Бури с градушки във вторник

Ще има условия за мощна гръмотевична активност

Студен атмосферен фронт ще създаде предпоставки за опасно бурно време във вторник. Денят ще започне с минимална облачност и понижена видимост в някои ниски райони. В часовете от обяд до полунощ обаче в южните и най-вече в източните райони ще има условия за мощна гръмотевична активност. Облаците ще носят краткотраен, на моменти интензивен валеж със значителен риск от градушки.

Вятърът ще е прохладен от северозапад с пориви, по-силни в Дунавската равнина и отделни райони в Тракия. Дневните температури ще се повишат с градус-два и ще се движат в интервала 25-30 градуса.

В сряда и четвъртък ще е преобладаващо слънчево. По-значителни временни заоблачавания със слаби превалявания ще има най-вече в планините и около тях.

В петък и събота отново за кратко ще проникне порция студен въздух от север. На малко места в петък и на повече в събота ще се формират следобедни гръмотевични облаци с риск от по-бурно време. Дневните температури ще са без особена промяна – с леки колебания между 25 и 30 градуса.

Публикувано в Делникът. Постоянна връзка.