Поклон пред саможертвата

Днес отдадохме своята почит пред паметта на патрона на нашето училище – Апостола на свободата.

Водещи на тържеството бяха Мария Йонкова и Кристиян Коев, а директорът на училището Ангел Балев произнесе слово. Г-н Балев подчерта Апостола е най-светлата личност в историята ни, а неговият единствен стремеж е да се построи „чиста и свята република“.

„Днес си припомняме заветите на Левски. Днес е свят ден, защото се прекланяме пред саможертвата на един от най-великите българи“ – завърши г-н Балев.

Поздравления към учениците и педагогическото ръководство по случай патронния празник отправи и Донка Михайлова, кмет на община Троян – „Да учиш в училище, носещо името на Левски, означава чест и отговорност. Това означава да носиш в сърцето си Апостола“ – каза в словото си г-жа Михайлова.

Никол Петкова и Мартин Йовчевски рецитираха стихове за Левски, а Мария Петкова и Даная Петкова завършиха възпоменателното тържество с песен, посветена на Апостола.

Паметта на Левски беше почетена и с едноминутно мълчание и поднасяне на венец пред неговия орелеф, поставен на входа на училището.

Публикувано в Кристиян Коев, Мария Йонкова, Мартин Йовчевски, Никол Петкова, патронен празник с етикети , . Постоянна връзка.