Интервю с г-н Ангел Балев

С Ангел Балев, директор на нашето училище, разговарят Християна и Юлияна от Клуб „Медии“. Интервюто е подготвено за извънредния брой на училищния вестник „Междучасие“.

Добър ден, г-н Балев! Наближава любимият на всеки българин празник – 24 май. Какво се организира в навечерието на празника? Ще участва ли училището в парада?

Ако има парад, със сигурност ще участваме, но все още не са дали информация пък и това зависи от обстановката.

А в училище ще се организира ли специално?

Всъщност ще участваме в мероприятията на общината, за да празнуваме заедно. Този ден е и балът на дванадесети клас, ще трябва да ги изпратим, да ги уважим, да им пожелаем късмет.

Бихте ли споменали част от успехите на училището през тази учебна година?

Както знаете вече, от петък има национален шампион за сервитьор-сомелиер – това е в състезанието по професии. Имаме наградени в националния кръг на конкурса за статистически плакат. В състезанието по „Финансова математика“ на седмо и осмо място в страната са наши ученици от дванадесети и шести клас. Успехите са много! Макар и в сложна обстановка, учениците работят и успяват.

Тоест искате да кажете, че всъщност пандемията не е пречка за това учениците да се развиват?

Пандемията е сериозна пречка, но всички сме поставени в едни и същи условия и трябва да намираме начини, за да се справим.

Смятате ли, че учениците ще бъдат достатъчно добре подготвени, за да постигнат високи успехи на външните оценявания?

Надявам се, защото, доколкото виждам, и по български, и по математика се правят предварителни пробни изпити. Мисля че по тези предмети много сериозно се учеше, независимо от формата на обучение.

Какво друго интересно се случи в училището през тази учебна година?

Не се случиха толкова много интересни неща като друга година – по обясними причини. Защото за да се случи нещо трябва да се събираме заедно, а сега това беше невъзможно. Надяваме се всичко, което сме пропуснали, доколкото можем, да го наваксаме догодина.

Благодаря за отделеното време, г-н Балев!

Успех желая и на вас, както и на целия Клуб „Медии“ на училището! Весел празник!

Християна Христова, Юлиана Чинкова – Клуб „Медии“, СУ „Васил Левски“ – Троян

Публикувано в Клуб „Медии“, Християна Христова, Юлиана Чинкова с етикети , , . Постоянна връзка.