„Избор за Троян“ издигна кандидатурата на Ангел Балев

Ангел БалевОфициално от 6-и септември в кметската надпревара в Троян се включи Ангел Балев, който в последните 4 години е председател на Общинския съвет. Балев е учител по професия, има и икономическо образование, зам.-директор е в СОУ“Васил Левски“. Зад родения през 1967 г. кандидат застават партии, обединени в коалиция „Избор за Троян“. Това са ВМРО НИЕ, НДСВ, Новото време и новото ОДС, съответно представени от Балев и арх.Пенко Терзиев, д-р Красимир Гунешки, Мартин Коев и д-р Христо Добрев. Не случайно са избрали Деня на Съединението, за да обявят своите идеи – в него е посланието на коалицията, стана ясно на пресконференцията. 4-те партии ще имат обща листа за общински съветници, общи селски кметове и обща програма, по селата също ще подкрепят общи кандидати.
Според лидера на НДСВ д-р Красимир Гунешки имат шанс за балотаж, а срещу кого – ще каже вотът на избирателите. В отговор на журналистически въпрос местните политици в коалицията подчертаха, че са подкрепяли в настоящия общински съвет ГЕРБ винаги, когато това е било за доброто на града.

„Основното ни различие от другите две партии  в досешната коалиция „Избор за Троян“ – СДС и ДСБ, които ни напуснаха, е, че ние поставяме Троян над всички идеологически догми, над вижданията на софийските политици, които разделят хората, за да ги управляват по-лесно“, каза арх.Пенко Терзиев.
Решението за коалицията „Избор за Троян“е подписано на 22 август.  Д-р Красимир Гунешки каза, че на предишните избори ДСБ и ССД, които сега ще се явят самостоятелно на изборите, са имали само по един съветник, а останалите от коалицията общо 8. На предварителните избори те събрали само 198 гласа.
В листата за общински съветници на първите места ще са хора от НДСВ – адвокат Петър Яшев, ексшеф на полицията, и Здравко Здравков.
Кандидат -кметът Ангел Балев каза, че грешка от предишните избори е да се гледа напред само един мандат, затова обеща да разшири хоризонта. Усилията му ще бъдат насочени към връщане достойнството на Троян от предишните години с развита икономика, да има работа за хората и младите да се задържат тук.
Противно на очакванията в предизборна ситуация, Балев не бе прекалено критичен към работата на настоящето общинско ръководство. Той каза, че са се случили много хубави неща,  работи се добре по европейските програми,вече е изградена добра администрация да управлява проекти. Постигнати са успехи и в градоустройството,  подпомагани са спортните клубове и културни проекти. Като недостатък Балев посочи работата с младите хора, но намери оправдание в тежката икономическа криза. Някои общини са с блокирани финансови сметки, а тук не допуснахме това, заяви той. Балев подчерта,  че няма да променят отношението си към ГЕРБ. Арх.Терзиев припомни, че в момента в Троян се „наливат 20 млн.лв.“.

13 thoughts on “„Избор за Троян“ издигна кандидатурата на Ангел Балев”

