Консултативният съвет за икономическо развитие

Почти всички най-известни бизнесмени в Троян /или шефове на крупни фирми/ влизат в създадения  Консултативен съвет за икономическо развитие на община Троян. Идеята е на  кмета Донка Михайлова и след няколко подобни опита в предишните мандати на структурно ниво се увенча с успех.  Бяха предложени по азбучен ред и одобрени Валя Букарева от „Балканфарма”,  Иван Варчев от Пощенска банка, Венелин Ангелов от адвокатската колегия, Владимир Хаджийски като собственик на дърводелска фирма, Владимир Младенов – „Копа хидросистем”, Георги Дренски, Дилян Енкин, Димитър Шишков от Държавното лесничейство, ловчалийката Искра Митева – собственик на хотел „Фея” в Чифлик, Йордан Данков, Камен Кръстев от Занаятчийската камара, Красимир Янков от земеделската кооперация във Врабево, собствениците на „Калинел” Марин Радевски и на „Вектор” Минко Топалски, шефът на ИПЖЗ проф.Марин Тодоров, Стефан Вълев, Пламен Бойновски, Тотка Качерилска, Христо Йовчевски, Христо Ковачев, Тонимир Гечев и Събчо Събчев като шефове на важни за бизнеса общински фирми – ВиК и „Комунални услуги”. Към тях бе прибавена по  предложение от залата и Галя Данчева като шеф на общинската строителна фирма. В търсене на представителство от всички браншове съставът бе допълнен с Огнян Кондов и Стаменка Дамянова от Хлебозавода, както и с Иван Самичков от фирмата TBS, който бе сред малцината изказали се на срещата.

Донка Михайлова обстойно представи икономическата карта на общината на този етап и формулира основните проблеми, по които ще очаква Съветът да има предложения.

Михайлова подчерта, че настоящото общинско ръководство намира за особено важно да подкрепя местния бизнес – хората, които тук осигуряват работни места, плащат тук данъци, харчат тук парите си, остават тук. Кметът изтъкна обаче, че и външните инвеститори няма да бъдат пренебрегвани.

В четвъртък е заседанието на избраните, което ще избере оперативно бюро и правилник за дейността си. Заседанията ще са от 17 ч. и открити.

29 thoughts on “Консултативният съвет за икономическо развитие”

 1. Знчи да си уволня 4-мата работник, троянци. Да си махна инвестицията от Троян, която възлиза на 300 000 лева, да спра да плащам местни данъци и такси около 2000 лева.
  Чувствам се засегнат от цитирам – „Михайлова подчерта, че настоящото общинско ръководство намира за особено важно да подкрепя местния бизнес – хората, които тук осигуряват работни места, плащат тук данъци, харчат тук парите си, остават тук“ . Значи отново еснафлъка остава водещ в Троян за сметка на осталия ГЛОБАЛИЗИРАЩ СЕ СВЯТ.
  Е нищо де аз свикнах да ми спират водата съседите, защото видите ли не съм бил от тук и съм си поливал тревата… е исках да е красиво, а не кочина… звънах на кметицата и казах спряна ми е водата от едикой си мой съсед каза не ме притеснявайте с битовизми хахахаха нямам думи!!!

 2. Алекс, за водата – дребни душици има по цял свят, не само в Троян. А за кметицата – ти зелен кон виждал ли си?

 3. Не знам кой е alexn. Знам обаче, че на никого не съм отговаряла с думите „Не ме притеснявайте с битовизми“. А освен цитираните думи на срещата с бизнеса казах и други, които тук не се коментират…

 4. Добре дошла на г-жа Михайлова в този сайт.
  В съседната тема във връзка с този „консултативен съвет“ имаше коментари, но поне от моя страна те бяха по въпросът – какво точно представлява тази новосъздадена организация – група, която пряко ще съветва кмета или някакво НПО.
  Ако е първото – какво дирят там общински съветници, които така или иначе са избрани на избори не само да съветват кмета, но и да вземат конкретни управленски решения. Дори „Постоянна комисия по бюджет, финанси и икономика“ има към ОбС Троян, която е пълна с бизнесмени и които бизнесмени от друга страна са се втурнали да членуват в т.нар. консултативен съвет. Нека не се бърка този нов консултативен съвет със съществуващия такъв по туризъм за който има конкретна нормативна база.
  Ако е второто /НПО/ – то тогава трябва да се сложи една червена точка на кмета и една черна точка на троянския бизнес, който се оказва неспособен да се самоорганизира като предшествениците си от първата половина на 20-ти век в Троян и днес се е хванал за полата на Кмета. Което пък провокира много други въпроси….

