Димитър Горов стана зам.-директор на Държавен фонд „Земеделие“

Бившият депутат от БСП в 11-ти МИР Димитър Горов стана зам.-директор на Държавен фонд „Земеделие“. Това стана след като Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) освободи изпълнителния директор на Разплащателната агенция Николай Каварджиклиев, както и неговите заместници Венцислава Монева, Петя Славчева и д-р Климент Петров, съобщиха от пресцентъра на институцията. Същевременно беше избрано и ново ръководство на Фонда. За изпълнителен директор на ДФЗ е назначен Георги Тахов. Негови заместници ще бъдат Ива Иванова, Владислава Казакова, Димитър Горов и Георги Динев.

Припомняме, че Димитър Горов е роден през 1971 г. в Ловеч. Икономист. Бакалавър е по „Счетоводство и контрол“ от Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов. Има магистърска степен по „Икономика на публичната сфера“ от Югозападен университет „Неофит Рилски“.
През 1992 г. започва работа в общинската администрация в Ловеч, като повече от 10 години работи там на различни позиции. От 2003 г. до 2009 г. е директор на „Информационно обслужване“ АД в Ловеч. Бил е общински съветник в Ловеч. Горов е депутат в 41-то, 42-ро и 43-то Народно събрание.
Владее руски език. Женен с две деца.
С решение на Управителния съвет на ДФ „Земеделие” от 19 август 2022 г. Димитър Горов е назначен за заместник изпълнителен директор с ресори „Селскостопански пазарни механизми“ и „Инвестиционни схеми за подпомагане“.

източник: https://lukovit-news.com/

Публикувано в Акценти, Политика, Троян и региона с етикети . Постоянна връзка.