ДТФ „Габриела Маринова“ отново представи Дебнево

Младите журналисти от училищния Клуб „Медии“ бяха част от традиционния Български фестивал на сливата. Ще ви представим техните материали.

Вторият ден от Българския фестивал на сливата в град Троян се откри с дефиле, в което ние отново участвахме. Ние – това е село Дебнево. А традицията да има участие от нашето красиво село е вече от 20 години.
В дефилето взеха участие децата от Формация „Габриела Маринова“ – народни танци, а тази година се включихме с повече участници и с още повече емоции! Беше страхотно да участваме отново на дефилето, защото се събираме хора с общи интереси. Организацията бе доста „лесна“, като 3 дни преди дефилето се бяхме разбрали с родителите на децата от формацията и служителите на читалището в Дебнево да тръгнем в 09:30 часа към Троян. Момичетата бяха в читалището още от 07:00 – за направата на прическите и обличането в народни носии. Момчетата дойдоха в 08:30 ч. – за да се преоблекат и те. Бяхме готови в 09:00 часа, след това изчакахме родителите да пристигнат с автомобилите си. Разбира се, от нетърпение и родителите дойдоха по-рано; разпределихне се по колите и тръгнахме точно в 09:30 часа. Пристигнахме в Троян в 10, а времето беше прекрасно! Госпожа Станка Марешка от троянското читалище ни насочи къде ни е мястото и нетърпеливо зачакахме да започнем. Всички състави се подредиха и в 10:30 часа дефилето пое по главната улица. Хората много ни се радваха и се снимаха с нас. Когато дефилето завърши, децата се разделихме, за да се поразходим из града. Трябваше да се чакаме в 12:00 ч. на моста до „Royal“ и всички бяхме пристигнали точно навреме! Благодарим на всички организатори за прекрасния фестивал, който имаше юбилей! Текст и снимки: Севин Михайлов ръководител на ДТФ „Габриела Маринова“
Публикувано в Български фестивал на сливата, ДТФ „Габриела Маринова“, Клуб „Медии“, Новини, Севин Михайлов. Постоянна връзка.