Димитър Гърдев от Тетевен и Луковит: Безразборният износ на дървесина е една от основните причини да няма дърва за огрев! 

През изминали уикенд кандидатите за народни представители на „Има такъв народ“ за 11 МИР – Ловеч посетиха градовете от областта. Те се срещнаха с хората на място, лице в лице.  Водачът на ИТН Димитър Гърдев разговаряше с десетки хора, които се вълнуваха от цените на тока, газта, пенсиите и нестихващата инфлация. На хората не бе нужно да се обяснява защо ИТН напуснаха коалицията, те бяха убедени, че това е било правилно, предвид действията и лъжите на  „Продължаваме промяната“.
В Ловеч хората с разочарование споделяха, че завод за електро автомобили няма, защото строителството не е започнало, а на мястото на завода има фотоволтаична централа и всичко е било просто ПР акция.

В Тетевен и Луковит темата на разговор бе износът на дървесина, тъй като в млаките населени места това остава най-масовият способ за отопление. Цените на дървата за огрев са се увеличили близо два пъти, а строителната дървесина – почти три пъти и това определено има своето отражение върху хората и фирмите. Износът на българска дървесина, заради по-високите цени извън граница, също е причина за липсата на дърва за огрев. Хората се оплакват, че не могат да се доредят до по-eвтините пелети и дърва за социално слаби и това е проблем, който е изключително тревожен.

Снимка на ИТН от обиколката в Троян

Високите цени на основните хранителни продукти, инфлацията и високите цени на енергоносителите – все въпроси, които вълнуват хората в Ябланица и Троян.

Регионалната изостаналост и неравенствата в България на национално ниво налагат спешни мерки в посока развитие на регионите, тяхната индустриализация, намаляване на миграцията и социалните неравенства с фокус върху създаване на справедлив достъп до базови ресурси за стартиране на бизнес и премахване на административните тежести.

Решението на всичките тези проблеми е едно, на 2 октомври гласувайте с номер 19 в интегралната бюлетина!  

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Публикувано в Горещо, Луковит, Тетевен, Троян и региона, Угърчин с етикети , . Постоянна връзка.