Стойчев свиква областния кризисен щаб по здравеопазването на 24 януари

На 24 януари да се проведе заседание на областния кризисен щаб по здравеопазването. За това се споразумяха на работна среща областният управител Виктор Стойчев, директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Росица Милчева и директорът на Районната здравноосигурителна каса д-р Антонио Маринов. Идния понеделник Стойчев свиква щаба в 14 ч.

На срещата двамата директори запознаха областния управител с актуалната епидемична обстановка. Обсъдиха и новия подход за управление на ковид кризата и съвместните си действия по прилагане на Националния  оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19.

Областният управител изиска да се засили подаването на постоянна, достоверна и актуална информация за хода на пандемията на територията на областта, предприетите мерки и контрола върху изпълнението им и за ваксинационния процес.

Стойчев изтъкна, че опазването на здравето на гражданите продължава да бъде най-важно за правителството, като приоритет са още образованието и подкрепата за най-уязвимите бизнеси.

Публикувано в Троян и региона с етикети . Постоянна връзка.