 1. Оптимизмът, успехите и посочените данни от г-дата Балев и Терзиев за коя община се отнасят?
  Малко статистика:
  1. За 4 години след драстично вдигане на местните данъци и такси – местните приходи в бюджета на Троян са се сринали с близо 30%
  2. За 4 години управляващата Народна милиция, подкрепяна от всички останали без Атака – не изпълни нито един приет бюджет. Неизпълнението достигна 20% за 2010 г.
  3. За 4 години бюджетните средства за заплати и издръжка на администрацията се увеличиха от 10 940 000 на 12 450 000 лева, докато средствата за благосъстоянието на гражданите се е сринало от 4 910 000 лева на 2 600 000 лева
  4. От началото на 2011 г, 6 месеца поред всички общински съветници /без Атака/ и кмета отказваха да дадат обяснение къде се губят 1 700 000 лева бюжетни средства. Ако не беше Атака да отнесе въпросът до комисията по корупцията в НС, кмета нямаше да върне на 6-тия месец част от тези средства от данъците на хората. Остава да върне още половин милион и отново само Атака повдигна въпросът.
  5. За 4 години „Успехите“ по европрограмите се оказаха пълен провал. До момента има завършени само два проекта, единия за 8,5 млн, но разплатени само 6,0 млн, а другия за 750 х.лв, но разплатени само около 500 х.лв. В момента се реализира проект за около 4,5 млн. лв, но дали ще бъде разплатен на 100% заради безобразното и неадекватното изпълнение за този вид едропроекти – ще видим в бъдеще време. Предстои започването на европроект за около 3 млн. лв в Шипково – това е проект, който не решава в цялост НИТО един проблем на Шипково и е отново „наливане и усвояване“ на средства. На ЧУЖДИ средства. Има още един проект, с който предполагам един ден ще се занимават ОЛАФ и ДАНС, защото не е нормално да се дават 5,5 млн лева „за техническа помощ“ за ВиК на Троян и Орешак, което нито е строителство, нито е проектиране, нито е оборудване.
  Това са „успехите“ по европроектите!!?? Догодина тези европроекти със символично съфинансиране ПРИКЛЮЧВАТ!!!
  В съседен Ловеч за 4 години инвестираха 100 000 000 лева.
  Толкова за „десния“ кмет на Герб, който срина бюджета на Троян, не е докарал един лев повече постъпления в бюджета и 4 години слушаме как щял да харчи ЧУЖДИ и ГОТОВИ пари. /от европроектите/
  Но, това са комунистическите номенклатури и техните апологети – дай им да харчат готови пари. Как се изкарват обаче пари в пазарни и демократични условия и как се пълни общинска хазна – не ги търси.

 2. И ти ли, Илияне? – нещо, като перефраза от Библията.
  Сега служиш на Волен. Преди това скачаше на площада – „Кой не скача е червен!“
  Волен ли е този, на който последно подражаваш? Там няма ли информации за офшорни фирми, излъгани хора, лъжи, които изрече и обеща? И, кажете г-н ИП, след време за кой ще скачате и подскачате?

 3. ТР, знаете ли какво е общото между „скачането“, лъжите, обещанията и фактите, които изнасям за финансовия крах на общинския бюджет и упадъка на Троян?
  Знаете ли гога Троян започна да пропада?
  Знаете ли ЗАЩО започна да пропада?
  Знаете ли кой служеше последните два мандата на БСП и кой докара „десния“ Акимов за кмет на Троян?
  Знаете ли кой обясняваше на троянци какви демократи, десиденти антикомунисти и репресирани били бившите троянски номенклатури от ГК на БКП – М.Акимов, М.Генковски, С.Данков, Й.Данков и т.н. от Герб Троян?
  Знаете ли кое беше мнозинството в ОбС, което последните 4 години управляваше/съсипваше Троян.
  Най-важното – Знаете ли кои са „брутовците“, които предадоха демокрацията и върнаха троянската комунистическа номенклатура на власт и поддържат тази власт вече 16 години?
  Ако знаете отговора поне на един от тези въпроси – обадете се да продължим разговора.

 4. Много удобно,когато ви забият въпрос относно Волен,вие ИП,винаги заобикаляте въпроса и почвате неизменните тиради за Троян.Погледнете на какво е заприличала партията ви.Изяждате се отвътре,скапвате се,предавате се,но иначе сте велики.Не приемам човек да мисли уж за Троян,а да проповядва само омраза и да подражава/щото няма свой лик/,единствено на Волен.Да ви попитам нещо: Не дай си Боже,да станете кмет,вие няма ли да искате да харчите ГОТОВИ и ЧУЖДИ пари/от европроекти/?Щото ако не искате,от собствен джоб ли ще вадите пари да изпълнявате тези проекти?И вие ли тогава ще сте лош управник,харчейки ГОТОВИТЕ и ЧУЖДИТЕ пари?