 5. За битовизмите беше кметицата на с.Калейца. А предходния кмет на гр.Троян го чаках да ме приеме 3 месеца все беше зает…бях си записал час … вече не си и записвам. Надали има промяна съществена…

 6. alexn, и ти се оказа само едно голямо плямпало! Сега пък не била тая кметица, а друга кметица…….. Не било през тоя мандат, а било през друг мандат……… Дрън-дрън, та пляс! Що пишеш само глупости? Подвеждащи коментари, които който и да ги прочете ще реши съвсем друго. Или коментираш точно и ясно, или по-добре си стой в Калейца и си гледай „4-мата работник“ и не се обаждай!
  Що не престанете да гадаете? „……Надали има промяна съществена…“ Ти пробва ли? Или си трети братовчед на баба Ванга?
  По-лесно е да се пишат двусмислени коментари и да се плюе по човек, който в случея нама никаква вина.

 7. Koleff, ти от провинцията да мълчиш! Ние, шопчетата от природоматематическата сме № 1.

 8. дрън дрън ама стоях без вода. и доста разговори проведох и ме има записан за срещта с кмета на гр.Троян. даже звъняха след два три месеца да ме канят на среща…защтото ми дошъл номера за срещата…ама след два три месеца ми е малко късно… или да се примиря всичко да е мудно? хахаха
  Аз си дрънкам и си бачкам няма как …дай боже всеки му. не затварям, отварям нови обекти…
  А е хубаво да си от математическа гимназия…!!! хахаха… За сега медали от олимпиади има само от ученици природоматематици хахаха mfатематика и физика… химия….
  малко злобни коментари… хахахаха чак училището ми намесихте и REACH…

 9. Ха сега се върни по-горе, и прочети коментарът на Koleff. То само ти бачкаш и само ти отваряш работни места (4!!!!) Много, бе! Май наистина дрънкането ти е в пъти повече от бачкането!

 10. Така си е… хахаха идва ми в повече плямпането хахахаха. Толкова съм могъл толкова работни места съм отворил! Важното е че ги осигурявам на реални заплати и плащам заплати навреме хахаха. Тези 4 човека от това се вълнуват – да им е платено в срок на датата, да не ги бавя по месец, по два и да на разправям „айде вие като не искате да бачкате има и други дето чакат на портала за бачкане“ . Важното като са болнични да си вземат същто реалните запрати… не да се окаж,е че са осигурени на минимума… хахаха
  И аз не се крия… защто все псевдоними използвате? пиши се поне гошо или тошка хахахахаха

 11. Уважаеми alexn, първо, искам да ви поздравя, че сте възпитаник на Природоматематическата гимназия!!! Очевидно това обяснява вашата смелост свободно да изразявате позициите си и свободно да представяте мненията си. Но, такава ви беше директорката /невероятна жена/, такива сте и вие, нейните възпитаници.
  Не се чудете, че в днешния все по-жалък Троян, ще се намери поредното недоучило изкопаемо, което да ви вмени вина, че сте учили в това училище. Не случайно преди няколко години горещо препоръчвах да се гледа филма „Идиокрация“. За да видят бъдещето си някои хора и за да няма изненадани.
  Второ. Вие, уважаеми alexn, сте един от малкото външни инвеститори, които са се престрашили /и явно „сглупили“/ да инвестирате в тази загиваща община и град. Виждате ли, Вие не сте се допитали до местния идиот, колко точно работни места ще ви позволи да откриете и каква точно ще е далаверата на този нещастник, пред чийто полумъртвешки поглед и безхаберие Троян загива ежеседмично.
  Ще ви открия една малка тайна, уважаеми alexn, известен корифей на троянския бизнес /богат, с имоти, абе, мечтата на троянския избирател за управник/ се изцепи в една от комисиите в ОбС Троян, че външни инвеститори НЕ НИ ТРЯБВАТ. Не ни трябвали, защото това щяло да доведе до повишаване на заплатите!!!???
  Сещате ли се сега какъв „трън“ сте за някого? Да давате високи заплати, редовно, че на всичко отгоре да осигурявате работниците си на реалните заплати? Да облагородявате и да поддържате района около бизнес сградата си със собствени средства, вместо да ползвате бюджета на общината? И на всичко отгоре да имате претенции като всеки европейски данъкоплатец.
  Това няма да ви го простят. Не и в Троян… опссс – в това което е останало от Троян.
  Поздрави!
  п.п. Забравих да попитам. Вие правите ли задължителни списъци за участие на работниците ви в партийно-предизборните мероприятия на партията „Х“? А правите ли предизборни събрания в работно време за кандидата на партията „Х“? Поне заплашвахте ли работниците си с уволнение, ако на изборите не гласуват за партията „Х“?
  Ако отговорът е не – то тогава не се чудете що не сте поканен в консултативния съвет. Защото ако сте го правили – можеше да ви изберат и за председател на този съвет. Да, ама не сте. Значи не сте никакъв троянски буизнесман.

