Нашето училище – с рекорден брой участници в Националното състезание по компютърна лингвистика

И тази година нашето училище взе участие в Националното състезание по компютърна лингвистика, организирано от Института по български език при Българската академия на науките. В тази връзка организаторите на това престижно състезание, в което учениците показват едновременно знания и умения по  математика и лингвистика (в училищната програма – български език и литература), изпратиха до нашето училище писмо, в което отбелязват:
„За втора поредна година СУ „Васил Левски“, гр. Троян, е училището с най-голям брой участници в България! Приложено изпращаме грамота за участието на училището. Поздравления за отличните резултати на Вашите ученици! С най-високи резултати са: Андрей Ночев (75 т.), Иван Пенков (64 т.) и Мирослав Гечев (61 т.). Всеки участник ще получи и индивидуално свидетелство за участие. Благодарим за интереса към компютърната лингвистика! Можем да Ви съдействаме в демонстрацията, посветена на компютърната лингвистика“. Грамотата е подписана от проф. Лучия Антонова – директор на Института за български език. Учениците се подготвиха под ръководството на г-жа Ангелина Иванова, учител по български език и литература.

Клуб „Медии“

Публикувано в Андрей Ночев, Иван Пенков, Клуб „Медии“, Компютърна лингвистика, Мирослав Гечев, Национално състезание по компютърна лингвистика, Новини с етикети . Постоянна връзка.