Училищно Великденско състезание по информационни технологии за седмокласници – 2024

I. ЦЕЛИ на състезанието:

Предоставя възможност за творческа изява на учениците със знания и практически умения в областта на работата с компютри и информационни технологии. Осигурява възможност за реализация постиженията на учениците.

II. ОРГАНИЗАЦИЯ И ПРОВЕЖДАНЕ:

Инициатор на състезанието е МО по Информатика и информационни технологии при СУ „Васил Левски“ – гр.Троян Състезанието се провежда през месец април. Условията на задачите са качени на

III. РЕГЛАМЕНТ на състезанието:

 Състезанието е за ученици от 7.клас на СУ „Васил Левски“ – Троян. Учениците изпълняват самостоятелно по три задачи: 1 задача: Дигитална рисунка на великденско яйце с програмен продукт: MS Paint. 2 задача: Учениците работят на тема – „ПЪСТЪР ВЕЛИКДЕН!” – с програмен продукт: MS Word. Участниците ще разполагат с определени ресурси (галерия и текст), с които трябва да работят. 3 задача:  Учениците разработват презентация с програмата MS PowerPoint на тема: „Великденски символи”. Използват материали от Интернет по техен избор. Трите файла се изпращат на [email protected] като се посочват имената и класа на участника. ВАЖНО!!! Регламента и файловете към втората задача са качени в блога на Петя Газдова, етикет: ВЕЛИКДЕНСКО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИТ

IV. СРОКОВЕ

Срок за изпращане на файловете: 07.05.2024г. Раздаване на наградите: 10.05.2024г.

V. ОЦЕНЯВАНЕ И КЛАСИРАНЕ:

Оценяването и класирането се извършва от учителите от МО „Иформатика и информационни технологии“. Класирането е индивидуално.

VI. НАГРАДИ

Всички участници ще получат подарък изненада, а победителите в съответните категории (Най-красиво дигитално великденско яйце, Най- красиво оформена великденска страница и Най-добра презентация) ще получат призови награди.
Публикувано в Нашите конкурси, Новини, Отличия, конкурси, състезания. Постоянна връзка.