Ще веем родното знаме на 22-и

Ще веем родното знаме на 22-иОбщина Троян се присъединява към Обръщението на Съюза на възпитаниците на военните на Негово Величество  училища, Школата  за запасни офицери и родолюбивото войнство и гражданство, Денят  на независимостта на България – 22 септември, да се чества и като празник на българското знаме, съобщи Маргарита Генкова, Връзки с обществеността в Община Троян.
Тя цитира обръщението на родолюбивите организации: „…Нека в този ден българският трикольор да се развява от всяко училище, казарма, държавна институция и най-важното – от всеки български дом! Обявявайки българското знаме за символ на празника,  Денят на независимостта ще получи свой облик наравно с други светли исторически дати: националният празник – 3 март, денят на храбростта – 6 май и денят на Съединението – 6 септември. Честването на българското знаме ще присъедини към празника и нашите сънародници от българските общности в чужбина, като им напомня, че мисията на независима България е да бъде Родина, подкрепа и закрила за всички тях.
Убедени сме, че няма по-подходящ ден за празник на българското знаме от Деня на независимостта – 22 септември….“
Община Троян подкрепя инициативата, а в празничния ден  от сградите на държавни и общински учреждения, учебните заведения, от домовете, ще се развява българският трибагреник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.