По „Красива България“ ще има нова площадка в „Здравец“

 По "Красива България" ще има нова площадка в "Здравец"Заявление за участие по проект „Красива България“ за благоустрояване на част от дворното пространство и за изграждане на детска площадка в ЦДГ „Здравец“ внесе Община Троян в МТСП, стана ясно на пресконференция на кмета Донка Михайлова в петък.
Стойността на проекта е 94 403 лв., средствата за съфинансиране са 51% – 47 125 лв.
„Здравец“ е една от най-големите детски градини в Троян, с над 100 деца. Тя е бивша детска градина на някогашния Химикофармацевтичен завод, наследник на който сега е „Балканфарма-Троян“. От преместването на градината на сегашното й място през 1977г. дворното пространство не е обновявано, не са извършвани ремонтни дейности, съответно детските съоръжения за игра са морално остарели, ерозирали, не отговарят на изискванията за безопасност на детските площадки.
Планираната площадка ще има детски къщички с пързалка, въжен мост тип „вълна“ и тип „греда“, кули, три вида стени – наклонена, вертикална и дъговидна, пясъчници за игра, детски троен баскетболен кош, въртележки, клатушки тип „везна“ с ефектна дървена конструкция. Площадката е за деца до 12 г., се казва в прессъобщението от Общината. Предвидено е също така изграждане на съоръжения и за деца с увреждания.
Социалната значимост на този обект е голяма, предвид това, че в детската градина се отглеждат и възпитават над 100 деца. С предвидените дейности по проекта ще бъде създадена благоприятна среда за отдих и игра на децата в детското заведение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.