 5. ТР, ако имате някакви възражения относно изнесените от мен факти и данни – моля, коментирайте.
  Какво общо има В.Сидеров с финансовия крах на общината? Какво общо има Б.Борисов със същото? Какво ви е виновна Атака за днешния хал на Троян?
  През 2007-ма жителите на Троян като казаха, че били гласували не за Акимов, а за Б.Борисов – дойде ли Борисов да управлява Троян? Борисов ли ви е виновен, че кмета ви е пълна управленска трагедия и лиши Троян от десетки милиони евроинвестиции? Борисов ли ви е виновен, че кмета ви провали газифицирането на Троян?… и т.н.
  „Готовите пари“ догодина СВЪРШВАТ!!!! Какво ще правите с умрелия бюджет на община Троян тогава?
  Какъв дивидент ще донесат в бъдеще време /пряк или косвен/ изхарчените, колкото и малко да са „готови пари“ до момента?
  Защо в Ловеч инвестираха 100 000 000 за 4 години, а в Троян
  нямаме и 10% от европроектите на Ловеч?
  Къде, кога и каква помощ оказа община Троян на малкия бизнес и малките бюджетни и неправителствени организации по кандидатстване за еврофинансиране?
  Не бяха ли точно А.Балев, Д.Сираков и М.Шошкова, които се възпротивиха да създадем общинска фирма, която да подпомага и да докарва евросубсидии, както за общината, така и за гражданите?
  В.Сидеров, Б.Борисов, Станишев и Костов ли са ви виновни, че кмета и още 27 общински съветника 6 месеца мишкуваха, лъгаха и си траеха къде са 1,7 милиона бюджетни средства на гражданите?
  А вие, ТР, като сте толкова вещ /веща/ – КАКВО НАПРАВИХТЕ ЗА ВРЪЩАНЕТО НА ИЗЧЕЗНАЛИТЕ 1 700 000 лева общински пари? Къде бяхте вие, когато само двама общински съветника от Атака водихме буквално война за откриването и връщането на тези пари? В коя дупка се бяхте завряли, ГРАЖДАНИНО /ГРАЖДАНКО/ ТР и що за наглост е днес ми задавате въпроси за Сидеров и т.н., които нямат нищо общо с неадекватното управление на община Троян?
  Очевидно сте по други причини в този форум.
  *
  п.п. Колкото до Сидеров и Атака – днес Атака Троян е останала единствената, която говвори и се бори за демокрация, гражданско общество, пазарна икономика и е последния носител на СИНЯТА ИДЕЯ от началото на 90-те, за която „скачахме“. Днес мнозинството „пълзи“, водено от двата клонинга на БКП /Герб и БСП/, подпомагани от СДС, ДСБ, ВМРО, НДСВ, които положиха много „труд“ последните 16-17 години да убият „Четвъртата крепост на Демокрацията“ Троян от началото на 90-те.

 6. До сега „АТАКА“ беше единствената партия, която подкрепяше ГЕРБ в Парламента. Г-н Акимов е от ГЕРБ, а Вие ИП представлявате партия „АТАКА“. Нагоре знаят ли какво става в Троян? Абсурд! От такъв абсурд може ли да се роди нещо хубаво? Дори да забравим миналото, имахте възможност да намерите пътя и истината, като партньори, каквито вожда Ви афишираше вече две години. Вие партия в партията ли сте и как Ви виждат партньорите Ви от ГЕРБ? От коя партия сте сега, г-н ИП?