 12. Kакво можем да прочетем от страниците на днешния в-к Атака
  „12-годишният Константин Гаров спечели световно първенство в Тайван
  Константин Гаров от Математическа гимназия в Бургас беше обявен за най-добрия математик в света на завършилото световно първенство в Тайван, съобщи burgas24.bg. 12-годишното момче спечели титлата в състезанието IMC с явно превъзходство, уточнява изданието. Постижението на Константин Гаров обяснява и избора на Бургас за град домакин на следващото световно първенство по математика. Миналата седмица ученици от математическата гимназия в Бургас завоюваха четири златни медала и шампионска купа от отборното класиране в своята група на XV международно състезание по математика за ученици до 14 години Primary Mathematics World Contest (PMWC, 2012), провело се между 16 и 20 юли в Хонг Конг. “
  *
  Какво можем да прочетем днес в някои от останалите медии /само заглавията/:
  Дневник – „Как се разрязва диня по трудния начин“
  Стандарт – „Хлапета наливат уиски зад бара“
  Блиц -„Глория, Луна и Цветелина мразели Румяна“; „Мария се пенсионира заради Гущера““, „15-годишна заби кола във вход в „Люлин“
  Нюз.бг – „Арестуваха мъжа с най-големия пенис в света“
  Новинар – „Парламентът дава 175 бона за тоалетна хартия“
  Вести.бг – „Хакнаха сайта на Народното събрание“
  Всеки ден – „Тайландска проститутка връща парите на недоволни клиенти“; „Свръхдоза едва не уби Куката“
  24 часа – „Общинар към длъжник: Ще ти пратя прашките на дъщеря ти“

 13. Местният идиот да попита ИП:
  Обяснете ми, моля, освен 4-те работни места, които alexn е открил, каквя е ползата за гражданите на Троян? Инвестирал е тук, защото има „Рикостил“, „Олимпия“ и още няколко подобни. Защо не инвестира в Роман или Луковит?? Уважаемият alexn развива някакъв бизнес и генерира някаква печалба от фирми като изброените (която печалба едева ли остава тук, в общината). Но съм сигурен, че и без неговата фирма, посочените фабрики ще си намерят лакове и байцове. Та кой има по- голяма полза от инвестирането на alexn в „днешния все по-жалък Троян“?

 14. Ами докато съм строил съм оставил 283 605 лв в Троян. Основно строителни материали съм вземал от троян. После редовно си плащам данъци на общината, достатъчно отговорен съм – трудовите договри на тези 4 човека да са на пълен работен ден, което е добре за РАБОТНИЦИТЕ, освен това ги осигуявам на релана заплата… която не е 500 лева, а доста повече. И ако намерите 6 такива фирми да инвестират като мен ще имате 24 работни места със средна заплата 750 лв. и над 1 000 000 инвестиция хахахаха
  хубаво е да мислите глоблно и да искате заводи с по 300 човека хахаха но това отмина заедно с комунизма.
  Да казвме ли колко бавят заплати в Троян??? по месец че и два?
  Да казваме ли колко работници вземат по 500 лева на месец в троян???
  нямам против троян… харсева ми…боли ме, че го съсипват, а градЪт е прекрасен
  Да обясним за данъците
  данък печалба отива в Р.България не в троян или софия!
  ДДС отива в Р.България!
  Да обясня ли за републикански данъци и местни данъци или да пропусна…???хахахахахахаха
  за троян оставт заплатите под форма на покупателна способност, данък сграда, такса смет и т.н. данък печелба, ДДС са РЕПУБЛИКАНСКИ ДАНЪЦИ.
  И за съжаление републиканските данъци за който говори безименния мой опонет са за цяла България.После държавата отпуска бюджетна субсидия за определената община хахаха което основно перо в общината…
  И според мен по- добре 10 малки фирми, които са почтени …отколкото 10 големи бавещи заплати шмекеруващи с осигуровки… междо другото според държавата съм среден данакоплатец – занчи с 4 човека плащам повече данъци от фирми с 50работника? така ли?????
  пък и не искам да се заяждам хахах аз съм си аз… „айде нема нужда да обяснявам“ хаха
  анонимни мой приятелю хахахаха
  а олимпия дето споменавш не е ли в процедура по несъстоятелност?

