ХХI Национално състезание по природни науки и екология –  Габрово

На 18 и 19 ноември в град Габрово се проведе ХХI Национално състезание по природни науки и екология. Средно училище „Васил Левски“ – Троян взе участие в двете възрастови групи: 5–7 клас и 8–12 клас. Кристиян Кирилов (5а клас) и Стелян Стоянов (8а клас) бяха най-малките участници в своите категории и единствените представители на област Ловеч. И двамата са възпитаници на иновативните паралелки „Природа, математика и дигитален свят“. Състезанието е за разработване на проекти в областта на природните науки и екологията. Проведе се в два кръга:
  • Първи кръг – постерна сесия за представяне на проекта.
  • Втори кръг – публична защита на проекта чрез презентация и отговоряне на въпроси.
Оценяването се извърши по общо 12 критерия от Национална комисия, съставена от преподаватели във висши учебни заведения, представители на МОН и РИО – Габрово. Проектът на Кристиян Кирилов „Кемтрейлс- – митове и реалност“ с ръководител г-жа Магда Латинска спечели  2-ро място в състезанието, както и награда на публиката. Стелян Стоянов се представи с проект „Твърда вода“. Негов ръководител беше г-жа Марийка Станчева. Стелян спечели поощрителната награда на журито с оценка отличен 5,50. Той успя да ги впечатли със  своята ерудираност и знания в областта на химията. Изключително горди сме с техните постижения и им пожелаваме още много успехи в областта на природните науки и не само!
Публикувано в иновативни паралелки „Природа, Кристиян Кирилов, Магда Латинска, Марийка Станчева, математика и дигитален свят“, Национално състезание по природни науки и екология, Новини, проект „Кемтрейлс- – митове и реалност“, проект „Твърда вода“, Стелян Стоянов. Постоянна връзка.