„Седмица на бизнеса“ организира Областен информационен център – Ловеч

Седмица на бизнеса в ЛовечОт 28 до 31 януари 2013 г. всеки ден от 14 до 17 ч. експертите на Областен информационен център – Ловеч ще предоставят актуална информация за възможности за финансиране на бизнес начинания, както и предстоящи процедури през 2013 г.

При посещението си в офиса на центъра предприемачите ще получат подробна информация за отворените към момента процедури по ОП «Конкурентносподобност», ОП «Развитие на човешките ресурси» и други общностни програми, както и за индикативните срокове и предстоящи покани за проекти през 2013 г. На интерактивните маси посетителите ще се запознаят с информационни източници и интернет страници на различни програми на ЕС, по които бизнесът може да получи финансиране. На посетителите ще бъдат предоставени информационни материали във връзка с актуалните възможности за кандидатстване, изисквания, срокове и др.

За допълнителна информация и записвания за участие в „Седмица на бизнеса“: Областен информационен център (ОИЦ) – Ловеч

ул. „Търговска” 29, Барокови къщи

3 thoughts on “„Седмица на бизнеса“ организира Областен информационен център – Ловеч”

 1. Сигурно така е по-добре и сигурно така е по-нормално за троянският бизнес и дребният предприемач да тичат до Ловеч за получаване на информация, отколкото не само да я получават в собствения си град, но и да получават конкретна практическа помощ по проектирането, кандидатстването и реализирането на конкретни европроекти.
  Преди години общински съветници от групата на АТАКА внесохме предложение за създаване на такава общинска фирма, която да се занимава с информационна дейност, с консултантска дейност по кандидатстване или реализиране на европроекти, както и с реализирането на местни проекти със собствено финансиране от печалбата на тази общинска фирма.
  Да, ама не. Предложението ни бе отхвърлено с почти пълно единодушие. Спомням си колко забавни бяха „опонентите“ ни, които дори представиха едно писмо от Сдружението на общините в България, където ни се обясняваше колко не било добре да имаме такава общинска консултантска фирма…. и с един завиден цинизъм ни канят да ползваме услугите на една консултантска фирма към самото сдружение на общините????
  За по-голяма „убедителност“ и „доказателство“ колко е „лошо“ това предложение – един троянски вестник написа, че „Атака искала да открадне 50 000 лева“ от залъка на троянските пенсионери. Е, не написаха как точно и изобщо това може да стане, важното е да се услужи на Партията-победителка и да се посочат с пръст лошите и вредителите.
  Хайде сега някой да каже в кои частни джобчета „изтекоха“ комисионните вместо в тази общинска фирма и по-важното – с колко проекта кандидатства малкият бизнес и обикновеният малък човек от Троян през последните години и колко проекта те спечелиха и реализираха?
  Няма да питам как стана така, че спечелените няколко проекта се оказаха на едни общински съветници или приближени на Партията-победителка и властта.
  Но, това е СИСТЕМАТА. Тя храни и се отблагодарява на тези, които я поддържат и възпроизвеждат.
  Някой ще попита какво ще правят останалите и бедните, които не са общински съветници, прилежни чиновници и приближени на Партията и властта. Във филмът „History of the World“ римският сенат единодушно дава отговорът – „бедните да го духат“. Същото е и в троянският „сенат“ /общински съвет/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.