Надпревара за купата на „Дапа“

Надпревара за купата на "Дапа"На 29 май се проведе първото състезание на детската група по Спортен риболов, която е част от извън класните занимания към Общински педагогически център.
Състезанието се проведе на язовир „Дапа”, с любезното съдействие на Г-н Диян Ковачев, който предостави язовира за състезания и свободни тренировки.
Мероприятието както обикновено премина при добра организация и отлична дисциплина на състезателите. Ако и рибите бяха малко по добронамерено настроени, всичко щеше да бъде на високо ниво. Вялото кълване и слабата активност не донесоха очакваните емоции на състезатели и родители, но все пак всички уловиха по няколко риби. Често емоциите на родителите бяха повече от тези на състезателите.
Групата на майсторите в лицето на Йоско, Светла, Светльо, Теко, Дидо, Кирето и Илиян присъстваха на състезанието, предавайки своя опит и умения на подрастващите рибари.

От мое име и от името на децата, благодаря на Йосиф Петров и на Светла Йонкова за предоставените захранки и стръв и за активната им помощ по време на състезанието.

Състезателите бяха разделени на 2 възрастови групи – 5 – 8 клас и 8 – 12 клас.
При батковците класирането е следното:

1.   Мирослав Попов
2.   Цветомир Стефанов
3.   Владимир Стойчев

По-малките състезатели разпределиха местата в следния ред:

1.   Андрей Белевски
2.   Мариян Църовски
3.   Кремена Минкова
4.   Наталия Вутова
5.   Валентин Вутов
6.   Теодор Войнаков

За всички участници имаше малки награди, а призовите места бяха наградени с грамоти и риболовни пособия.

Ето и малко снимки от мястото на събитието: ТУК

Докладвал: Бат Киро

5 thoughts on “Надпревара за купата на „Дапа“”

 1. Изключително важна новина. Няма как да не поздравим автора/авторката за невероятния усет да улавя троянските „новини“. Не само да ги улавя, но и светкавично да ги предоставя на читателите, какъвто е замисъла и същността на един електронен сайт.
  Да не си мислите, че няма информация от общинската сесия миналия четвъртък, защото партията и правителството не са дали ценни указания какво и как да се напише? Няма такова нещо. Това, че Хидрострой щял да фалира, че общинската администрация е „на колене“ по отношение съфинансирането по европрограмите, че няма на практика средства за авансово разплащане на европроектите, които се изпълняват в момента, че на практика затъваме и става безсмислено кандидатстването за нови европроекти и т.н. – това са дреболии и незначителни „новини“.
  Къде по-интересни неща и новини получаваме от детските градини и училищата, от ловно-рибарското д-во и дружеството на троянските поети и писатели.
  Както се казва – какъвто градът, такава и журналистиката. Може и обратното.
  Закон за скачените гащи: Когато четвъртата власт – медиите, вдига гащите на някои от другите власти, падат нейните гащи. И обратно. Когато медиите вдигат своите гащи, падат гащите на някои от другите власти. /И.Ценов/

 2. Новината не е моя – нито по стил, нито по друго. Ако на някого не му харесва, да не я чете – никой не го задължава. Все пак това е свободата – изборът. Има хора, за които темата е важна. Както и другите неща, които пишем. Що се отнася до общинските сесии – естествено, че ще бъдат отразени, новините в тях са трайни, нищо няма да се промени, ако великите дела на народните избраници местни не бъдат сведени точно на секундата до целокупния троянски народ. Хубаво е човек да живее с мисълта как светът се върти около него ние засега не сме от тях…Поздрави …./ що се отнася до ценните указания – за жалост, добре познатият ни автор по-горе бърка адреса. Здраве да е, взех да свиквам и на положителни новини все някой да е недоволен…Както имаше една приказка – на кривата ракета все й пречи космосът.

 3. Хубаво нещо са „подскоците“ и играта на „криеница“ зад „свободата и изборът“. Това обаче не омаловажава ФАКТА!!!!!, че е недопустимо в един електронен сайт новините да се публикуват с дни и седмици закъснение, още повече от източник, където се вземат решенията буквално за живота и бъдещето на ВСИЧКИ жители на община Троян.
  Ако един журналист не може и не е в състояние да направи приоритет на информационните материали – по-добре да се занимава с някакво друго „ръкоделие“. Има достатъчно ел.сайтове в България, от където може да се почерпи опит как се прави експресна журналистика в един електронен сайт.
  Извинете, но ако този сайт е с чудесно оформление, добре и удобно за работа /четене и коментари/ направен – то това не означава, че материалите /новините/ са на добро ниво. По-скоро приличат на сводки от Едем, със съответната трапчанска и друга поезия, отстреляни прасета, жизнерадостно обучение и т.н., а наоколо пърхат ангелчета, амурчета и райски пеперуди.
  Ако желаете, продължете с „подскоците“. Може да направите и решителна крачка на място. Следващата фаза след критиката е безличието, а от там до самоунищожението е само една крачка /може отново на място/.

 4. Към „Джамшут и Равшан“

  Моля, не ми скапвай темата.

  Едва ли новината за детски риболов е най-подходящото място, за коментиране качеството на Троянските медии и общинари.

  Бат Киро

 5. Илияне, оставам си с най-добро отношение към теб, но ще ти кажа, напълно честно – че дали съм първа или последна вече не ме вълнува. Били сме изключително бързи, пускали сме нещата тогава, когато се случват -и какво от това? Колцина го забелязаха и оцениха. Други са известните и ценени журналисти тук, други и получават за труда си. Е, имам утехата, че в национален план съм имала възможност да се доказвам.
  Само ще ти кажа следната проста истина – когато човек хвърля обвинения, добре е да провери дали е прав. Дали причините не са извън това, което е родено в собствената му глава.
  Ако трябва да мина към ръкоделие – нямам проблем. Поздрави, успешна седмица.Г.Л.
  Към бат Киро – извинявай, че така се получи с новината за детския риболов…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.