 7. TP, ще се опитам да пиша по-бавничко, все едно всеки дебил да може да се справи.
  Местната власт е едно, централната власт е съвсем друго. В Троян действа ЗМСМА, а в този закон никъде не е упомената ролята на кой да е партиен лидер или партия. Наличието на партии и партийни групи в ОбС е НАЙ-ДРАСТИЧНОТО суспендиране на ЗМСМА. Още на първата сесия предложих да се забравят всякакви партии в ОбС Троян и да се работи само по ЗМСМА, чрез динамични мнозинства. Това един политически дебил няма как да го разбере.
  Като изявен демократ, г-н Сидеров е НАПЪЛНО НАЯСНО какво става в Троян и защо Атака е срещу комунистическото котило Герб Троян, което има много малко общо с Герб България. Дори скимтенето и оплакванията на Народния милиционер в парламента не помогнаха и не промениха нещата. ИП партньор с един висш комунист-милиционер? ТР, вие ми напомняте за интелекта на една знатна кокошка носачка. Политическите проститутки ги търсете в СДС, ДСБ, ВМРО и НДСВ, които докараха комунягите от Герб Троян на власт и ги пробутаха на троянците за демократи и мноооого десни. Това също няма как да го разбере един политически дебил или кой да е дървен филосов.
  Колкото до г-н Акимов /за вас/, а за мен др. Акимов, същият е представител на най-висшата троянска комунистическа номенклатура, бивш член на бюрото на ГК на БКП /тези няколко човека които решаваха кой, как или дали някой ще живее/. Освен това др.Акимов бе началник на троянската Народна милиция и многократно съм публикувал заканите му да унищожи капитализма. Същия този капитализъм, от който днес това комунистическо отроче проси пари и харчи техните „готови пари“.
  Двуличие, цинизъм и обикновенна троянска гербаджийска простащина.
  ТР, много добре знам кой/коя/ си. Знам защо си тук и кой те изпраща. Знаеш ли какво е бумеранг?
  ТР, вижда се, че на подобни на вас изобщо не им пука за Троян. Мнозинство сте, спор няма. То и за това Троян се разпада и до няколко години ще изпадне във финансов колапс. Дали тогава кмета ще е милиционер или някой таксиметров шофьор – няма никакво значение. Поне ще има кого да обвините – Сидеров, Атака и….. ИП естествено.

 8. „що за наглост е днес ми задавате въпроси за Сидеров и т.н., които нямат нищо общо с неадекватното управление на община Троян?“
  Ех, г- н Пеевски не мога да си обясня Вашето нахалство и това, че се вживявате в ролята на Ангел спасител на Троян.
  Човекът(ТР) е напълно прав, да Ви задава тези изключително адекватни въпроси, защото бащицата Ваш, Волен е неизменно с Бат Боико, а вие тук се правите на шут и се дерете неистово, че правите всичко за Троян, но видите ли Акимов не ви слуша. Ами спечелете изборите, а не Вашатна партия да се възползва, като бълха или пиявица от ГЕРБ.
  Не задавайте, моля Ви въпроси от кухнята на нашия троянски парламент! Вие там сте едни артисти, волейболисти и какво ли още не. Щом сте в кухнята, ами гответе, не се оплаквайте само и не плачете. Действайте, но мисля, че само със заяждания и отричане на всичко и то на всяка цена, няма нищо да постигнете и нищо чудно в следващия местен парламент да Ви няма!
  Имам чувството, че значително се разминава партията Ви на думи и дела и на местно и държавно ниво, а това вече е гаф, и то голям. Хората не са простаци и неандерталци, както Вие ги смятате. Неминуемо ще Ви оценят, ще видите!

 9. ===
  ТР
  10.09.2011 в 22:38
  И кои сме ний, ИП? Хайде, кажете ни?
  ===

  Манипулаторите, Бе ТР-оянски! Кефи ме това, че Пеювски ви определя наклонът на хуювете. 😉 Гледам, че Харви-Барби направо еякулира от кеф, ама не виждам никаква ерекция 😉

 10. Как кои сте вие бе ТР и другия умник. Вие сте бъдещето на село Акимово – роднина-милиционер, роднина-милиционер и масова простотия

 11. Еи Иляне,очевидно скучаеш.*************************************
  ***************************************************************
  ***************************************************************
  ***************************************************************. (censored) ;P

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.