В Ловешко – една от най-ниските средни заплати

В Ловешко - една от най-ниските средни заплатиСредната работна заплата в област Ловеч е била 498 лв. през второто тримесечие на годината, съобщава в.“Ловеч прес“, цитирайки данни на Българската търговско-промишлена палата. За същия период средното възнаграждение в България е било 650 лв. Заплатата в нашия край е сред най-ниските в страната. Същевременно става ясно, че повече от заетите са жени, като работещите са 36 000 души. 98% от тях са на трудов договор, а по един процент са на граждански договор или без такъв документ. Нивото на заетост в нашия край също било под средното за страната. Тези числа обясняват миграцията и бавното, но сигурно опустяване на провинцията.

14 thoughts on “В Ловешко – една от най-ниските средни заплати”

 1. Я стига сте се излагали бе, кой взима такива заплати?!
  В нашето залющено, селоподобно, умиращо градче, хорицата се радват ако успеят да спазарят и 300 лв заплатица, а вие ми говорите за космическите суми от 498 лв. или пък още по-абсурдното 650 лв………
  Я се приземете !

 2. Май не си прочел ключовите думи „област“ и „средна“. Хайде сега прочети още веднъж внимателно статията, пък дано я проумееш.

 3. И да я четем и да не я четем, не можеш да ме накараш да повярвам на цифрата 498. Покажи ми повече от една шепа хора на високи постове, които взимат над 500 лв месечно възнаграждение. Средната реална заплата на хората според мен е не повече от 300-350 лв. Айде максимум 400 да е. От там нагоре всичко е фантастика,

 4. Поименно да ти ги изброя и да те заведа да се запознаете или как?
  Само в Ловеч има сума ти държавни структури със заплати над 500 и то не само на високи постове. Ниските троянски заплати не са определящи за цялата Ловешка област.

 5. Templar, като махнеш осигуровките и ДОД даже падат по 400лв.

 6. Това го разправяй на оня напушения 😉
  На всеки трезвомислещ човек му е ясно, че за 80-90% от населението, тези 500 лв са ВРЪХ като заплащане. Това е тема с много АКО-та. Смисъл заплатата по ведомост е една, реално се взимат други пари. Да не споменаваме заетите без трудови договори, заетите на непълен работен ден, на граждански договор и т.н. 🙂

 7. Допитване до населението ли направи, че си сигурен в твърдението си? Сигурно се движим в различни среди, защото аз не познавам толкова нископлатени хора.
  Или може би на троянеца му харесва да си мисли, че има и много по-бедни от него и подобни анкети му сриват самочувствието?

 8. Прав е Темплер-а…Хората работещи по частните фирми в Троян спадат в тази графа.70-80 процента от тях си мечтаят за заплата 500 лева ,камо ли по-висока.
  А и не виждам как е смисъла от подобен спор,при положение че е ясно че България е най-бедната държава в Европа!?!?!?

 9. Хаха. Забавен си, обаче.
  Явно си началник на фабрика или мафиот, щом не познаваш хора със заплата под 500 лв. Или просто „мат’ряла“ ти е добър и не можеш да се върнеш в реалността, където картинката е доста по-зле от тъжна.
  Нищо де, радвам се, че си от хайлайфа 🙂

 10. Радвам се, че почнахте да сваляте процента и да се уточнявате, че става дума за частни фирми и то в Троян.
  Не че е много важно да спорим колко точно е средната заплата, като е ясно, че е ниска, обаче не одобрявам необосновани твърдения и глупави постове като първия.

 11. Опа, Темплар, хора със заплата под 400 не познавам, нали цифрата от 498 лв. беше средна? Не съм началник, нито работя в сивия сектор, а пък хората, които познавам, са примерно работници в „Балканфарма“, учители, работници в дърводелски фирми, в съда, в поделението… нали искаше да ти изброя повече от една шепа хора на високи постове? Това ли е според теб хайлайфа?

 12. В област Ловеч има 8 общини и приблизително 170 000 души население.
  Работят едва 36 000. Приблизително 21% от населението.
  Какви заплати, какви семейни доходи, какви 5 лева сънувате.
  Умрял вътрешен пазар, тотална безработица, липса на перспективи /с изключение на Ловеч/, комунизирано население, неграмотни и посредствени общински, областни и държавни служби и чиновници, засилваща се миграция, застаряващо население, демографски срив и .. много дърдорковци и тарикати на които все другите им виновни.

 13. Ако тези 498лв. са брутна, а не нетна заплата, то съм съгласен, че половината от работещите в Троян я получават.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.