Кулинарството и аз

Ходя на часовете по готварство с голямо удоволствие.

Избрах да се включа в кулинарните занимания, защото готвенето за мен е времето, в което мога да се успокоя и да се отпусна. След целия ден, в който съм имал тежки учебни часове, в часа по кулинарство мога да си почина и да се забавлявам, като готвя заедно с моите приятели.

В тези извънкласни занимания най-много ми харесва това, че мога да си приготвя каквото си поискам, мога да си измисля сам рецепта, която е лесна и вкусна. А и много ми харесва похапването накрая, когато дегустираме (значи изяждаме) всичко.

За мен кулинарството е удоволствие, особено като гледам хората около мен. Обичам да виждам реакциите им и да слушам коментарите им – така те може да ми покажат грешките и аз да ги коригирам. Все пак всеки обича добрата храна.

Ястията, които най-много обичам да готвя, са сладкишите. Почти съм сигурен, че всеки човек, когато например отиде на ресторант, след тежките основни ястия обича да си похапне един лекичък десерт, с който да си тръгне от заведението с доволен стомах. Поне аз съм така.

Когато бях малък обичах да гледам как мама готви най-различни вкусотии. Понякога исках да ѝ помогна, но тя, разбира се, не ми позволяваше. В началото на седми клас, като разбрах че има часове по кулинарство, веднага хукнах да се записвам. И оттогава насам всяка седмица с моята госпожа Милена Мартинова и няколко приятели не спираме да приготвяме какви ли не вкусотии.

Калоян Кабакчиев
7 „а“ клас

Публикувано в Калоян Кабакчиев с етикети . Постоянна връзка.