Талантливите деца на Троян поздравиха Европа

Талантливите деца на Троян поздравиха ЕвропаКонцертът „Талантливите деца на Троян поздравяват Европа” беше естествения финал на Дните на талантите и интересите Троян 2010. В него участваха призьори от конкурсите и тази година бе посветен  на 9 май – Ден на Европа.     Ръководството на общината начело с г-н Минко Акимов – кмет на Община Троян, ръководителите на институциите организатори –  д-р Виолета Койновска – НЧ „Наука” и Ценка Петрова – ОПЦ уважиха концерта и лично връчваха наградите на отличените участници в различните конкурси. Тук бяха и партньорите от Европа Директно Габрово и Регионално сдружение на общините – Галина Михнева и Мариана Петрова.

В концертната програма се включиха и ВС „Усмивка” и специалните гости Тоника и Ивелина Андрееви – двете малки талантливи момичета от с. Глогово, общ. Тетевен, които през 2009 г. участваха в песенния детски конкурс „Златната монета” в Болоня и дигнаха на крак публика и жури с песента си „Танца на Русинка”. А дефилето на герои от любими книги и филми преди началото на концерта, в които се бяха превъплатили децата създаде емоции и празничност.

„Дните на талантите и интересите” в Троян се провеждат  за осма поредна година в 14 линии на  изявите и тематиката. Очаквани са от децата, създават вълнения, и творческо настроение и оставят хубави спомени. Организатори са Библиотеката при НЧ ”Наука – 1870 г.” – Троян и Общински педагогически център, с партньорството на всички училища на територията на Общината и подкрепата на Община Троян. Наградния фонд тази година бе подкрепен от Европа Директно Габрово.

Публикувано в КУЛТУРА, ОБЩЕСТВО с етикети , , , , , , , , , . Постоянна връзка.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.