Тома Биков: Това е началото на края на настоящото управление!

Симпатизанти и членове на партията се събраха пред дома на бившия премиер

„Това е началото на края на настоящото управление. Ние ще предприемем абсолютно всичко, за да бъде това правителство свалено възможно най-скоро. Това го казвам на Бойко Рашков“, заяви Тома Биков от ГЕРБ., който заедно с други членове на партията и симпатизанти се събраха пред дома на бившия премиер Бойко Борисов в Банкя. 

„Към момента Бойко Борисов не е арестуван, извършва се обиск в дома му. По-интересното е защо и кога се случва това. Новата власт показва истинското си лице, а то е озъбено и отмъстително“, подчерта Томислав Дончев. И допълни: „Най-големият скандал в една държава е да бъде арестуван министър-председателят. А още по-голям е да се задържи лидерът на опозицията. В момента има риск за това как функционира демокрацията у нас“. 

„В момента виждаме отново една ПР акция. Аз нямам притеснения. Притеснява ме това, че законите в България все повече и повече не се спазват. Това, което се случва, е безпрецедентно. Показва законите в страната. Не може да се прави по подобен начин обиск“, категорична беше и Деница Сачева. 

„Тази акция идва само ден, след като се обяви новата социология, според която ГЕРБ не само наваксва изоставането от ПП, но и е напът да ги изпревари“, посочи Георг Георгиев. 

„Към 20 ч. са дошли цивилни полицаи, без коли и са започнали обиск без присъствие на адвокат. Хляб и зрелище – и тъй като хлябът очевидно е скъп, остава само зрелището, защото то е безплатно“, посочи Даниел Митов. 

„Целта на Бойко Рашков е една единствена – да изпълни политическата воля на това правителство, с основната идея да се саморазправи с неговия политически опонент ойко Борисов, това няма да стане, нека бъде ясно на всички. всички наши членове и симпатизанти ще бъдат събрани, Няма да позволим беззаконието да властва в страната“, заяви бившият здравен министър Костадин Ангелов. 

По думите му вероятно тази полицейска операция е разпоредена от министър-председателят. „Това означава, че това правителство не може да се справи с нито едно задълженията си! Очаквайте много сериозен отпор една по-различна опозиция и много скоро – оставката на българското правителство“, допълни Ангелов. 

„Не е задържан. Борисов е в дома си, пред който сме всички ние. Адвокат Менков беше допуснат едва след час, това е грубо нарушение на НПК. В 20 ч. да се започнат такива действия се прави само при тежко престъпление, а няма данни за такова“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, която е с други членове на партията пред дома на Борисов.

„Абсурдно е това, което се случва. Ние се превръщаме в държава, в която важат правилата на Бойко Рашков. Това не е допустимо – лидер на най-голямата опозиционна сила в 20 ч. да е с 10 полицаи в дома му. В момента грубо се погазват конституционни права. Достъпът до защита е такова. Повече от час не беше допуснат адвокат вътре, където се извършват някакви следствия, без да знаем какви са. Не сме говорили с никого, на повечето от колегите са изключени телефоните, добави Атанасова. Членовете на ГЕРБ са се събрали пред дома на Борисов и скандират „Оставка“.

„Опитват се да арестуват Бойко, Менда, Влади Горанов и Севда… Много трудна задача за управляващите, защото заповедта за арест все пак изисква да се състави изречение с подлог и сказуемо…“, написа депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син във Facebook профила си тази вечер след новината за арест на лидера на партията. В същото време ПР-ът на ГЕРБ Никола Николов опроверга информацията за задържане и уточни, че се извършва проверка.

източник: nova.bg

Публикувано в Горещо, Политика. Постоянна връзка.