 15. Айде, нема нужда…, не знам защо се самоопределяте и вживявате в ролята на местен идиот, но, това е ваше право. Въпросите и логиката на заключенията, които правите са ми твърде странни, „трудни“ за обяснение и прекалено рисковани, с оглед опасността да се самоопределите в някакъв друг вид /макар и/ литературен образ.
  Ще се опитам по-метафорично да ви отговоря. Нали знаете след една дълга зима как хората се радват, когато видят първата лястовица. Е, не всички се радват. Не само това, ами стана /май/ практика тази лястовица да бъде отстреляна. Така де, каква полза от само една лястовица? Освен това, нали си имат врабчета? Бялата лястовица ще има същата съдба.
  Някой задава ли си въпросът, защо през изминалите 20 години в Троян не дойдоха големи външни инвеститори? А тези които дойдоха /Банев, братя Радеви, израелците в Хемус и др./ се оказаха не точно инвеститори, а по-скоро ликвидатори.
  Пак да се върнем на „лястовицата“. В началото на 90-те, представители на световноизвесния концерн RWE /този който го отказаха да строи АЕЦ Белене/ имаха желание да инвестират в Троян в предприятие за кофи за сметосъбиране. Толкова, останаха си само с желанието. Същата фирма имаше желание да инвестира в едно модерно сметище на Троян. Отново същия край. Български представител в Световната банка искаше да включи Троян в едно икономическо обследване на СБ за възможности от идването на стратегически инвеститори. Отново никаква реакция на местно ниво, нещо повече – това бе обявено за инвазия на ЦРУ с цел да разузнаели какви хапчета се произвеждали в ХФЗ-то. Идиоти. Канадска фирма и един американски институт имаха желанието в Машстрой да се произвеждат пречиствателни станции за западна и източна Европа. Бяха подсигурили и инвестиционен заем от СБ. Отново нищо и отново прогонени потенциални външни инвеститори. И т.н. през годините, докато в края на 2007-ма и началото на 2008-ма прогонихме и последния външен инвеститор в лицето на една италианска компания относно газифицирането на Троян.
  Мислите ли, че външните инвеститори не правят исторически справки и не проучват в детайли какъв е инвестиционния климат на територията на община Троян? Освен всичко друго, това включва също така манталитета, отношенията и качеството на работната ръка.
  Сигурно си мислите, че най-страшното от ликвидацията /примерно/ на Машстрой е изнасянето извън Троян на машините и съоръженията или нарязването на скрап на неизнесените? Или събарянето на сградния фонд или отдаването му под наем за производството на кайма и калъфки за възглавнички? Не това е страшното. Най-страшното е загубата на обучената и качествената работна ръка. Тази, която се създава за много години и която се самовъзпроизвежда с предаване на опит и умения. Този процес по унищожаването на работната ръка стартира още с началото на приватизацията, когато започва голямото изпомпване и вегитирането на приватизираните предприятия от менте-инвеститорите докато им изтече приватизационния срок.
  Кой днес ще инвестира в машиностроене в Троян, след като сме загубили най-ценното – качествената и обучена работна ръка. Кой е този инвеститор-самарянин, който ще хвърля средства години наред да обучава и създава качествена работна ръка, започвайки почти от нулата?
  И защо да го прави? За „сините ни очи“?
  Това важи с пълна сила и за другите икономически отрасли.
  *
  Айде, нема нужда…, мисля /въпреки огромната трудност/ отговорих на въпроса ви за носителя на „ползите“, отделен въпрос е дали ще го разберете и дали ще се съгласите. Бих могъл да ви задам и аз подобен въпрос, каква е ползата от „Т-Маркет“, след като гражданите могат да си пазаруват в кварталните магазинчета. Само че няма да ви задам този въпрос, а по-скоро – защо нито една голяма търговска верига не желае да стъпи в Троян? Ама не да се нанесе в голям опразнен магазин, а да инвестира в нов сграден фонд, с нови съпътстващи съоръжения, оборудване, паркинги и т.н.? Няма да ви го задам, защото отново ще се върнем на онова за … „днешния все по-жалък Троян“, което „изкристализира“ от всяко едно маркетингово проучване.

