„Балканфарма“ праща на борсата 45 души

Че към края на април или в началото на май „Балканфарма“ ще освободи 45 свои работници, съобщава във водещия си материал вестник „Троянски глас“. В Бюрото по труда уведомлението за това съкращение е подадено преди празниците. Същевременно обаче в „Машстрой“ ще наемат временно от бившите си работници, тъй като имали нова поръчка. Става дума за работа 2-3 месеца на около 70 човека. Част от тях щели да се трудят на 4-часов работен ден и да получават половината от обезщетенията при безработица, а заплатата от фирмата ще е до 240 лв., съобщава още вестникът.В сравнение с февруари през март безработицата в община Троян е намаляла, е информирала Марияна Вътева, директор на Бюрото по труда в града. Устроени са 92 души на първичния трудов пазар и 50 безработни – по регионална програма за заетост. Както се вижда, има и светлина в тунела…

7 thoughts on “„Балканфарма“ праща на борсата 45 души

 1. Каква е тази орисия на града ни и държавата, но откакто „ни приеха“ в европейското ТКЗС в града и държавата ни нищо не върви. Прокоба ли тегне, ние ли не струваме, не знам, но знам само едно – това вероятно заслужаваме. Жалко за хората които остават без работа, но това ако продъпжи още малко не знам какво ще последва………..жалко!!! На хорезонта, нищо добро, само мъки и тегла, но ние пък си и траем яко, напук на всичко, ей тъй на!!!!!!!!!!!!.

 2. На хорИзонта няма и да се появи нищо хубаво, ако в един прекрасен момент не се стигне до армагедон.
  Или ще настане гражданска война, или ще започнем бавно, но сигурно да се изяждаме един друг, докато по тази земя не останат само мангали, които не се интересуват от нищо друго, освен от днешното меню.
  Така ще е колеги, докато народа/стадото/ не каже СТИГА ! 🙂

 3. То за да кажеш BASTA, се иска и дупе, което за жалост нямаме, защото от време ОНО, така сме си свикнали и сме си се топяли един друг. Защо мислите, че Митхат Паша, когато го пленяват, казва на руснаците. „Защо идвате да освобождавате това долно племе. Един като излезе в планината и стане хайдутин, петима идват да го предадат“

 4. за жалост съм склонен да се съглася с митхат пашата…

 5. Има верни неща, които е казал агата-паша, но те са валидни и за други „племена“. Исторически факти – колкото щете.
  По-важен е въпросът от коя страна застава отделният член на „племето“ – при борещите се за свобода и работещите за „племето“ си или при хленчещата мърша и предателите.
  А това, че някой боклук се съгласявал с агата-паша – еничари в България с лопата да ги ринеш.

 6. То, именно за това ПОПЕ, човекът когато решава къде да застане, се явява в качеството на субект, а субектът не може да мисли и преценява обективно, а от там и да прецени обективно и в чия полза да се посвети. Всичко е въпрос на самооценка, преценка на мястото му и ролята му в дадена ситуация, въпрос на убеждения, разбирания, манталитет, социален статус и каво ли не още. Но ние българите далеч не сме единни, това исках да кажа. А иначе агата е роден в Ловеч и е бил масон.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.