Всички физически и юридически лица вече могат да проверяват по електронен път своите задължения към бюджета на Община Троян

За да спести време и усилия на своите граждани и на бизнеса, Община Троян непрекъснато обогатява портфолиото от електронни услуги, които предлага. От 14.03.2022 г. чрез ПИК на НАП в интернет портала на Община Троян на адрес:

гражданите могат да получат информация за задълженията си за внасяне на местни данъци и такси, администрирани от отдел „Местни приходи“, в т. ч. данък върху недвижимите имоти, превозните средства, патентен данък, такса битови отпадъци и др.

Създадена е възможност потребителите да виждат електронно годишните съобщения за задълженията си, както и да извършват проверка за статуса на подаваните от тях услуги по електронен път.Чрез портала могат да се заявяват и получават електронни услуги към „Местни приходи“, посредством квалифициран електронен подпис (напр. удостоверение за декларирани данни, за наличие или липса на задължение по Закона за местните данъци и такси, за наличие или липса на задължение по чл. 87, ал. 10 и ал. 11 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и т.н.).

Публикувано в Троян и региона с етикети . Постоянна връзка.