НЕДОВОЛСТВОТО ИЗБУХВА: Полицаи и пожарникари излизат на мощен протест срещу Киро и Рашков

Проблемите са заложени в отношението на държавата. Това е една доста продължителна история, започна в късната есен на 2020 г. Нанесе се доста сериозна диспропорция в месечните възнаграждения. Това обясни за предстоящия протест в системата на МВР Илия Кузманов, заместник-председател на СФСМВР.

При нас изоставането, ако сложим и инфлацията, е 20%, ако кажа 30%, няма да сбъркам, обясни той.

„Бюджетът на МВР мина през МВР без да са уведомени синдикалните организации“, посочи още синдикалният шеф. 

Не виждаме да е отразен в проекта за бюджет и консенсуса, който беше по време на преговорите между коалиционните партньори, продължи Кузанов.

Търпението ни се изчерпа. Видяхме какво мина на първо четене в парламента и решихме, че нашето изчакване ще бъде изтълкувано грешно и решихме на 20 февруари, в 13:30 часа, ще се съберем пред Народното събрание. Проблемът е там, а не в министерството.

„Има настроение за протестни действия. Една от причините е липсата на политика по доходите. За служителите в структурите на МВР през 2022 г. не е предвидено никакво увеличение на възнагражденията“, обясни в студиото и Венцислав Станев, който е председател на синдикат „Огнеборец“.

Той обясни, че на 19 февруари, той и колегите му огнеборци, ще се съберат пред министерския съвет и оттам ще се отправят на шествие към Народното събрание. 

източник: pik.bg

Публикувано в Горещо, ОБЩЕСТВО. Постоянна връзка.