ШОК И УЖАС! Киро и Асен предлагат по 1 млн. лв. рушвет за депутат на Слави?

Отчаяни действия предприемат премиерът Кирил Петков и вицето му Асен Василев, за да запазят властта, след като „Има такъв народ“ напусна коалицията, научи ПИК.

Според най-новата мълва в парламента, в момента харвардските аферисти предлагат по 1 млн. лв. рушвет на калпак, за да отмъкнат 12 депутати от Слави Трифонов.

Колосалната сума ще бъде дадена на ръка на всеки народен представител от „Има такъв народ“, който напусне парламентарната група на партията и след това подкрепи кадровите промени в Министерски съвет.

Припомняме, че по-рано днес лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви, че напуска четворната коалиция и изтегля министрите си от правителството на Кирил Петков. В ябълката на раздора се превърнала актуализацията на бюджета. Трифонов обвини премиера, че готви национално предателство за Северна Македония и че правителството му е изпразнило държавната хазна.

Минути по-късно Петков и Василев заявиха, че „Има такъв народ“ им извиват ръцете и са готови да продължат като правителство на малцинството. Петков неколкократно обяви, че се надява, че сред депутатите на „Има такъв народ“ имало принципни хора, които биха подкрепили този формат на кабинета му.

Моментално след изказването на премиера се заговори, че „Продължаваме промяната“ подготвя план, с който да отмъкне минимум 12 от 25-те депутати на Слави. По последни данни харвардските аферисти са готови да се бръкнат дълбоко в джоба и да извадят 12 млн. лв., които да раздадат на хората на Слави, за да ги придърпат към себе си.

Ако двамата успеят да си купят 12 народни представители, това би ги оставило начело на държавата. В противен случай при липса на мнозинство при гласуването на кадровите промени в Министерски съвет това се тълкува като вот на недоверие и ще доведе до падането на кабинета „Петков“.

източник: Pik.bg

Публикувано в Политика. Постоянна връзка.