,,Възраждане“: „Продължаваме промяната“ ни лъжат! Вижте защо…

Преди дни Министерски съвет прие актуализиран Национален оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19. Коментирайки го пред медиите, министър-председателят в оставка категорично заяви, че няма да има затваряне на бизнеси в България.

В новоприетия план обаче е вписано друго. В него под т.6.5.3 е записано, че ще бъдат прилагани мерки спрямо различни образователни (училища и висши учебни заведения), спортни, научни и културни дейности и мероприятия, свързани със струпване на хора, обекти с обществено предназначение и/или други обекти или услуги, предоставяни на гражданите, които ще се налагат да преустановяват присъствена дейност.

Поредното разминаване между думи и дела на „Продължаваме промяната“ не са изненада за никого, както не е изненада това, че Кирил Петков излъга за пореден път. 

Тези лъжи обаче провокират въпроси – след връщането от вчера на маските в София, Бургас и Варна и предстоящото им връщане и в Плевен кога ще започне затварянето на бизнесите? Понеже ясно се вижда, че властта изпълнява прилежно вписаното в Национален оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19.

Настоящите управляващи очевидно подготвят обществените нагласи  за пореден „здравен  апокалипсис“, на фона на наистина застигащите ни кризи. Очакваме по всички пропагандни канали все повече да започне да се „предлага“ съдържание, което да провокира страх, но едва ли ще се каже, че вариантът ВА.4/5 на COVID-19 е нов вирус, който е различен от първоначалния, протича като вирусите, с които всеки се среща поне 1-2 пъти годишно, много рядко дава дихателна недостатъчност. Преболедуването от другите варианти на COVID 19 и ваксините не предпазват от него, което обезсмисля тестването в училищата, което също е заложено в Национален оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19.

Доц. Атанас Мангъров, който работи активно като здравен експерт с парламентарната група на „Възраждане“, съобщи за следната публикация на „Ройтерс“:

„Д-р Питър Маркс, ръководител на Центъра за оценка и изследване на биологичните продукти на агенцията на FDA,  казва, че Администрацията по храните и лекарствата на САЩ няма да изисква от компаниите да представят данни от клинични изпитвания на ваксини срещу COVID-19, модифицирани да предпазват от версиите BA.4 и BA.5 на Omicron, за да разрешат тези ваксини. Агенцията ще разчита на данни от клиничните изпитвания, които производителите на ваксини са провели на препаратите, предназначени да се борят дори не и с Omicron,  а с най-стария, с китайския вариант на COVID-19, както и на текущите производствени данни при подаване на искането за разрешение за спешна употреба (на тези вaкcини) преди есента.“ – Д-р Питър Маркс е  представител на FDA.

През започналата през 2019 г. така наречена „пандемия“ от COVID-19, която и до днес не отговаря на показателите за пандемия в медицинската литература,  станахме свидетели на много абсурди. Един от тях е промяната на стандарта, за да обслужи новосъздадените препарати, за да могат да бъдат представяни като ваксини. 

   Както е известно, настоящите управляващи често поставят общностните интереси пред националните и вече знаем, че всеки „пандемичен абсурд“ рано или късно достига до България и  засяга пряко всеки от нас.  Ето защо на предстоящите предсрочни парламентарни избори няма просто да избираме парламент, а ще избираме между  свободните граждански права или ограничените граждански права, между  насаждания страх и нормалния живот, между „Възраждане“ и всички останали.

Публикувано в Горещо, Политика. Постоянна връзка.