 16. Г-н alexn, върнете се по-горе и прочетете – никъде не съм споменавал за данъци! Ама чукча писатель, чукча не читатель. И нека не се учим кое е данък добавена стойност и кое корпоративен данък. Никъде не пиша за Вашия данък, а за това, че печалбата Ви (след преспадане на данъка) няма да бъде похарчена в Троян, а в гръцките курорти примерно. Та каква е ползата от такива „инвеститори“ – едни 2000 лв. данъци по ЗМДТ. Ами аз, като физическо лице внасям малко над 400 лв.
  Вярно, направили сте едно малко спретнато складче „с две липи отпред“, но защо сте вложили 300 000 лв. в него не знам.
  Г-н ИП, напълно съм съгласен с позицията Ви за инвеститорите. Но явно не съм успял да се изразя достатъчно ясно. Да, на Троян му тябват външни инвеститори (това го знае всяко хлапе), но да не се прехласваме по такива „мастити инвеститори“, като уажаемият alexn, защото 2000 лв. годишно не са кой знае какъв приход за общината. Има хора, които внасят повече и не парадират с това.

 17. На Сашко му е толкова голяма инвестицията на складчето с двете липи отпред, защото самото складче е само една малка част от целия обект. Останалото са битови помещения, в които се влиза като заобиколиш складчето. Даже като ги знам точно как изглеждат тези битови помещения (в които знаем какви купони се спретват), направо се учудвам, че е инвестирал само толкова пари….. Във всичкото това лошо няма. Не съм му ги изкарвал аз тея пари.Те са си негови и може да си вдига каквито си пожелае къщи. Само че това не е инвестиция в бизнес, а лична.
  Освен това за данъците, които толкова се коментират- несъм съвсем запознат с конкретния случай, носедалището на фирмата е в София и не съм много сигурен, че за общината остава нещо повече от данък сгради и такса смет….

 18. Г-н Айде, нема нужда…, коментираме в различни посоки и е нормално да нямаме единомислие /няма лошо/.
  Вижте, лястовичката също е много малка, но след нея се „топят снеговете“ и „изгрява слънцето“. Поне това очакват хората и затова се радват. Или би следвало да се радват. Още повече, когато преди няколко години Троян изпадна в „икономически ледников период“ след затварянето на няколко големи и основни структуроопределящи предприятия. Масирано и почти едновременно, което няма как да не предизвика икономически и най-вече социален шок. Нещо, което освен всичко друго, е инерционен процес с тежки и за съжаление с някои необратими процеси в бъдеще време.
  Друга една особеност е, че преди да дойде някой голям инвеститор, преди него идват малките външни инвеститори. Количеството на малките инвестиции и на осигурените работни места не е от голямо значение. По-важен е броя на тези малки външни инвеститори, които „пробиват партината“ отвън навътре и заедно с местния бизнес /голям и малък/ и местната икономическа политика създават т.нар. икономическа среда и инвестиционен климат.
  *
  Мисля си, че не броя на работните места и обема на инвестицията ви дразни по отношение на alexn, а неговата откритост и смелост като „външен“ човек да ви казва в очите много истини за този град и най-вече – ДА СИ ЗАЩИТАВА ПРАВАТА като данъкоплатец. Нещо, което би следвало да прави всеки един жител на тази община, независимо дали е голям или малък инвеститор или наемен работник. Да, ама /май/ всички си мълчат, а ако някой дръзне да си гони правата – веднага му скачат да го смачкат.
  Същото е и в чисто политически аспект по отношение на ПП АТАКА. Колко ругатни, лъжи, обвинения, обиди, клевети и какво ли не отнесохме, само защото високо и ясно ви казвахме и продължаваме да ви казваме, че „Царят е гол“? Че не може така да продължаваме и че се самозатриваме като община, поминък и население. Че тази порочна управленска Система трябва да се промени. Давахме предложения, давахме алтернативи, давахме политически, социални и икономически програми и какво – поредна порция ругатни, обиди, клевети и злоба.
  Поне да беше се намерил някой по-грамотен и да обори идеите, алтернативите и програмите на Атака. Е, не се намери такъв. Къде по-удобно и лесно е да плюеш, да затриваш и да режеш клона на който седиш. Е, много „клони бяха отрязани“ и много хора и неща тупнаха на земята. Тупнаха и пак не им дойде акълът, дори отвориха още по-голяма уста да реват и обвиняват, сякаш някой друг им е виновен. Коалите в Австралия като се надрусат с евкалиптови листа също тупват на земята. Само че през ум не им минава да чупят или да изгризат клона на който седят, въпреки че са с една сигнална система.
  Всичко което прогнозира Атака Троян преди години – днес е реалност. Факт!!! Протоколи, статии, видеоматериали… всякакви архиви -всичко е налице и всеки може да провери и да се убеди.
  *
  Защо ви пиша всичко това, г-н Айде, нема нужда…? Защото и ПП АТАКА е една „малка лястовичка“, по която години наред стрелят едни добри чичковци и които се опитват години наред да направят от тази стрелба всенароден спорт. Да, за същият този народ, на който същите тези добри чичковци му „разкатаха фамилията“, разсипаха му държавата и общините и го запратиха на дъното на всички европейски и световни класации.
  *
  Както /не/казва Ники Кънчев – „Нека стрелбата започне…сега“ 🙂

