Минеков ще помоли в петък „най-любезно“ ГЕРБ да освободи офисите си в НДК

петък ГЕРБ ще бъде „помолена най-любезно“ да напусне офисите в НДК, където се намира партийната централа, съобщи пред журналисти в Народното събрание служебният министър на културата Велислав Минеков.

По думите му използването на офисите от партията „носи огромни загуби“ на културната институция. „По време на тяхното управление на НДК стигнахме до огромна загуба. Тя достига смущаващата сума от 90 млн. лв. Смятам, че е нормално министерството да потърси по някакъв начин всички свои отнети имоти. Това не е партиен имот, това е имот на двореца на културата и аз искам този дворец да си върне загубите и да работи човешки“, каза Минеков.

Според зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов „това би било прекрачване на всякакви граници“. Пред „Фокус“ политикът каза, че ако това се случи, ГЕРБ ще реагира „по възможно най-острия начин“ и очаква реакции от посолства. Според партията за действията на министъра няма правни основания, защото „на политическите партии в България им е гарантирано, че те могат да ползват помещения и тези помещения трябва да им бъдат дадени от държавата“. Митов добави, че „ако ГЕРБ по една или друга причина заради озлобеното, оголеното, озъбено лице на някой министър трябва да си мести централата“, държавата трябва да й определи други помещения.

Намерението на министъра да освободи площите, заемани от партийния офис, беше предшествано от действия за освобождаване на помещения в сградата на Музея на социалистическото изкуство, заемани от редакцията на вестник „Труд“, поради неплащане на наем. Министърът е в парламента, за да отговаря на депутатски въпроси по този казус.

източник: dnevnik.bg

Публикувано в Горещо, Политика. Постоянна връзка.