Димитър Гърдев ще води листата на ИМА ТАКЪВ НАРОД в 11 МИР-Ловеч

Димитър Гърдев ще бъде водач на листата на „Има такъв народ“ в 11 МИР-Ловеч.
Ето и повече информация за това кой е Димитър Гърдев: Професионален опит в дипломацията, международните отношения,основните международни организации, външна политика, политически и икономически анализи, проучвателни доклади. Поддържане на международните връзки и контакти на правителствено и държавно ниво, международните бизнес организации и интернационални компании. Автор на аналитични статии по въпросите на международните отношения, Европейския съюз и проблемите с международната сигурност и отношения в Черноморския регион, Балканите и региона на Близкия изток. Проблемите на глобалната сигурност и заплахите от международния тероризъм, военните, информационните и хибридните заплахи в международните отношения. Глобалната стратегия на ЕС за външна политика и политика на сигурност и европейско сътрудничество в областта на отбраната, Постоянно структурирано сътрудничество (PESCO). Преподавателска практика в Института за политика. Практически опит в работата на Европейския парламент: подготовка на резолюции и парламентарни доклади на ЕП; анализ на информацията във връзка с дейностите в съответните комисии; изготвяне на аналитични доклади, справки, информационни материали; подготовка на позиции, изказвания и парламентарни питания; поддържане на връзка с институции или органи на ЕС

Образование

Висше Магистратури по:
Международни икономически отношения
Национална сигурност
Информационна сигурност НСА

Опит

  • Министерство на външните работи
  • Дипломат в посолството на Република България в Никозия
  • „Виваком“ АД, мениджър „Бизнес риск“,старши вътрешен одитор
  • Международен анализатор, с над 100 аналитични статии във в. „Труд“, „Стандарт“, „24-часа“, списание „ECONOMIST“ и над 200 телевизионни предавания, съавтор на Годишните анализи 2019 и 2020 – МЕЖДУНАРОДНАТА ПОЛИТИКА И БЪЛГАРСКАТА ДИПЛОМАЦИЯ.
  • Европейска Асоциация за международни отношения, регионален представител
  • Асистент в екипа на евродепутат Елена Йончева с експертиза в комисиите по външна политика AFET, сигурност и отбрана SEDE на Европейския парламент.
  • Народен представител в 45-то и 46-то Народно събрание от ПП „ИТН“. Председател на Комисията по външна политика в 45-то Народно събрание.
  • Координатор на комисия „Външна политика“ към ПП“ИТН“
  • Международен секретар на ПП „ИТН“
По-късно ще ви запознаем и с цялата листа на ИНТ за 11 МИР – Ловеч.
Публикувано в Акценти, Горещо, Политика. Постоянна връзка.