 19. Отново 45 реда безсмислени брътвежи…. Както вече споменнах някъде, Вие ИП, сте добър оратор, знаем го! За съжаление, обаче неможем да кажем че сте и мислител……. Тази Ви естествена функция е иззета от „партия“та Ви, а на вас Ви се спускат готови идеи, които трябва да развиете с ораторските си умения. 45 реда и пак: „атака, та атака….“ Никаква лястовичка не е Атака. Някаква гугутка потна, която само вдига шум и нищо повече…….

 20. Фукльо, нали ти казах в другата тема, че няма как да водя диалог с някакво озлобено изкопаемо, защото ни делят два вагона книги.
  Знам, че си достатъчно нагъл и добре невъзпитан, да се вреш във всеки чужд разговор. Знам, че си достатъчно неграмотен да напишеш поне два реда какво ти предлагаш. Знам, че си достатъчно страхлив да излезеш с името си и да застанеш в лице с опонентите си, и че подобни мекотели сте създадени само да пълзите в краката на хората и ако може да им захапете подметките или поне да ги олигавите.
  Най-важното – знам, че си обсебен от ПП АТАКА и представляващите я. Знам и защо – трудно е да си аутсайдер, да те изритат като парцал и всичко това заради едни болни амбиции и още по-болезнени комплекси за малоценност. Хайде да не вадя „тежката артилерия“, да те изкарам на светло, че да те видят каква стока си, какво представляваш и с какво право обиждаш и клеветиш другите.
  Не знам само дали се усещаш, че в крайна сметка си един жалък психар, който буквално полудява като чуе и види Атака.
  Идея си нямаш какво забавление си ми ти и подобните ти и каква реклама е за Атака подобни полуграмотни и психясали /обсебени и в злоба и безсилие/ екземпляри да раздават оценки, защитавайки /естествено несъзнателно/ днешното Статукво.
  Това да не те отчайва, Фукльо. Трябва да има такива като теб, за да могат хората да знаят какви не трябва да стават. Виждаш ли колко си полезен, не само за Атака. Ако не успееш днес от служебния компютър да изсипеш поредните гадости по мен и ПП АТАКА – утре, душата, и утре е ден.
  А, да не забравя, да не пропуснеш да обясниш какво бельо носи г-н alexn, на коя страна спи, какво е обедното му меню и колко пари харчи за презервативи, като споменеш отново от благоприличие, че не си изкарал ти „тея пари“. Не че те интересува /както постоянно пишеш/, ама да го споменеш ей така, между другото, докато и него го оплюваш и омаскаряваш.
  п.п. В знак на добра воля – известявам те, че идва момент, когато и хапчетата няма да помогнат. Поне така пише в едни дебели книги, които може да си виждал, когато /ако/ са те пращали на екскурзия в библиотеката или до някоя книжарница. Книгите ги има в синичко, в червеничко, в жълтичко и в други цветове. Само не ги отваряй, че ще съсипят великолепния ти образ. А това ще бъде голяма загуба за Атака и осезателна липса за забавления в сий форум 🙂

