Румен Радев: Българският парламент не е тържище. Петков да каже на българите каква позиция ще отстоява идната седмица в Брюксел за Северна Македония

Следя с огорчение разпадането на това НС. Българският парламент не е тържище. Едните пазаруват депутати, а другите се договарят да връщат стария корупционен модел. Но и двете страни убиват надеждата и доверието на българите в политическата класа – убиват го с речта си, с поведението си, с популизма и с братуването между политически противници в името на властта. 

Това каза президентът Румен Радев пред журналисти.

Блокажът на институциите е факт, а хората очакват бързи решения,животът поскъпва и правителството носи цялата отговорност за страната, докато НС не реши друго,  заяви той.

Тези скандали не трябва да отклоняват МС в решаването на неотложните задачи. Кабинетът трябва да разсее всякакви съмнения, че може да отстъпи от ветото за Северна Македония. Знаете, че идната седмица премиерът заминава за Брюксел и трябва да отстои националните интереси. И НС, и българите трябва да знаят предварително ясно каква позиция ще отстоява премиерът и тя не може да се разминава с рамката, приета на КСНС, каза още Радев.

„Всяко хитруване или опити за подмяна и за заобикаляне на националната позиция ще има последствия“, добави той.

източник: pik.bg

Публикувано в Горещо, Политика. Постоянна връзка.