Изнесени приемни и кръгли маси ще проведе ОИЦ-Ловеч през септември

научени уроциВ рамките на кампанията за мащабно проучване сред бенефициенти под мотото „Научени уроци” ОИЦ-Ловеч ще проведе две регионални кръгли маси под патронажа на Областния управител на област Ловеч. Целта на проучването е да се установят критичните места при изпълнението на проекти, финансирани със средства от европейските фондове, да се предложат начини за тяхното преодоляване.
Първата кръгла маса ще се проведе на 26 септември 2013 г. с представители на осемте общински и областната администрация, а втората -: на 27 септември с представители на бизнеса, НПО, доставчици на социални услуги и структури на АЗ и ДБТ, училища и др.
„След провеждането на кръглите маси екипът на Центъра ще обобщи резултатите от дискусиите и ще ги опише в доклад. Резултатите от всички кръгли маси в цялата страна ще бъдат представени на управляващите органи на оперативните програми, за да се подобри процесът при изпълнение на проект“, каза Нели Митева, управител на Областния информационен център.
Росица Кривирадева, експерт „Комуникация, информация и логистика“, каза за националната инициатива „Първите седем години на България в ЕС“ , че ОИЦ-Ловеч подготвя три местни събития в рамките на тази кампания. По повод първия учебен ден 16 септември, екипът на ОИЦ-Ловеч ще посети ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“, бенефициент по ОПРЧР, където ще проведе анкета сред децата. На малките ученици екипът на Центъра ще зададе въпроса „Знаете ли, че Вашето училище е получило средства от европейските фондове?“ и ще им разкаже малко повече за помощта, която Европейският съюз предоставя на България. Два дни по-късно ОИЦ-Ловеч ще проведе две изнесени приемни на площад „Екзарх Йосиф I“. Целта е гражданите да бъдат информирани за ползата от европейските фондове. Всички граждани и гости на Ловеч ще имат възможност да посетят изнесените приемни на Центъра на 18.09.2013 г. от 10.00 до 12.00 ч. и на 19.09.2013 г. от 15.00 до 17.00ч.

ОИЦ – Ловеч е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.