 21. Ама данъците се разделят най-общо на републикански и местни. По закон нито една троянска фирма или каквато и да е там по регистрацция не плащта данък печалба на общината хахаха или ДДС.
  За общината остава само данък сграда, такса смет, такси разрешителни за строеж, такса за гробища, такси от реклами…данък за МПС. От внесените в републиканския бюджет данъци се прави разпределяне и общината получава субсидия. Така че субсидията дали е точно с троянски пари не се зане…може да са пловдивски? а троянските да са в копривщица??? А и е много мъгляво отпускането на тази субсидя по различни критеии…
  Така че нито една фирма не оставя печалбата си в бюджета на троян, независимо къде е регистрирана. Как може да не се знаят основни положения за данъци, такси и т.н? Това от обща култура трябва да се знае! Все пак всеки плаща данъци било, като физическо лице, било юридическо лице… и ако не си занем основите на нашите финаси как да стане да се развиваме и да просперираме???
  Та данъците са два вида РЕПУБЛИКАНСКИ и МЕСТНИ!
  Плащайки повече пари на общината й даваме възможност да се развива. Така че ако една сграда е обявена за 300 000 лев данъка е един ,ако е обявена за 10 000 съвсем друг и от там приноса за общината и парите се различни…
  А склада е готин нали??? Красив е? не е цигания с празни баки и боклуци отред. Привлича поглед нали??? За коледа го бях украсил готино. Стремя се да ви е хубаво! ад в него не стоя може и да е мръсно и грозно. Старая се да дам пример за да стане всичко чисто и подредено не само аз и с две липи отпред. Не са липи, а някакви китайски дървета бързо растат нали? стремя се да е осветено зада е готино и през нощта…
  Та хубав ли е склада или само ще плюем???

 22. Добре де, alexn, хубаво ти е складчето 🙂
  ИП, не, не ме притеснява или дразни откритостта на alexn, напротив. Ама не е най-великият работодател, каквото впечатление се опитва да създаде напоследък чрез постовете си. Ако наистина осигурява в/у 700 лв. – моите адмирации, ще го похвалим пред Дянков. Иначе и други фирми в града плащат по 700 лв. + премии + пътни (например „Рикостил’). А доколкото съм чувал, трябва и всеки месец „шефът“ на обекта да глобява с по 50-60 лв. работниците (ако и да са 3-4) иначе той отнася глобата.
  alexn, пак повтарям, нека не се учим на данъци, а?.. ама чукча не читатель…

 23. ИП, обещавам ти , това да е последният ми коментар в сайта. Целта ми не беше да се надпирам с озлобени комплесари, като теб, а просто исках да се даде шанс на този Консултативен комитет да заработи. Без да гадаем ще ли се справи, или не ще. Ти, обаче неможеш да си мълчиш и понеже си на всяко гърне мирудия /почти няма статия без твой злобен коментар-атака това, атака онова…..; този няма да може, оня няма да иска…….ти си такъв, а тя пък е онакава……./, все гледаш да напишеш един толкова дълъг и досаден коментар, че се съмнявам някой да го чете ред по ред. На всички е ясно /само като прочетат коментарите/, от къде блика злоба. Аз само казвам истини, а ти ми говориш за някакви библиотеки екскурзии и шарени книги….. Моите шарени книги бяха до трети клас. А сега, междудругото понеже го спомена, мога да ти заема моите два вагона с книги /ако обещаеш да ги пазиш/ и след като ги изчетеш, можем да водим разговор. За да не ни делят тези „два вагона книги“.
  п.п. Незнам защо си останал с впечатлението, че Атака ме подлудява. Напротив! По-голямата част от идеите на Атака ми допадат. Над 90%. Не ми допадат жалки, комплексирани, самопровъзгласили се величия, които ги пропагандират. Това й е проблема на Атака. Че събира куцо и сакато , само и само да има поддръжници.
  п.п.2. Далеч съм от мисълта да се крия. Никога не съм го правил. Всеки, който има понятие от компютри и малко желание може да разбере кой съм. Това не ме притеснява.
  Та това е от мен. Не е необходимо да ми отговаряш, няма да го прочета. Знам, че нама да ме послушаш и ще напишеш още един от онези дълги , злобни коментари. Проблемът си е твой!
  Успех!

