОУ „В.Левски“-Троян „В ателиетата прекрасни – талантливи ще пораснем“, финансиран от Европейския социален фонд на ЕС.
Конференцията ще приключи с концерт на ученици – участници в ателиетата.
Поканени са да присъстват представители на Областната администрация, Регионалния инспекторат по образование, директори и  преподаватели  от училищата в Троян и Ловешка област, както и представители на Националния институт за обучение на директори. Своето участие в конференцията е потвърдила г-жа Анелия Андреева – директор на института, която ще участва заедно със свой екип.

Маргарита Генкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.