Рекорден шаран улови троянец в язовира

Димчо КюркчиевДимчо Кюркчиев от Троян закачи на въдицата си шаран цели 21 кг и дълъг 106 сантиметра. Този риболовен подвиг мъжът извършил на язовир „Сопот“. Близо час и 50 минути траяла борбата с огромния екземпляр, но финалът е пълен с гордост за човешкото усилие – шаранът е вкаран в кепа и уловът  завършил благоприятно за любителя рибар. Това съобщават от Националната агенция по рибарство и аквакултури, а ние имаме всички основание да подозираме, че щастливецът е строителният бос – собственикът на „Димко-6“.
От НИАРА припомнят, че през 1998 г. е поставен световен рекорд за уловен най-голям шаран. Това е в съседна Румъния, като уловът е с тегло 37,3 кг и дължина 115 см. Рибата била открита в арендуван водоем и хранена със смески, докато хванатата на яз. Сопот риба не е рибешки бройлер, а е живяла на свобода, което я прави по-ценна, допълват от НИАРА.

4 thoughts on “Рекорден шаран улови троянец в язовира”

  1. Такива трофейни риби се пускат на свобода после. Г-н Димко дали го е пуснал, имате ли инфо?

  2. До georgi rachev, защо не пишете с наши български букви, господине? Какво Ви пречи не знам? Не знам каква е тази изчанчена мода да се латитнизираме? Не мислете, че сте по интересни! Напротив!!!

  3. 99% съм сигурен, че не го е пуснал. Иначе щеше да се похвали и с това и да качи някоя снимка на пускането.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.