 24. Хехе,фукльо,тъй като тук ‘ манастирът тесен ‘ за неговата душа(черна, нали това е цвета на Атака?) е – виж и оцени какви са ‘ораторските умения’ на същия този ИП и в ловешката агора:
  http://www.lovechtoday.eu/%D0%B2-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%8F%D0%BD-%D0%BF%D0%B5%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0/comment-page-1/#comment-1861

 25. Виждаш ли, Фукльо, само няколко постинга ми бяха необходими, за да те докарам до безизходица и да си признаеш /без да ти задавам въпрос/, че харесваш 90%, извинявай, написал си НАД 90% от идеите на Атака. Браво! Сега остава още малко да се напънеш и да признаеш, че ако ги нямаше „онези пропагандатори“, за които споменаваш – нищо нямаше да научиш за тези идеи на Атака, още по-малкото да ги видиш като проявление в реалния политически живот на това, което е останало днес от България и общините и.
  Е, това и в мечтите ми няма как да се случи и знаеш ли защо? Защото на теб и подобните ви винаги трябва да има някой, който да ви е виновен. И понеже не сте в състояние да оборите 1% от идеите на Атака, признавате си, че ви харесват тези идеи и започвате масирано оплюване и сатанизиране на носителите на тези идеи с цел унищожаване, чрез обезглавяване. Стар и изтъркан номер, Фукльо, с който да се оправдавате и който да ви служи за собствено извинение на „овчето“ безхаберие и равнодушие, заради което 45+22 години ви водят за носа и ви третират като „овце“. И колкото повече се усещате, че сте „овце“, толкова по-голяма е злобата и ненавистта ви към тези, които отдавна са напуснали „овчето стадо“. На теб и подобните ти, Фукльо, окото не ви трепва да наричате симпатизантите на Атака „куци и сакати“. На последните парламентарни избори Атака в Троян имаше втори резултат. На областно ниво – трети резултат. Много „куци и сакати“ бе, Фукльо? Разбира се, троянската придворна журналистика скри и омаловажи този факт. Така де, много е опасно и други да напуснат „овчето стадо“. За кои е опасно – друга тема.
  *
  Фукльо, нещо много си противоречиш. Като си прочел толкова много книги, така и не стана ясно, каква позиция защитаваш, за какви идеи се бориш, изобщо – какво ти предлагаш? Да плюеш по Атака след всеки мой постинг, след което да твърдиш, че ти харесвали идеите и над 90%, това не е отстояване на гражданска или политическа позиция, а по-скоро признак на някакво психическо раздвоение.
  Фукльо, добре е да четеш повечко и един ден ще разбереш, че истината няма как да е „злобна“. Истината може да бъде неприятна, неудобна, а в твоя случай – болезнена. Най-важното – истината не се влияе от приносителя или времето и трибуната където е представена, изказана, защитена. Също така, ако едни Идеи не стъпват здраво върху Истината – те пет пари не струват.
  Схващаш ли колко си неадекватен, Фукльо, когато отделяш идеите от носителите им, нещо повече – скачаш да убиеш „вестоносеца“. И всичко това, защото ти нямаш никакви идеи, доказан страхливец си да отстояваш някакви собствени позиции и си невероятно нагъл и комплексиран за да се вреш и да дърпаш за краката тези, които имат идеи, отстояват позиции и будят „овчето стадо“.
  Знам, че ще го прочетеш това, и още как 🙂
  Успех и на теб, Фукльо /така и не успях да те поздравя за перфектния ник, който си подбрал/
  п.п. при прочит, да се осмисля и зачитат сложените кавички /“…“/
  п.п. 2 Фукльо, за консултативния съвет не си написал две думички. Защо пак лъжеш? Защо лъжеш, че целта ти била да се давал някакъв шанс да заработи? Къде си го написал? Или пак раздвоение и психически отклонения? Казах ти, че си ми голяма забава. 🙂

 26. Здрасти, Венци
  Има още стотици линкове. Нали знаеш, едни пишат, защото могат и има за какво, а други могат само да ги коментират, защото нищо свое не могат да напишат.
  Бяха ти изпратили една рекламна книжка на болницата в Карлуково -получи ли я 🙂

 27. Венци може да ти е на сърце но аз не съм той глухарю пеевски.
  Браво, бравос – рекламирай щом си доволен от услугите на карлуковската болница но се нуждаеш пак от реновация, с други думи – от неината помощ!!!!
  Успех 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.