Такситата не стигат тази нощ

Такситата не стигат тази нощТази нощ в Троян бе една от големите вечери на предновогодишните и коледните купони. Около и следполунощ десетки граждани си тръгнаха от ресторантите и механите, но ги сполетя неочакван проблем – недостигът на таксита. На някои номера изобщо не си даваха труда да отговарят, други препоръчваха да се обръщат гражданите към колегите им. Пиацата до моста при пазара бе пуста и закъсалите нощни птици трябваше доста да чакат на студа и в неизвестност кога ще дойде нужното им превозно средство. Някои хора поеха риска да се приберат пеша, въпреки студа и заледените повърхности под падащите  едри снежинки, които бързо покриха всичко с бялата си пелена. Ако само някой се бе сетил да предвиди това търсене и съответно да подсили броя на такситата – според нуждите…Ама – нали все впоследствие ни идва акълът. Иначе може да си представите неудобствата за хората, които се обличат при празнични поводи по-леко както   заради сгорещяването от танците, така и заради топлината на питиетата…

5 thoughts on “Такситата не стигат тази нощ”

 1. Каква трагедия, каква драма…. какво неудобство за леко облечените през зимата. Представете си само, какъв риск са поели тези, които са се прибрали пеша в тази сравнително топла и красива със снеговалежа си зимна нощ.
  Каква недостижима мисъл да се сетиш, че такситата не могат и никога не са достигали в подобни масови празнични периоди.
  Както прочетохме, наистина – „Ама – нали все впоследствие ни идва акълът“.

 2. Ми и за това сигурно е виновен кметът, или поне скупщината.

 3. За разлика от премиера Борисов, троянският кмет не разпореди снежинките да се ловят във въздуха. Това от своя страна доведе до големи затруднение на леко облечените празнуващи. Скупщината също нехае. Вместо с личните си автомобили да извозят бедстващите празнуващи, оставили са ги да разчитат единствено на такситата.
  Не върви на добре тази държава заради тези тежки проблеми и липса на отговорност.

 4. По-безмислена статия,не можахте ли да съчините?
  И защо това безумие няма подпис,та да знаем кой полуидиот го е съчинил?
  Нима във всеки по-натоварен ден във всеки един град,такситата не са заети?
  Нима са ни малко в Троян,заемйаки централни места за паркиране,карайки като над закона,та заради една никаква си нощ да надава анонимният „автор“ вой?
  Никой не ти е виновен ,че не си се облякъл та да ревеш като вдовица за хуй!
  Аман,аман от малоумие и троянски чалъми!
  Ако не бе ти дошъл в последствие акълЪТ,щеше да се сетиш че в тази вечер всичкото идиот се е втурнало по банкети и бакшитите са се разработили,и щеше да знаеш че е зима на танци се ходи с дебела дрешка!

 5. Иване, не така. Статуята е перфектна и отразяваща мрачната троянска действителност, както и безпомощността на гражданите след обезтаксияването.. Преди 20 години такситата работеха от 7:00 до 16:30.. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.