Бюлетините за изборите пристигнаха в областната администрация-Ловеч

Днес бюлетините за изборите на 14 ноември пристигнаха в областната администрация. Те са 120 хиляди за изборите за президент и вицепрезидент и 120 хиляди за изборите за народни представители. Във всички секции с над 300 избиратели ще се гласува с машини, но изискване на Изборния кодекс е във всяка от тях да бъдат осигурени и достатъчно хартиени бюлетини.

Предстои днес и утре бюлетините да бъдат разпределени по общини.

Утре пристигат и последните изборни книжа, които също ще бъдат разпределени по общини.

Организационно-техническият екип за вота в неделя прие вчера плана си за действие в изборния ден и нощ, определени са дежурните служители и техните задължения, подготвени са дезинфекционните материали, поддържа се всекидневна връзка с Районната избирателна комисия и с областната дирекция на МВР. Утре започва подготвянето на помещенията за „Информационно обслужване“ за работата им в изборния ден.

Организационно-техническите мероприятия по обезпечаването на изборния процес от страна на областната администрация вървят по график и в срок, коментира областният управител инж. Светослав Славчев. На тези избори, които са 2в1, работата е два пъти повече, зает е почти целият ресурс на администрацията, затова благодаря на колегите, които стриктно изпълняват ангажиментите си по изборите, без да изоставят и текущите си задължения, каза областният управител. Той заяви увереността си, че с добре свършената работа по организационно-техническа подготовка областната администрация е готова за двата вота в неделя.

Публикувано в Троян и региона с етикети . Постоянна връзка.