Министър Найденов и кметът правят първа копка в Шипково

Министър Найденов и кметът правят първа копка в ШипковоДнес – 09.09.2011г./петък/,  от 11.00 ч. в Шипково  ще бъде направена „Първа копка“ на изпълнението на „Интегриран проект за водния цикъл  на с. Шипково.“
Копката ще направят земеделският министър Мирослав Найденов и кметът Минко Акимов. Ще приссътват областният управител, представители на изпълнителите и др.
Проектът, който ще се осъществява в Шипково, е за над 4, 2 млн. лв. с ДДС, а срокът на изпълнение на дейностите е 23 април догодина.
Основните дейности са: подмяна на амортизирана водопроводна мрежа, изграждане на смесена канализация за битово-фекални отпадни води и дъждовни отпадни води, монтиране на пречиствателно съоръжение.

Проектът включва:
Реконструкция на водопроводната мрежа – 2 652 м.
Доизграждане на канализационна мрежа – 2 447 м.
Изграждане на пречиствателно съоръжение – 2 модула  по 500 еквивалент жители. Изпълнител ще бъде „Пътностроителна техника“АД, строителен надзор -„Кимтекс – ЛС“ ООД, авторски надзор ще упражнява „ИСИ 09“ ООД, консултантските услуги по изпълнение и отчитане на проекта е спечелила фирмата „АФРИТ“ ООД, София. Информацията е по прессъобщение на Маргарита Генкова от общината.

One thought on “Министър Найденов и кметът правят първа копка в Шипково”

  1. Има ли троянски фирми участващи в реализацията на проекта, или парите пак ще заминат към София,Варна или Бургас?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.