Политик се извини публично за ”мамин депутат”

ilian-peevski-atakaПървото в местната политическа история публично извинение към гражданите поднесе във вторник бившият областен координатор на Атака Илиян Пеевски от Троян. Той се извини за „порочната и безумна листа на ПП Атака за тези избори като начин на съставяне и персонален състав.” Пеевски подчерта, че това го накарало да оттегли името си от листата.
При загубата на морал и достойнство резултатите са налице, казва Пеевски в извинението си. Атака не е имала досега по-слаб резултат в Ловешко. За областта в сравнение с 2009-а партията на Сидеров е загубила 45% от гласовете, а в община Троян е още по-отчайващо – 65% срив, едва 1150 гласа. През 2009 г. като мажоритарен кандидат Пеевски събрал гласове повече от БСП и ДПС.
Пеевски се извинява и за избрания депутат Кирил Красимиров Колев. За пръв път ставаме свидетели на депутат, издигнат от майка си, казва Пеевски. При това – докато е бил в чужбина. Това е нова категория депутати – „мамини представители”. Илиян Пеевски посочва, че тази гавра с устава на партията, с нейните членове и структурите в област Ловеч е станала с дейното участие и под ръководството на регионалния координатор за Северозападна България Адриан Асенов. „Простете, но не мога да приема, че един 23-годишен продавач на дини през лятото и есента в с.Орешак като един Пепеляшко е в състояние да се превърне в законодател и изпитвам ужас от това, че животът на близките и приятелите ми, както и на милиони българи ще зависи от него и подобните на него”, се казва в извинението на Пеевски.

3 thoughts on “Политик се извини публично за ”мамин депутат””

  1. За да се извини един човек трябва – достойнство и смелост.
    Чест му прави на г-н Пеевски!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.