Кметът на Троян с отличие от Съюза на слепите в България

Кметът Донка Михайлова получи вчера, 6.12.2021 г., специален плакет и грамота по повод стотната годишнина от създаването на Съюза на слепите в България. Тя е отличена за значимия си принос и за оказаната подкрепа за развитието на Териториалната организация на слепите в Троян.

По време на емоционалната среща г-жа Силвия Дацин – Председател на Териториалната организация изрази своята признателност за това, което се прави за незрящите хора в общината, и сподели, че са малко общините, с които е постигнато толкова добро взаимодействие.

Припомняме, че Община Троян предоставя безвъзмездно на организацията клуб и финансова подкрепа за осъществяване на дейности в областта на социалното приобщаване, културата и спорта, както и разнообразни възможности за включване в социални услуги, програми и проекти.

На финала на срещата Кметът на Троян още веднъж потвърди своя траен ангажимент да работи неуморно за постигането на едно по-леко ежедневие за хората с увреждания и за пълноценното им включване в обществения живот.

Публикувано в Акценти с етикети . Постоянна връзка.